İspiyonculuk?

Görevini yapiyosa sevip sevmemesi yada bsk disarda bekleyenler var tehtidi kimsenin uzerine vazife degil. Ha cok mu dogru yaptigi degil ama yine de kime ne. Kendi ozelin de ufak bi serzenist.

işte o öyle olmuyor serzenişt dediğiniz şey kimine göre görevini kötüye kullanma olarak ta algılanıyor arkadaş daha dikkatli olmalı.. ama şundan emin olun o insanın yerinde olmak isteyen bir sürü insan var ve kendisine işten atıldın git deseler ağlaya ağlaya işini geri isteyecek boşuna öylesine bi davranış olarak algıladım çünkü herşeyin bi yolu bi yöntemi var sevmiyorsa gidip dile getir yapamıyorum edemiyorum diye çizdiğin yol her yöne çekilir.

Görevini yapiyosa sevip sevmemesi yada bsk disarda bekleyenler var tehtidi kimsenin uzerine vazife degil. Ha cok mu dogru yaptigi degil ama yine de kime ne. Kendi ozelin de ufak bi serzenist.
koskoca makamda konu olacak kadar önemli bir konu değil bence de. yaptığımın da yanlış olduğunu düsünmüyorum vakit geçtikçe. iyiki de paylaşmışım ne halt olduklarını anladım . işte kurumdaki belalılara hiçbir şey yapamıyorlar. anca bizim yazdığımız iki satıra laf. ben köle gibi hissetmek istemiyorum ya, tamam müdürüm tamam efendim tamam padişahım yapamam ben, onu istiyorlar

onlarda sizin gibi düşünüyor olabilir mi?
mesai arkadaşlarının işi sevmesini
her gün yüz yüze geldigi arkadaşlarına karşı saygı duyulması gerektigini düşünüyor olabilirler.
başınızda ki müdürler yardımcılar o konuma gelmek için çalışmış insanlar.
siz de sultan degilsiniz

Yaptiginiz sey dogru degil.
Ozel sektorde olsaniz kapiya bile koyarlar.
Boyle dusunmeden paylasim yaparsaniz sorusturmaya bile ugrarsiniz.
Memurluktan memnun degilseniz ayrilin, yerinizde olmak icin kpps calisan bi suru insan var.

Herkes işini severek mi yapar orası muamma. Önemli olan işini layığıyla yapabilmekte. Sizi herhangi bir şeyle suçlayamaz ve zan altında bırakamazlar. Eşimde memur, bazen memurluktan şikayet eder, bazen canım memurluk der. Kafası bozulamaz mı insanların yahu? Sizde kendinizi savunsaydınız keşke, haklı değiller bence.

Şimdi bu paylaşımı instagramda vs yapsanız oranın ortamı kaldırabilir ancak watsapp telefon rehberini kullanan bir uygulama watsappdaki kişileriniz mecbur mu sizin paylaşımlarınızı görmeye.

bakmasınlar.. whatsappta sona al var görmek istemeyen sona alsın. zaten durumlarla ilgilenmeyen kişiler durum bakmaya girmez.
ki konu sahibinin konusuyla ne alaka? görmek istemeyen numaramı kaydetmesin

neyse teşekkürler arkadaşlar. inşallah tez vakitte beni anlayan, işlerine adapte olabildiğim bir kuruma falan geçebilirim. Burda arkadaşlık ilişkilerim de bozulduğu için en ufak iş stresinde isyan ediyorum. cok kötü hissediyorum cünkü yapayalnız gibi.

657 sayılı devlet memurları kanunu madde 125, uyarma cezasını gerektiren fiil ve hallerin birçok alt maddesi var bir tanesi şu:
devlet memuru vakarına yakışmayan hal ve hareketlerde bulunmak

İş yerindekileri WhatsApp dan engelleyin öncelikle. Özel şirket olsaydınız sorun olmazdı belki ama memurlukta özel hayatınız da dikkate alınıyor diye biliyorum. Kaldıki ozel sirkette mutsuz insanları çalıştırmayı sevmezler. Hele işinden dolayı mutsuz ise.

Şanssızlık olmuş diyelim. Bu paylaşımları yapmak sizin en tabi hakkınız. Ancak, yok ama dan önce yok aman sonra nin bir önemi yok. Net bir biçimde işinizi sevmediğinizi söylemişsiniz.

Ben memurum yakın arkadaşımda memur. Ben sağlıkçıyım benim öyle masam ayrı odam falan yok. Sürekli ayakta koştur koştur. Arkadaşımsa masa başı özel odası var. Herşey kafasına göre. Ayda yılda bir iş geliyor onuda sürekli şikayet ediyor abartmıyorum ayda 1 hafta iş yasa 3 hafta onun şikayetiyle geçiyor. Ben anlamıyorum ne kadar zor olabilir ki vatandaşla birebir ilişki istemeyen masabaşı bir iş? Ben resmen 24 saat ayakta dikilmek için kpss için bir taraflarımı yırttım. Keşke masa başında sıkılacak vaktim olsaydı. İşime çok aşık değilim çok yoruluyorum bacaklarım varis oldu ama inanın eşime muhtaç olmadığım için yatıp kalkıp şükrediyorum istediklerimi yapabiliyorum alabiliyorum biraz olumlu tarafa odaklanın zamanla herşey geçer tayin bile aldırsanız bakış açınızın değişmesi lazım.

