İşkencesiz kesim

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
33.080
149.040
798
Iyi gunler. Derdim çelişkili ama benim de kafam karışık. Hem et yiyorum hemde üzülüyorum. Öyle çook çook et tuketmem ve boğula bogula yemem tüm yediklerimde olduğu gibi sadece kucuk gerekli miktarlarda tuketiyorum, olmasa aramam ama yiyorum yinede bedenim için. Aslinda ayni proteini baklagillerden de alabilirmişiz ama spor yapan bir insanim, baklagillerden aldigim proteinin etin yerini tutacagini dusunmuyorum. Bilmiyorum da.

Az önce denk geldim yine üzücü bir videoya ve kendimden nefret ettim. Hayvanlari dövmeden, eziyet, işkence etmeden doğru şekilde kesim yapan yer yok mu? Bundan nasil emin olabiliriz? Hayvanı taşıma aşamasinda dövülüp dövülmediğini de bilemeyiz kesim doğru bile olsa. Et yemeyi bırakasım var toptan, ne degistirir gerci hicbirsey ama içim almamaya başladi bu şekilde.

Tamamen ayni durumdayim, mecburen et yiyorum son bir aydir ve resmen vicdan azabi cekiyorum yemekten sonra. Tek fark ben spor yapmiyorum ama gene de tam olarak emin olamiyorum bedenim icin gerekli besini et olmadan tam olarak saglayabilecegimden. Vegan-vejetaryen kisilerden bilgi almaya calistim ama onlar da bana asiri tarafli geliyor, ne yapsam bilemiyorum :( Konuyu takipteyim.

Sürekli düşündüğüm konulardan
küçükken kurban bayramında önünde kesilen diğer koyunu görünce korkudan bayılmıştı koyun onu şimdi şimdi idrak edıyorum içim sızlıyor
Nekadar gerekli et yemek kalanlarla kedi-köpek beslıyorum ben sen yemesek onlar neyle doyucak aklımda hep bunlar

Son düzenleme:
Bence bu denli paranin döndüğü bir sektorde hayvanlara saygi duyarak öldüren hicbir yer yoktur. Hele hele buyuk kurumsal firmalara asla inanmiyorum. Kapitalizmin oldugu yerde ne insanin ne de hayvanin kiymeti var.
Ben de çok çok azalttim, kisa sürede vejetaryen olmayi planlıyorum. Yillar sonra bugunlerimize baktigimizda hunharca hayvan yedigimiz, onlari kolelestirip katlettigimiz icin kendimizden utanacagiz bence.
Et yemeyi birakmak istemiyorsaniz yapılacak tek sey, bunun ticaretini yapmayan bir köyden satın almak olur. Ama o da enfeksiyon açısından guvenli degil.
Vejetaryen ve hatta vegan fitness beslenme onerileri veren sayfalari takip edebilirsiniz instagramdan.

Mc donaldsin videosu vardi.. tavugu oylece atiyolar makinaya diger kayvanlarida.. o yenilen tavuk burgerler hamburgerler bole igrenc yapiliyo yani.. ama milletin umru degil valla.. bide mc a gittik diye hava atiyolar. Benimde mide havada

Benim derdim vitamin almak değil, beyaz et asla yemiyorum ama kırmızı etten vaz geçemiyorum. :KK43: Çok fazla kafa karıştırıcı makale okudum. Et ve hayvansal gıdalardan alınabilecek her türlü vitaminlerin baklagillerden,yeşil sebzelerden ve kuru yemişlerden alınabileceğini savunan da var, özellikle kırmızı etin sağladığı (özellikle kas dokuları için) yararların asla ikame edilemediğini savunan da. Ben sütü, yumurtayı, beyaz eti bıraktım ağzıma sürmüyorum. kırmızı eti de, yalnızca 3 kuşaktır aile kasaplığımızı yapan kasaptan alıyorum ve asla dışarıdan yemiyorum. En azından hayvanların acı çekmediğini bildiğim için vicdanımı biraz rahatlatabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu denli paranin döndüğü bir sektorde hayvanlara saygi duyarak öldüren hicbir yer yoktur. Hele hele buyuk kurumsal firmalara asla inanmiyorum. Kapitalizmin oldugu yerde ne insanin ne de hayvanin kiymeti var.
Ben de çok çok azalttim, kisa sürede vejetaryen olmayi planlıyorum. Yillar sonra bugunlerimize baktigimizda hunharca hayvan yedigimiz, onlari kolelestirip katlettigimiz icin kendimizden utanacagiz bence.
Et yemeyi birakmak istemiyorsaniz yapılacak tek sey, bunun ticaretini yapmayan bir köyden satın almak olur. Ama o da enfeksiyon açısından guvenli degil.
Vejetaryen ve hatta vegan fitness beslenme onerileri veren sayfalari takip edebilirsiniz instagramdan.

