işiniz geregi bir yıl eşinizden ayrı kalsanız.....

sen yalnışanlamışsın arkadaşım bizim şimdiki evimizle kaynanamın oturdkları yer bir saat benim atandığım yer evime 12 saat:) istemediğimi söyledim karşımda eşim bozuldu galiba yok abisinin yanında daha iyi ders çalışırmış abisi sabah 7 de gidiya akşam 6 da geliya annesi tüm gün yanında olacak sizce kimin yanında daha iyi ders çalışır

dedim anneme söyle bu anlattıklarını dedi yani evime gelmek istediğimde kaynım varken rahat edemem vb. gibi

canım aynı durum benimde başıma geldi sana kısaca anlatayım...
ben öğretmenim ilk atandığım sene evlendim...
ancak eşim atandığım ilde merkezdeydi...
bense aynı ilin ilçesinin köyündeydim...
biz evlendik evimizi eşimin çalıştığı yere merkeze kurduk...
ben yiboda çalışıyordum ancak 2 haftada bir evime gelebiliyordum....
1 sene ayrı kalmak zorunda kaldık eşimden...
eşimin kardeşide eşimin yanında çalışmaya başladı ve tabiki bizde kalmaya...
dediğin gibi bazı hafta sonları eve geliyorum ama özel hiçbişey yaşayamıyoruz...
evde sürrekli kaynım var biyerede gitmiyor...
daha sonra işten ayrıldı ama yinede bizde kalmaya devam etti...
oysa ki kayınvalidemde 1 saatlik mesafede başka bi ilçede oturuyor...
o halde bile ben geldiğim hafta sonları evden dışarı çıkmadı...
ben yeni evliyim eşime zaten hasretim onunla vakit geçirmek istiyorum ama nerdeeee
ilk yılbaşımızdı eşim kardeşini zorla annesine göndermiş...
kimle telde konuşsa abim beni evde istemedi gönderdi diye şaka yollu anlatmış
yaa adam olsaydın da abinin seni zorlamasına izin vermeseydin...
bigünde abimle yengem özel bi gün geçirsinler diye fırsat verseydin dimi ama nerde
kayınvalidem ve görümcem desen zırt pırt bizim evde...
eve bi geliyorum mutfaktaki eşyalarımın yeri değişmiş deli oluyordum
kendimi o eve ait hissetmiyordum sanki misafirmişim gibi geliyordu...
hatta o sene şubat tatilinde biz eşimle izmire tatile geldik...
onlar kaynım, kayınvalidem, görümcem ve evli görümcem bizim evde kaldılar düşünebiliyor musun
hiç alışık olmadığım şeylerdi bunlar ama daha yeni olduğumuz için kötü olmamak adına tuttum kendimi ama kendi kendime ettim...
o halde bile kaynım her durumu bambaşka şekilde yorumlayıp beni kötülemiş sonradan duydum...
baktım iş kötüye gidiyor izmir tatili dönüşü tayinimi istedim şimdiki oturduğumuz ile...
saolsun eşimde hiç itiraz etmedi çünkü onunda hoşuna gitmeyen çok şey varmış ama bana anlatamıyormuş...
sonasında paylaştı herşeyi....
şimdi uzak ve mutluyum rahatım yerinde...
sana fikir vermesi açısından anlattım durumumuzu...
inş sizin içinde en hayırlısı olur...

inş bizimde sonumuz sizinki gibi iyi biter . istemediğimi açıka söylüycem bu sefer de beni tüm akrabalarına rezil edecek gelin istemedi diye hi umrumda değil çok mu önemliler sanki peki eşinden 1 yı ayrı kalmak kolay mı bid bizim aramızda 12 saatlik bi mesafe var ayda bir görüşebilirz ancak uakla görüşsek oda pahalı olmaz yanı bilmiyorum nolcak. inş sonu güzel olur acaba özlem iyi mi ki

gerçekten çok zor ayrı kalmak hele ayrı kalıp da evinde başkalarının olması daha da zor, senin belli bir düzenin var ve hepsi alt üst olur, ne saçma ya gelip kalması ne akılsız insanlar var Allahım, sen her geldiğinde bozulmuş düzenini görüp sinir olursun, valla eve misafir gelip gidince bile düzenin değişiyor bir de sürekli kalacaklarsa ne olur bilemem, bence sen açık açık konuş istemediğini tatlı bir dille anlat...

Çok başka bir yorum yazacaktım.Eski konularına bakınca vazgeçtim.

Atanmana çok sevindim,tebrik ederim.
İşe başlayınca hayata bakışın değişecek ve özgüvenin artacak.
Eskiden yaşadığın sorunlara bakış açın da değişecek.
Senin için iyi olmuş.

Artik ayaklarinizin üzerinde de duruyorsunuz, lütfen hala sizi ezmelerine izin vermeyin.
Önce kendinize güvenin, kendinize deger verin.
Hala size emrivakiler yapip susturuyorlar.
Agirliginizi koyun.
Bu hayata olmayan, yürümeyen, deger verilmeyen bir evliligi ( hele hele cocuk bile yok) yürütmek icin kendinizi feda etmeye gelmediniz.
Birazda sizin sartlariniz, sizin istekleriniz konusulsun.
Birazda size hakettiginiz deger verilsin.

boyle bi olayı yasayan arkadaslarım oldu hiç memnun kalmadılar onlarında kaynı desaneye gitmk için geldi ust uste misafir hiç olmuyo demişti birininde kayınvalidesi kayınpederi görumcesi birlikte geldiler cok zor dedii eve geldiğimde esyaların yuzune bakalıcak hal yoktu dedi bi insan bu kadar mı pis olur dedi bardakların bile reng değişmiş siizin olmadıgınız bi evde baskarının olması can sıkıcı eşiniz acaba kendisinin gidipte kardeşinin sizinle aynı evdde kalmasına ne derdi bi de bu yonden bakmak lazım biraz daha dusunun

öbür yorumunuuzzuda merak ettim şimdi

atanmanıza gerçekten çookkk sevindim. artık onlar sizin peşinizden koşsun vee kesinlikle kabul etmeyin. o ne ya öyle. ev ev üstüne olur mu? tabi geçmişte yaşanan sorunlar olmasaydı( kv nin doldurması) bir nebze kabul edilebilirdi ama bu durumda olmaz.