657 sayılı devlet memurları kanunu madde 125, uyarma cezasını gerektiren fiil ve hallerin birçok alt maddesi var bir tanesi şu:
devlet memuru vakarına yakışmayan hal ve hareketlerde bulunmak

kurum içinde düzgün hareketler sergileyen, herkese saygılı , kimsenin hayatına ve paylaşımlarına laf sokmayan bi insanım. İşi sevip sevmememle alakalı paylaşım yapmamın bu kategoriye gireceğini düşünmüyorum bugün emin oldum özellikle. bi kaç arkadaşla da konuştum bu durumun mobbingden farksız olmadığı. asıl senin hayatınla ilgili düşüncelerini belki de görmek istemediğin kişilere yaydığı için onların bile suclu olabileceğini düşünüyorlar. ki bence öyle. paylastıgım görseller sakıncasız, kendi halinde şeylerdi.

Ordaki insanlarla sorun yaşamışsınız belli ki "size göre" hoş insanlar değiller. O zaman bir şeyler paylaşırken düşünmediniz mi başınıza gelecekleri. Aslında çok doğru söylemişsiniz işi özel hayatınızdan ayırmak zorundasınız. Sevmeyebilirsiniz. Ama devleti temsil eden bir devlet memurusunuz maalesef "bir tık" daha hareketlerinize dikkat etmek zorundasınız. Çünkü iş arkadaşlarımızı seçemiyoruz nerden ne geleceğini bilmiyoruz. Paylaşım yaparak rahatlamanız en doğal hakkınız ama iş arkadaşları her zaman biraz daha o çemberin dışında kalmalı. Çünkü iş yapıyoruz. Bence o kişileri engelleyin kafanız rahat olsun. İspiyonculuk mu değil mi diye düşünmeden rahat takılın.

Sanki ülkenin geri kalanı bayıla bayıla çalışıyor. Siz hariç hepimiz hobimizi iş edindik. İzin zamanı gelince bunalıma giriyoruz.
Saçmalamışlar. Ayrıca 657'nin ilgili maddesi sizin durumunuzla alakasız. Bu uyarıları ciddiye bile alıp canınızı sıkmayın. O kişileri de engelleyin gitsin.

kendi sosyal paylaşım alanımda istediğimi yazarım. ne biçim insanlar var ya. durum gizlilik ayarınızı bütün işyerindeki kişilerin göremeyeceği şekilde ayarlayın. ya da komple hepsini engelleyin. bi de bu çıktı şimdi.telefon iş telefonu değil bişey değil, özel telefon. işimi sevmesem de iyi yapıyorsam kimsenin bir laf etmeye hakkı yok. ha işimi kötü yapıyorsam ancak bunun üzerinden uyarabilir amir. sosyal medya paylaşımından değil.

Susup oturasım gelmiyor böyle açıkçası. Köle gibi hissediyorum yeminle. Kafasına vur sustur gibi. Müdürenin de kapatalim konuyu, desmeyelim deyişi. Ben odadan çıkarken de sefime bulamaz o evragı demişti. Gunahini almak istemitorum da her şeyden laf istemesi, her şeyi sormasi falan hatirlayinca iskilleniyorum

Son düzenleme:
kimin laf tasidigi onemli degil bence herkese karsi mesefali olun cunku o kisiyi bulsaniz tavir alabilirsiniz bu durumda is yerinde huzursuzluga sebep olur.Gunaydin-iyi aksamlar disinda sohbet etmeyin kimseyle.isinizi yapin hic muhatap olmayin daha da kurumunuzdakilerle

Öyle yapacağim , ders oldu koca koca kadınların, adamlarin ugrastigi şeyleri de gördüm ya ilk görev yerimde. ( sadece bu konu icin demiyorum çok boş laflar dönüyor, boş islerle uğraşıyorlar)

Öyle yapacağim , ders oldu koca koca kadınların, adamlarin ugrastigi şeyleri de gördüm ya ilk görev yerimde. ( sadece bu konu icin demiyorum çok boş laflar dönüyor, boş islerle uğraşıyorlar)

Konunuzu ilgiyle takip ediyorum. Bu kadar tepki vermeniz hos aslinda, demek ki bu isler nasil oluyor bilmiyorsunuz, kalbiniz temiz ne guzel.

Yahu benim eski ofiste bildiginiz isi ispiyonculuk olan personel vardi. Hayir herkes herkesi biliyor bir de. Arada gidip takilirdik, bak su gazeteyi acayim da gorsun ekranimda falan derdim. Hayir uzun yillar calisinca yoneticiler de tanidik oluyor, biliyorsun giden haberleri de yani.

Bence bu size iyi ders olsun. Siz yok kisisel alanim yok durustum diyorsunuz da, bakin baska konuda otel kayitlarinin guvenlij sorusturmasina dahil oldugunu yazdilar. Kisisel alan mi kaldi gunumuzde maalesef ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…