Vegan, vejeteryan çok var ve saglikli olduklarini idda etselerde ileriki yaşlarda problem yaşamayan ne kadar kişi var? 40 yasina geldiginde saçi başı dokulmeye başlayip vucudu farkli tepkiler vermeye baslayinca o yaştan sonra et yemeye baslayanlar biliyorum.
Ha tabi kalkip 40 inda et yemeyi birakirsa cok etkilenmez belki ama ben daha 25 im. Ilerde problem yasamaktan da korkuyorum. Etin kucuk bir kismindan alacagim proteini baklagillerden almam için daha fazla miktarda tuketmem gerekecek ve bende iştah yok zaten zor bela kilo alip topladim kendimi sporla.
Ama gordugum goruntuler de beni çok üzüyor. Kirmizi eti olabildiğince azaltip belki beyaz ete daha fazla yonelsem diyorum. Tavuğu dövmüyorlardir en azindan. Ama onlarinda üretimi kötü.

Bu konuda hassas iseniz her yerin etini asla yememelisiniz.size tavsiyem İslami usullere göre kesim yapan yerleri araştırın ve kesim yapılan yeri görülebilen Güvenilir bir yerden etinizi temin edin.islami usulden kastim şu zaten yaratıcı adı ile kesilen hiçbir hayvana değil eziyet etmek,yularindan dahi sert cekmeyin,hayvanı asla incitmeyin deniliyor.dini inancinizi sorgulamak yada dini konu acmak derdinde değilim.maksadim yol göstermek.inancli bir insan Yaradini adı ile kesilmeyen hiç bir eti yiyemez o mundardir pis sayılır,haramdır.ben şimdi sizin açtığınız konudan bu meselenin bir hikmetini anlamış oldum.belkide başıboş kesilen hayvanlarda kesim yapılırken korku ve sınır olmadığı için,eziyetle kesim yaparlar,onu yaratanı unuturlar mantığı da bir hikmetide bu olabilir.inancli dahi olmasanizda İslami usule göre kesilen yerden etinizi temin edin derim.hassasiyetiniz için tüm içtenliğimle kutlarım.

Tamamen ayni durumdayim, mecburen et yiyorum son bir aydir ve resmen vicdan azabi cekiyorum yemekten sonra. Tek fark ben spor yapmiyorum ama gene de tam olarak emin olamiyorum bedenim icin gerekli besini et olmadan tam olarak saglayabilecegimden. Vegan-vejetaryen kisilerden bilgi almaya calistim ama onlar da bana asiri tarafli geliyor, ne yapsam bilemiyorum :KK43: Konuyu takipteyim.

Bende kendimi dusunmek ve vicdan arasinda kaldim.

Vegan, vejeteryan çok var ve saglikli olduklarini idda etselerde ileriki yaşlarda problem yaşamayan ne kadar kişi var? 40 yasina geldiginde saçi başı dokulmeye başlayip vucudu farkli tepkiler vermeye baslayinca o yaştan sonra et yemeye baslayanlar biliyorum.
Ha tabi kalkip 40 inda et yemeyi birakirsa cok etkilenmez belki ama ben daha 25 im. Ilerde problem yasamaktan da korkuyorum. Etin kucuk bir kismindan alacagim proteini baklagillerden almam için daha fazla miktarda tuketmem gerekecek ve bende iştah yok zaten zor bela kilo alip topladim kendimi sporla.
Ama gordugum goruntuler de beni çok üzüyor. Kirmizi eti olabildiğince azaltip belki beyaz ete daha fazla yonelsem diyorum. Tavuğu dövmüyorlardir en azindan. Ama onlarinda üretimi kötü.

