İskan onemli mi?

Bu ev alınmalı mi?

• Alın,ödeyin kenarda yatırım olarak kalsin

OY: 0 0,0%
  • Iskansiz olduğu için ve hayalinizdeki ev için şuan bu işlere girmeyin

OY: 39 100,0%

• Ankete Katılan
    39

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Arakatların minimum 260bin civarı oldugu bir mahallede 200bine -tesadüfen- daire bulsaydınız ama oturmak için ufak olduğundan kiraya verseniz(75 metrekare), tek sorun dairenin iskansız olması olsa ne yapardınız? Iskansiz ev almak mantıklı mi?
Bilgi olarak,
110bin civarı peşin vereceğiz, 90bin kredi çekeceğiz. Evi alıp kiraya versek 900 lira, faizler düşecekmiş ama suanki haliyle 5yil kredi çeksek aylık ödemesi 2500tl,
Kirasi kredi ödese bize 1400tl gibi bir ödeme kalacak.

Bir de şunu da ekleyeyim, şuan tek maaş olduğumuz için hiç ev alma gibi durumumuz olmamıştı. 2 sene sonra ise dönebilirsem o zaman ev almayı düşünebilecektik, bilezik alacağımız da var gorumcemden. Mesela bu evi alsak kredisi bitmediginden satamayiz. Tam hayalimizdeki gibi bir ev var 340bin lira şuan, eger bu 200bin olani alirsak bir kaç sene sonra o sitede ev alma ihtimalimiz sıfırlanıyor gibi. Sizce ?

evden aldığınız kira krediyi tamamen karşılasa alın derdim. ancak bu şartlarda ben olsam almam açıkçası bu evi. 110 bin tl peşininiz varsa o parayı bir şekilde büyütmeye çalışın derim. şu an faizler fena değil 110 bine ne kadar faiz işletiyorlar ?

Bu şartlarda kesinlikle girmem ben olsam. Varsa 1400 verecek durumunuz koyun kenara biriktirin. Hem istediğin bir ev değil hem ıslanı yok değmez

bu arada iskan kısmını atlamışım. neden alamamış iskanı biliyor musunuz ? belki seneler sürecek almaları. o sırada satmak isteseniz başınıza dert olacak. 110 bin tl nizi iyi değerlendirmeye bakın bence. o parayı büyütmek bu işe girmekten daha kolay.

Iskansiz ev almamak lazim.Zamaninda biz aldik..o zamanlar kredi de kullandik ne hikmetse banka konut kredisi verdi.Meger mutahit projede kafasina gore degisiklik yapip bodrum katinda biseyler yapmis diye duyduk komsulardan.Bu sebeple belediye sorun cikartip iskani vermiyormus.Tabiki biz bunu cook sonra ogrendik bu arada tayinimiz cikti sehir degistirdik eve alici cikti sattik.Son durum nedir bilmiyorum uzerinden 10 yil gecti.Siz de supriz yasamayin zaten normalde banka kredi kullandirtmaz iskansiz eve.

Belediyeden iskanı neden alamadığını öğrenin öncelikle projeye aykırı yapılmışsa başınız ağrır. Diğer arkadaşların dediği gibi elektrik su aboneliği alamazsınız şantiye suyu elektriği kullanırsınız.

Neden iskan alamadigi onemli, iskani olmayan demek oturulamaz demek onu nasil kiraya vereceksiniz. Elektrik su vs baglanamaz o durumda biliyorum. Riskli yatirim benim icin.
Kendiniz oturmayacaksınız nakit parayı eve gömmek mantıklı bir yatırım aracı değil. Ayrıca iskanı olmayan bir evi eder fiyatına satmak zordur ev kredisi çekilemediği için.
Ev iskansız olsa da elektrik su bağlatmada, kredi çekmede, oturmada sıkıntı olmaz. Tapu da verilmiş oluyor.
Ama iskan neden alınamadı o önemli. Normal şartlar altında kısa sürede alınır inşaat bitince. Ama apartmanın borcu varsa ya da çok daha özel sebepler olabiliyor, alınamıyor. Yıllarca alınamayabilir. Satarken de alıcıların aklında şüphe oluştuğu için döküntü yaşanır.
Ben olsam oturmayacaksam bu kadar borca girip iskansız ev almam. Birikiminizi değerlendirmeniz ve artırmanız daha mantıklı görünüyor.

