İşle ilgili sorun olduğu zaman anında depresyona giren iş arkadaşı

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Arkadaşlar ben mimarım, büyük bir mimarlık ofisinde çalışıyorum. Buraya 3 ay arayla girdiğim ve aynı projede çalıştığım bir arkadaşım var. Beni artık gerçekten çok yoruyor. Çok takıntılı bir insan ve bunu kendi de kabul eder. Mesela her şey düzgün proje ile alakalı ama bir yerde bir sorun çıktı. Anında depresyona giriyor. Suradı asılıyor, işe geliyor ama ruh gibi, benim yüzüme bakmıyor ağzından zorla laf alıyorum. Sorun düzelene kadar da böyle devam ediyor. Çok sinirli oluyor ve benim de enerjimi düşürüyor. Zaten her şeyin sorunsuz olduğu zamanda bile tüm hayatı iş olduğu için işten çıksak bile gece yarılarına kadar bana projeyle ilgili mesajlar atıyor. Ya bunu şöyle yaptıysak olmadıysa, ya bunu düzgün yapmadıysak, bunu şöyle yapalım mı vs inanın dinlenebildiğim bir akşam bile yok. İstiyor ki her şey sorunsuz, düzgün ve en kısa sürede olsun aynı zamanda patron hiç sorun çıkarmasın. Defalarca bunun mümkün olmadığını anlattım, kabullenemiyor. O isterse konuşuruz, istemezse asla konuşmaz; o istediğinde projeyle ilgili bir değişiklik yaparız, ben istediğimde asla yapmaz.

Anlattığına göre ailesine de yansıtıyormuş. Geçen ay ustalarla ilgili ciddi bir problem yaşadık, o sorun çözülene kadar ruh gibi gezdi, ailesinin telefonlarını bile açmamış. Bana da antidepresana başladım bu yüzden dedi. Bizden tamamen bağımsız bir sebep olsa bile hem kendini yiyor neden neden neden diye hem de beni. Patron mesela geçenlerde şu inşaatı ocağa kadar bitirsek ne güzel olur dedi, ofisteki herkese ocağa kadar bitecekmiş bana öyle dedi aynı anda kaç işi yapabilirim diye anlattı, günlerce whatsapp grubundan aynı şeyleri yazdı.

Bugün de cuma günü siparişlerin gecikeceğini ögrendik, bana mesaj atmış Kimseyle konuşmuyorum depresyondayım diye. Gerçekten yoruldum artık ofise gitmek istemiyorum yarın yine gerginliğinden, negatif enerjisinden, depresyonundan yıldım.

konuşmaktan da anlamıyor anladığım kadarıyla en azından mesai bitince mesajlarına bakma, bari akşamları rahat et
işteykende umursa, umursamamaktan başka bir çözüm göremiyorum, neden enerjini tüketmesine izin veriyorsun ki
yan yana mı çalışıyorsunuz ofis konumunuz nasıl, uzak bi yere geçebilirsin ondan
hayatında işten başka bişey yok galiba, ilginç bi yaşantı, hobisi sevgilisi kedisi bişeysi yok mu hiç

Dipdibe çalışıyoruz malesef. Evli arkadaş ama çocuğu yok. Mesajlarına cevap vermemek mümkün değil defalarca arar. Ofis 3 katlı atıyorum 3.katta ben girişteyim, mesaj attı 30 saniye içinde cevap vermezsem hemen arar açana kadar.

iyi de bu taciz bi nevi, sonuçta mesai bitti değil mi, açıkca söylemelisin bence kırılırsa kırılsın yani, herkes uyuyana kadar iş düşünmek zorunda değil, ne fikri düşüncesi varsa sabahta söyleyebilir sonuçta, bence daha açık net ifade etmelisin kendini, ettin anlamadı mı valla ben olsam engellerim

Defalarca konuştum. En son geçen hafta ciddi ciddi konuştum, bütün hafta başka bir arkadaşa sardı. Bugün tekrar bana mesaj attı.

Aranizda ast ,ust durumu yoksa ,calistiginiz yerde projeler icin olmazsa olmaz biri degilse ,patronuna soyle ayni iste calismak istemiyorum ,kimsenoin psikolojik sorunlarini cekemiyecem diyin ,tek basina bir is beceremez belli ,
Sonucta sizi kullaniyor ,

Aynı konumdayız. Patronla konuşmayı düşündüm ama ters teper mi bilmiyorum. Kullanmaktan çok huzurumu kaçırıyor. Önünü arkasını düşünmeden sadece iş olsun istiyor, gece 10-11e kadar ofiste kalmak istemiyorum diye beni tembellikle suçlayıp kendi kalıyor.

Enerjimi emen ve felaket tellalı gibi gezen insana tahammül edemem hemen çıkarıp kenara koyarım. Siz aynı ofiste ve ortak projede olunca yapamıyorsunuz tabi. Üzüldüm gerçekten. Konuştuğunuzda bir hafta başkasına sardığını söylemişsiniz demek ki dile getirince anlıyor. Katiyyen mesaiden sonra rahatsız edilmek istemediğinizi söyleyin

Fransada iş saatleri dışında iş maili atmak yasaklandı. o haberi bul sesli sesli oku. Süper bir şeymiş diye oku. o haber hakkında biraz muhabbet edin. Öküz değilse anlar.

Konuşunca işte 1 hafta bana sarmıyor sonra yine başlıyor çünkü proje ikimizin.

Fransada iş saatleri dışında iş maili atmak yasaklandı. o haberi bul sesli sesli oku. Süper bir şeymiş diye oku. o haber hakkında biraz muhabbet edin. Öküz değilse anlar.

Bunu da deneyeyim ama eminim 1 hafta atmaz sonra yine başlar. Hep böyle oluyor.

Her mesaj attığında cevap olarak o haberi gönder. Ya da telefonunu sessize al cevap falan yazma. Ben kızım doğdu doğalı telefonum sessizde. arada bakıyorum canımın istediği kişiye cevap veriyorum. Eşimin de hep sessizde işten gelir gelmez sesini kapatır orta sehpanın üzerine koyar. Ev telefon sesi olmayınca çok huzurlu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…