Ya bu mantikla, et yiyip kolon kanseri olan, aldığı kolesterolle kalp hastasi olan, tansiyon hastasi olup inme geçiren insanlari da konusmaliyiz.
Baklagillerin 100 gramiyla kirmizi etin 100 gramindaki protein miktari karsilastirildiginda baklagillerin daha fazla. Buradaki sorun esansiyel aminoasit denilen bazi aminoasitlerin hayvansal gidalarda bulunmasi. Ama artik dışaridan ilaç olarak alamadigimiz bir sey yok nerdeyse yok. 25 yas da artik buyume gelismenin bittigi bir yas. 15 yasinda biri icin esansiyel aminoasitler cok sorun yaratabilir ama bizim icin yaratmaz. Ben de 27 yasindayim ileride vejetaryen beslenmeyle karsilasacagim sorun, etle beslenmeye gore cok daha zararsiz ve az.
Ama benim bu tarz konularda mantalitem şudur, 'ne kadar yaparsak kârdır'. Eti tamamen birakmak icinize sinmiyorsa olabilecek en az sekilde tuketirsiniz. Mukemmel olmak zorunda degiliz, onemli olan keyfine yapmamak.

Ya bu mantikla, et yiyip kolon kanseri olan, aldığı kolesterolle kalp hastasi olan, tansiyon hastasi olup inme geçiren insanlari da konusmaliyiz.
Baklagillerin 100 gramiyla kirmizi etin 100 gramindaki protein miktari karsilastirildiginda baklagillerin daha fazla. Buradaki sorun esansiyel aminoasit denilen bazi aminoasitlerin hayvansal gidalarda bulunmasi. Ama artik dışaridan ilaç olarak alamadigimiz bir sey yok nerdeyse yok. 25 yas da artik buyume gelismenin bittigi bir yas. 15 yasinda biri icin esansiyel aminoasitler cok sorun yaratabilir ama bizim icin yaratmaz. Ben de 27 yasindayim ileride vejetaryen beslenmeyle karsilasacagim sorun, etle beslenmeye gore cok daha zararsiz ve az.
Ama benim bu tarz konularda mantalitem şudur, 'ne kadar yaparsak kârdır'. Eti tamamen birakmak icinize sinmiyorsa olabilecek en az sekilde tuketirsiniz. Mukemmel olmak zorunda degiliz, onemli olan keyfine yapmamak.

Suan yedigim miktari daha da azaltip baklagillere agirlik vermeye baslayayim bakayim. Birde hocaya danisirim birseyler ayarlayabiliriz birlikte belki. Hoca et miktarini biraz abartiyor 6 öğünün hepsi etli ama ben az yiyorum yinede tabi. Keyfine zaten yemem, yemek yemekten keyif alan biri de degilim genel anlamda. Spordan once cok daha az yiyordum et urunlerini.

Benim derdim vitamin almak değil, beyaz et asla yemiyorum ama kırmızı etten vaz geçemiyorum.
(Hayvanların gördüğü muameleleri, nasıl kesildikleri... bunların hiç birini düşünmek istemiyorum. Kurban bayramı gibi bir vahşeti bayram olarak kutluyoruz, sokaklarda kan gölünde geziyorlar çocuklarıyla falan... Onlara girersem burada kavga çıkar.)

Daha nasıl girecektiniz ki konuya? Milletin dine değerlerine vahşet demişsiniz zaten. Şu yorumunuz çok elzemdi arkadaşın sorusuna.

O Kurban bayramın nedenlerinden biri de sizin vazgeçemediğniz kırmızı eti, yoksula da ulaştırmak.

Suan yedigim miktari daha da azaltip baklagillere agirlik vermeye baslayayim bakayim. Birde hocaya danisirim birseyler ayarlayabiliriz birlikte belki. Hoca et miktarini biraz abartiyor 6 öğünün hepsi etli ama ben az yiyorum yinede tabi. Keyfine zaten yemem, yemek yemekten keyif alan biri de degilim genel anlamda. Spordan once cok daha az yiyordum et urunlerini.