Neden iskan alamadigi onemli, iskani olmayan demek oturulamaz demek onu nasil kiraya vereceksiniz. Elektrik su vs baglanamaz o durumda biliyorum. Riskli yatirim benim icin.
tabi ki mantıklı olmaz, niye iskan alamamış?
iskan olmayan binaya elektrik su aboneliği bile yapılmıyor artık
Üst katta birine misafir olduk herkes gittikten sonra. Geçen sene üst katları 270bine satmışlar,e burası niye 200diye kuşkulandık. O üstte oturan amca,iskan olmadığını,bodruma bir keresinde su taştığını, elektrik suyun mülk sahibine geldiğini, pay olcerle bolustuklerini soyledi. Ama sıfır bina olduğu için çok iyi fiyat vermişler bence kaçırmayın diye de ekledi.Kafamiz karışık o yuzden

Ev iskansız olsa da elektrik su bağlatmada, kredi çekmede, oturmada sıkıntı olmaz. Tapu da verilmiş oluyor.
Ama iskan neden alınamadı o önemli. Normal şartlar altında kısa sürede alınır inşaat bitince. Ama apartmanın borcu varsa ya da çok daha özel sebepler olabiliyor, alınamıyor. Yıllarca alınamayabilir. Satarken de alıcıların aklında şüphe oluştuğu için döküntü yaşanır.
Ben olsam oturmayacaksam bu kadar borca girip iskansız ev almam. Birikiminizi değerlendirmeniz ve artırmanız daha mantıklı görünüyor.
8 yıl kadar iskansız evde oturduk. Belediye her şeyi inceliyor. Sürekli denetime geliyor. Bizimki borçluydu da. Tüm eksiklerin giderilip borcun ödenmesi 10 yolu geçti.
Ama elektrik ve su şantiye değildi. Normal elektrik su bağlandı. Biz satarken de alıcılar rahatlıkla kredi kullandı. Biz sattıktan sonra iskan çıktı.

8 yıl kadar iskansız evde oturduk. Belediye her şeyi inceliyor. Sürekli denetime geliyor. Bizimki borçluydu da. Tüm eksiklerin giderilip borcun ödenmesi 10 yolu geçti.
Ama elektrik ve su şantiye değildi. Normal elektrik su bağlandı. Biz satarken de alıcılar rahatlıkla kredi kullandı. Biz sattıktan sonra iskan çıktı.
Canım ben belediyede çalışıyorum evet eskiden bağlanıyodu ama yönetmelik değişti artık elektrik suyu üstüne alamıyosun şantiye kullanıyosun binaya geliyo elektrik su daireler kendi arasında bölüşüyo ve normale göre daha fazla ödüyosunuz şantiye olunca

Üst katta birine misafir olduk herkes gittikten sonra. Geçen sene üst katları 270bine satmışlar,e burası niye 200diye kuşkulandık. O üstte oturan amca,iskan olmadığını,bodruma bir keresinde su taştığını, elektrik suyun mülk sahibine geldiğini, pay olcerle bolustuklerini soyledi. Ama sıfır bina olduğu için çok iyi fiyat vermişler bence kaçırmayın diye de ekledi.Kafamiz karışık o yuzden

iskân işini belediyeden iyice araştırın derim.
su taşıyorsa planında bir şey vardır belki o yüzden iskan verilmiyordur.

elektrik suyu da santiye elektrigi olarak kullanırsınız, adamın dediği gibi bölünmez tek fatura gelir bir sürü sıkıntı. normal ev aboneliğinden daha pahalı şantiye elektrigi mesela.

İskansız eve ev kredisi çekilemez. Yüksek faizli ihtiyaç kredisi çekilebilir sadece. Geri ödemesi de çok pahalıya gelir

neden alamamış iskan bence nedeni daha önemli. Bina da sorun var ise belediye iskan vermıyor çünkü.. riske girmeyin. . .

Belediyeye gidip sorun niye iskan verilmemis belki yikilacak binalardandir.
Ayrica boyle muallak isler bas agritir ben suyu az kullandim cok odedim muhabbetleri doner hangi kiraci kabul eder boyle bir seyi, bunu da dusunmek gerek.

Canım ben belediyede çalışıyorum evet eskiden bağlanıyodu ama yönetmelik değişti artık elektrik suyu üstüne alamıyosun şantiye kullanıyosun binaya geliyo elektrik su daireler kendi arasında bölüşüyo ve normale göre daha fazla ödüyosunuz şantiye olunca
Olabilir. Yaklaşık 2 sene önce taşındık biz.

Back
X