Yöresel Tarif İskender

Yöresel Yemekler

superkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
8
0
36
İstanbul
Mrb arkadaslar,

Ben en iyi bildiginiz iskender restorantlarini merak ediyorum.
Benim tecrubelerim.
Kadikoyde harika bir yer var İskender iskenderoglunun yeri ve harika yapıyorlar hayatımda yedigim en guzel et yani. Aslında pek et yiyen biri degilim cunku cogu yerde kokuyor etler ama burası muhtesem.
Besiktas yildizda gittigim bir yer vardı oda iskender iskenderoglunun ama hic guzel degil bekledigimin cok cok altinda sanki kiyma yiyorum gibi geldi.
HD iskender sanki dondurulmus doner gibi geldi bana hic hos degil.

Sizin tecrubelerinizi ogrenmek isterim. Sizce en guzel iskender nerde?:1:

iskenderi aşırı seviyorum ben :1: beşiktaş ta kebapçı iskender var..orası guzeldır..birde bıldgım cok sevdıgım bıyer var ama ıskenderını yemedım :1: bağdat ocakbaşı bağcılar..tek geçerim kebapta..:79:

O eski iskenderleri bulmak çok zor artık çünkü lokanta sahipleri de iyi et bulamıyorlar eskisi gibi,hayvanlar besi hayvanı yani otla değil yemle besleniyorlar, bir de etteki dana kuzu karışımı oranı oldukça tadı etkileyen faktörlerden, bazıları hiç kuzu kullanmıyor mesela o zaman et çok kuru oluyor, bir de dönerin en üstüne döş denilen kuzu boşluğundan bir yağ takar bazı iskenderciler,o zaman o yağ et pişerken yavaş yavaş erir ve ete tat verir,işte o zaman iskender iskenderdir.Bir de tabi üzerine dökülen salçanın ve olmazsa olmaz tereyağının kalitesi de çok önemli.Hakiki tereyağı bol bir şekilde üstüne dökülünce etin,inanılmaz bir ziyafet ortaya çıkar.Lüks yerlerdense ,eski esnafın tercihi ettiği yerlerde yemekte yarar var,bazıları babadan oğula teslim ettiği mesleği çok iyi bir şekilde devam ettiriyor,lokanta büyüdükçe fabrikasyona geçiyorlar,tadı bozuyorlar.

baydöner'de yemiştik eşimle çok beğenmiştim tadı gerçekten güzeldi tavsiye ederim.. Yenibosna / Starcity'de ki baydöner'di sanırım tam hatırlayamadım :)

Back
X