Evet ne yazik ki fitness hocalari bu konuda pek duyarli degiller. Ben de haftada 5-6 gun kardiyo agirlikli orta-yogun program uyguluyorum. Agirlik çalışmadığım icin proteinsiz beslenmek sorun olmuyor. Bir de benim lisans egitimimde aldigim bilgilere gore proteini çok almak kas yaptirir diye bir sey yok. Aldiginiz protein, karbonhidrat ve yag gibi hemen yıkılıyor. Fazlasi da yag olarak birikiyor. Protein olarak depo yapmak diye bir sey insan vucudunda yok. Bu yuzden de kafam acikcasi daha rahat.
Umarim hepimiz en kisa zamanda bu konuya bir cozum buluruz. Tertemiz hayvansiz olarak beslenebiliriz.

Daha nasıl girecektiniz ki konuya? Milletin dine değerlerine vahşet demişsiniz zaten. Şu yorumunuz çok elzemdi arkadaşın sorusuna.

O Kurban bayramın nedenlerinden biri de sizin vazgeçemediğniz kırmızı eti, yoksula da ulaştırmak.

Sokaklarda kan içerisinde kutlanan bayramdan bahsediyorum. Çok şükür devletimiz, belediyelerimiz önlem aldı ama takan kim. Sokaklarda hayvan parçaları, kanlar içerisinde çoluk çocukla kutluyorlar hayvanları ellerinde keserlerle kovalaya kovalaya. Tam bir bayram havası.

Benim de son zamanlarda aklimi kurcaliyor,en iyisi hic yememek ya da cok az yemek. Bir mangal yapicaz diye kac tane hayvani canindan ediyoruz. Evde besledigimiz kediyi kopegi severken tavugun, inegin gunahi ne.

Kurbanin olayi farkli. Cocuklarin zaten yemesi gerekiyor. Ama biz belli bir yastan sonra yemesek de olur. Zaten bir yilda kurbanda kesilen etin kac kati tuketiliyor. Bunun daha tavugu, hindisi de var. Ihtiyacimizdan cok fazla tuketiyoruz.

Mc donaldsin videosu vardi.. tavugu oylece atiyolar makinaya diger kayvanlarida.. o yenilen tavuk burgerler hamburgerler bole igrenc yapiliyo yani.. ama milletin umru degil valla.. bide mc a gittik diye hava atiyolar. Benimde mide havada
Ben de bir video gordum, erkek civcivleri canli canli kiyma makinesine atip direk tavuk yemi yapiyorlar, cehennem gibi bir ortam

Iyi gunler. Derdim çelişkili ama benim de kafam karışık. Hem et yiyorum hemde üzülüyorum. Öyle çook çook et tuketmem ve boğula bogula yemem tüm yediklerimde olduğu gibi sadece kucuk gerekli miktarlarda tuketiyorum, olmasa aramam ama yiyorum yinede bedenim için. Aslinda ayni proteini baklagillerden de alabilirmişiz ama spor yapan bir insanim, baklagillerden aldigim proteinin etin yerini tutacagini dusunmuyorum. Bilmiyorum da.

Az önce denk geldim yine üzücü bir videoya ve kendimden nefret ettim. Hayvanlari dövmeden, eziyet, işkence etmeden doğru şekilde kesim yapan yer yok mu? Bundan nasil emin olabiliriz? Hayvanı taşıma aşamasinda dövülüp dövülmediğini de bilemeyiz kesim doğru bile olsa. Et yemeyi bırakasım var toptan, ne degistirir gerci hicbirsey ama içim almamaya başladi bu şekilde.
Evet baklagildeki protein etin proteinine en yakın olanı ama kesinlikle aynı şeyi karşılamıyormuş. Ben de kolesterol yüzünden kırmızı etten kaçınıyorum ama gerçekten vücudumuza çok gerekli. Baklagil vucuda kırmızı ve beyaz et kadar kaliteli protein etkisi sağlamıyormuş. O yüzden tüketmek zorundayız. Malesef bu bir gıda endüstrisi. Siz yada 3-5 kişinin vejeteryan olmasıyla hayvanlara eziyet etmekten vageçmeyecekler, alıcısı müthiş fazla. Ama buna ortak olmak istemiyorum diyorsanız o sizin kişisel tercihinizdir. Doğaldır.

Back
X