Canım olabildiğiniz kadar kötü olmuşsunuz zaten, bu raddeden sonra kocan darılmış, kaynın üzülmüş, kayınvaliden çıldırmış çok mu önemli? Bebeğin düşsün diye uğraşan bir adamdan, annenle görüşmeni yaşaklamaya çalışıp seni boşatmak isteyen bir kayınvalideden bahsetmiyor muyuz? Bunlar kolay unutulacak şeyler mi senin için? Sen unutsan onlar hatırlatırlar, bile bile lades deme. Madem ilişkiniz kötü, mümkün olduğunca uzak durun birbirinizden. Şimdi adım atma sırası onlarda, çaba görmeden aranızın normale döndüğünü düşünmek mantıksız olur.

Son düzenleme:
öbür yorumunuuzzuda merak ettim şimdi

Evle ve evlilikle ilgiliydi yazacaklarım.

Ama işe başlaman,senin durumunda hepsinden önemli görünüyor.

Hepsini boşverdim,oh iyi ki atandı,gidiyor dedim.

evimi özlüycem ama . inş atandığım yer bana uğurlu gelir
sizin yerinizde olsam bebegimi oldurmek icin ilaclarimi icmeme izin vermeyen, beni uzun boy sevdasi yuzunden begenmeyip beni sevmedigini, begenmedigini yuzume soyleyen adam ve annsini ozleyecegime gule oynaya atanacagim yere gidip kendime yeni bir hayat kurardim..

daha yasiniz cok kucuk lutfen yalniz kalinca bu dediklerimi ve degerinizi tekrar gozden gecirin..

bende senınle aynı durumdayım cnm gerçekten zor bır durum ıcerısındeyız evime başkalarının kendı evı gıbı sahıplenmesını ve eşimin başkalarında kalmasına sınır oluyorum ancak onada cok uzuluyorum yalnızlıkta kolay degıl ızın ıcın eve gıttıgımde gordumkı esım ps kolık olmus cooooookk zor bır surecten gecıyoruz ve evımıze dondukten sonrada esımızı ve aılesını de bazı alıskanlıklardan kurtatmaya calısıcaz allah bıze ve bızım gıbılere sabır ve acıl atamalar versın .

evlılıklerde sorunlar olur ama bundan anladıgım kadarı ıle sızın ısınız cok daha zormus. esınız gercekten vefalı dusuncelı ve seven bırı olsa sızın dusuncenızı dıkkate alır. ayrıca ben gorumcem ıle yasıyorum kendım onay verdım dersane ıcın aynen. erkek cocuk degıl ama ınanın yıne de zor oluyor ozelınızı yasayamıyorsunuz hele kı sız yokken ıkı bekar erkek o evın ıcıne e...... kusura bakmayın. bır de kaynana gelecek sureklı ne oyle.bu ınsanların hepsınde mademkı dusunce yok adam akıllı esınızı alın konusun ıstemıyorum dıyın. eger kabul etmezse cıdden soyluyorum bosanın. cunku ıs cıgrından cıkacak. yanınızdayken bıle neler yasamıssınız ayrı kalmak annesı kardesı vs mahvedecek zaten sızı ve ılıskınızı.

mub u bukadr umutsuzluga suruklemeyın cunku sımdı o hıc bılmedıgı bır yerde hıc bılmedıgı ınsanlarla ve cok yalnız... uzuntuden su an herseyı sorgulama asamasında aslında cokta buyuk olmayan belkı zamanında saka yollu soylenen seylerı bıle dusunup bır anlam cıkarıyor. cnm esın ne karakterdedır bılmıorm ama bız ılk 2 ay cok buyuk kavgalar ettık ancak sonrasında okdr ıyı oldukı sana anlatamam 5 yıllık ılıskımızın hıc bır donemınde sımdı oldugu kdr anlayıslı ve dusuncelı degıldı. ınsallh senın esın de ozlemıne dayanamayıp hırcınlasmazda uysallaşır.ama her ne olursa olsun sancılı bır surec arkdslar rıca edıom başanın demek oyle kolay bır sey degıl cunku arkadasımız su an gıttıgı yer buyuk ıhtımal dogu orada ztn sudan cıkmıs balık gıbı bız ıyı onde destek olmalıyız

Önemli olan buradaki cevaplar değil, sizin istemediklerinizi eşinizin anlaması.
İstemediğiniz taktirde eşiniz buna uyacak mı, yoksa kendi içinizde kurduğunuzla mı kalacaksınız ?

Kimse istemez kendi kurulu düzenini başkasının idare etmesini.
Eşiniz ya yalnız kalmalı yahut annesinde kalmalı.

Eğer kurduğunuzla kalacaksa boşverin.
Eski konularınıza göre diyeceğim tek şey, gidin ve hayatınızı kurun.Boşverin ne yapıyorlarsa yapsınlar.

Herkes gözü doyacağı kadar yesin tabir yerindeyse..
Bu dünya kimseye kalmıyor.Bunun için üzmeyin kendinizi değiştirecek gücünüz yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…