• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isletme ve formasyon

Anadolu1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2017
54
54
3
Arkadaslar bir konuda bilgi ve fikirlerinizi almak istiyorum 28 yasindayim evliyim ve bir cocugum var. Calismak istiyorum ama hic tecrubem yok ve nerden baslayacagimi bilmiyorum. Isletme mezunuyum.Formasyon almayi dusunmeye basladim ama atanma durumunda ikinci oncelik veriliyormus isletme mezunlarina. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Formasyon almama deger mi? Alip bir kosede mi kalir? Tipki diplomam gibi. Ozel okullarda v.s calisabilir miyim? Ailemden cocugumdan fedakarlik edicem gidip gelmek ve saatleri bizi epey zorlayacak. Cok kararsiz kaldim. Bir yerden baslamak istiyorum artik. Tam bilgi sahibi olamadigim icin de bir adim atamiyorum. Bu konuda deneyimi olanlar var mi ? Fikirlerinize ihtiyacim var

Tam olarak anlayamadim. Ne öğretmeni olacaksınız?? Meslek liselerinde alan dersi falan mı?

Bana boyle bir hak veriliyorsa neden almayayim ? Igr
bir siz kalmıştınız formasyon almayan siz de alın da öğretmenlik okuyan dışında herkes öğretmen olsun, çocuklar da ot gibi yetişsin öyle.
Simdiye kadar ot gibi yetisen cocuklari formasyonlular mi yetistirdi acaba ? Bu ofke nerden geliyo gece gece ? Bana bir hak veriliyorsa neden almayayim. Ben fikir istedim. Bu durduk yere saldirmalari hic anlayamiyorum.

Kesinlikle karşıyım formasyona. Biz eğitim fakültelerinde 2.5 yılda ödevlerle sunumlarla stajlarla zor aldık formasyonu.

Madem hak veriliyor parasını öde al formasyonu ama atanamazsın derece yapmam lazim. Formasyona harcayacağın emeği kendi alan derslerine harca kendi alanından atan. O daha kolay.

Tesekkurler cevabiniz icin ama birsey merak ediyorum. Parasini ode al formasyonu hani sanki pazardan meyve mi aliyorum. Bu kadar da basitlestirmeyin.

Formasyon alır mısınız almaz mısınız bilmem ama öğretmenlik yapmaya çok uygun değilsiniz gibi geldi buradan bana. Celallenmeden nedenlerini anlatayım. Bilginiz ve tecrübeniz yok sadece para kazanmaya yönelik bir iş arıyorsunuz ki bence öğretmenlik sadece para kazanmak için yapılacak bir iş değil, sıkıntılı. Aşırı sabır gerektiren, belli bir öğretme yeteneği gerektiren (bazı insanlar çok bilirler konuya hakimdirler ama anlatacak seviyeye inemezler), sorumluluğu ağır bir iştir. Öğretmenlik hakkında gram bilgisi olmayan ve sadece maddi kazanç uğruna öğretmenlik yapmayı düşünen birinin yapmasını doğru bulmuyorum yapsanız dahi mutsuz olursunuz çünkü sizi tatmin edecek bir maddi kazanç sağlamayacaktır. Ben alanınızla alakalı başka işlere yönelmenizi öneririm.

Not: Öğretmen değilim.

Bak kardeşim bir kere 2.öncelik olacaksın sonra zaten atama yok bir dünya kamu maliye işletme mezunu insan formasyon aldı sandığında duruyor.zaten atamalar da doğuya 6 yıl olacak.yani hiçbir şekilde değmez

Onun yerine A grubundan hazırlan.

Formasyon alır mısınız almaz mısınız bilmem ama öğretmenlik yapmaya çok uygun değilsiniz gibi geldi buradan bana. Celallenmeden nedenlerini anlatayım. Bilginiz ve tecrübeniz yok sadece para kazanmaya yönelik bir iş arıyorsunuz ki bence öğretmenlik sadece para kazanmak için yapılacak bir iş değil, sıkıntılı. Aşırı sabır gerektiren, belli bir öğretme yeteneği gerektiren (bazı insanlar çok bilirler konuya hakimdirler ama anlatacak seviyeye inemezler), sorumluluğu ağır bir iştir. Öğretmenlik hakkında gram bilgisi olmayan ve sadece maddi kazanç uğruna öğretmenlik yapmayı düşünen birinin yapmasını doğru bulmuyorum yapsanız dahi mutsuz olursunuz çünkü sizi tatmin edecek bir maddi kazanç sağlamayacaktır. Ben alanınızla alakalı başka işlere yönelmenizi öneririm.

Not: Öğretmen değilim.
Bir iki cumlemden ogretmenlige uygun olmamami nasil anliyorsunuz? Saydiginiz ozellikleri tasimadigimi nerden biliyorsunuz ? Benim yarim kalan hayalim icin cabalamaya hakkim yok mu ? Hakkini veremeyen bir cok ogretmen varken.

Bir iki cumlemden ogretmenlige uygun olmamami nasil anliyorsunuz? Saydiginiz ozellikleri tasimadigimi nerden biliyorsunuz ? Benim yarim kalan hayalim icin cabalamaya hakkim yok mu ? Hakkini veremeyen bir cok ogretmen varken.

Var, ben tüm öğretmenlik mezunları çok başarılıdır gibi bir söz söylemedim. Öğretmenlik okuyup çok kötü eğitim verenler tabi ki var. Cümlelerinizde "Öğretmen olmak hep hayalimdi, hep istemiştim, işletme okumak istemiyordum ama bazı sebeplerden dolayı okudum aklımda hep öğretmenlik vardı" gibi şeyler olsaydı bunu söylemezdim. Genelde iş bulamadığınız ve maddi endişelerinize yönelik cümleler kullandığınız için bu çıkarımı yaptım. "Yarım kalan hayal" gibi bir şeyi şimdi söylüyorsunuz. Öğretmenliğin geleceği de pek parlak değil zaten, sizin gibi binlerce kişi formasyon alıp atanamıyor. Keza öğretmenlik mezunları da atanamıyor. Kendi alanınıza yönelmek sizin için hem daha kolay hem de daha mantıklı olur.

Var, ben tüm öğretmenlik mezunları çok başarılıdır gibi bir söz söylemedim. Öğretmenlik okuyup çok kötü eğitim verenler tabi ki var. Cümlelerinizde "Öğretmen olmak hep hayalimdi, hep istemiştim, işletme okumak istemiyordum ama bazı sebeplerden dolayı okudum aklımda hep öğretmenlik vardı" gibi şeyler olsaydı bunu söylemezdim. Genelde iş bulamadığınız ve maddi endişelerinize yönelik cümleler kullandığınız için bu çıkarımı yaptım. "Yarım kalan hayal" gibi bir şeyi şimdi söylüyorsunuz. Öğretmenliğin geleceği de pek parlak değil zaten, sizin gibi binlerce kişi formasyon alıp atanamıyor. Keza öğretmenlik mezunları da atanamıyor. Kendi alanınıza yönelmek sizin için hem daha kolay hem de daha mantıklı olur.
Cok detay vermem gerekiyormus demek. Maddiyatla alakali tek cumlem olmadi. Sadece manevi olarak cocugumdan fedakarlik edecegimden bahsettim sadece.

Cok detay vermem gerekiyormus demek. Maddiyatla alakali tek cumlem olmadi. Sadece manevi olarak cocugumdan fedakarlik edecegimden bahsettim sadece.

Okey, ben yanlış anlamışım demek ki. Özür dilerim.

Yarim kalan hayal?? Isletme mezunun hayali iyi bir sirkette calismak falan olur siz hayalleri karistirdiniz galiba. Ogretmenlik kendine is arayan alakasiz fakulte mezunlarinin kiytirik bir formasyonla basvuracagi kopruden once son cikis degildir. Ogretmenlere de sallamayi birakin artik herkes isini yaosin ogretmenler kotu ama sen kiytirik formasyonunla egitim dunyasinda harikalar yaratacaksin degil mi

Yarim kalan hayal?? Isletme mezunun hayali iyi bir sirkette calismak falan olur siz hayalleri karistirdiniz galiba. Ogretmenlik kendine is arayan alakasiz fakulte mezunlarinin kiytirik bir formasyonla basvuracagi kopruden once son cikis degildir. Ogretmenlere de sallamayi birakin artik herkes isini yaosin ogretmenler kotu ama sen kiytirik formasyonunla egitim dunyasinda harikalar yaratacaksin degil mi
Aynen oyle

Benim hayalim avukat olmaktı. Ama kader öğretmenliğe sürükledi bir şekilde.
Şimdi arkadaslar bunun bir belgesi var mı 6 aylık falan davalara girsem bn de
Hatta çok çalışırsam savcı da olar mıyım?

Bu hanım kardeşimiz öğretmenleri beğenmeyip kendisi bir ilber ortaylı bir aziz sancar olacak zaar.
Herkes işinin başına gitsin

Öğretmenlere avukat olma hakkı tanınmıyor ama aöflülere ya da iibf lilere tanınıyor yasal hak....
Nasıl ki öğretmenlik mezunları polisliğe filan başvuruyosa bu saydıklarımız da öğretmen olabilir.
Öğretmenlere nasıl ki polis, sekreter ya da satış sanışmanı olamazsın diyemiyorsak, bu arkadaşımıza da öğretmen olamazsın diyemeyiz.
Binlerce ot gibi işe yaramayan öğrenci var ee ozaman bu zamana kadar formasyon almış 4 5 sene eğitim almış öğretmenlerin bir kısmı 5 para etmez ve boşuna okumuş.
Hem bu arkadaş kalkıp sınıf öğretmeni olacak değil. Teknik lisede belirli saatlerde bildiği konular üzerine ders verecek.

Back
X