- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
- 158
Bende bazen işim le ilgili bazı paylaşımlarda bulunuyorum olumsuz kimsenin de karışmaya hakkı da haddi de yok.Dönem dönem sıkıntılı olan yoğun bir kurumda çalısıyorum. Burda türlü sıkıntılar geçti başımdan.Bazen çok yalnız hissedip watsapp durumumda kimseyi aşağılamadan, yermeden, karalamadan görseller ya da yazılar paylaşıyorum. Evet işyeri ile özel hayatı ayırmak gerekiyor ben de yerine göre yapmaya çalışıyorum.
Dün bir paylaşım yapmıştım. '' Sana da günaydın her ne kadar sevmeye çalışsam da sevemediğim işim'' diye. Ne kurum adı, ne burda çalışanlardan birinin ismi, hiçbir bilgi yoktu paylaşımımda. Görsel olarak masamdaki evrağı bulanıklaştırıp atmıştım. Bir de Harry Potter filminden bir kare içeren bir caps paylaştım. Okuyun yeğenim, okuyun da memur olun büyücülük karın doyurmaz türevi bir şey yazıyordu capsta. Evet şuan değil ama o an hoşuma gittiği için '' memurlukta ruhu '' diyerek paylaştım. Müdür yardımcısı yanına çağırdı bu sabah, genel konular ve en son paylaşım konusuna girdi. Kendisinin değil Müdürün bana ilettiğini söyledi. Evet memurluk bu dönemde değeri bilinmesi gereken bir şey , ben aksini iddia etmiyorum. Evet beğenmiyorsam kalkayım yerime gelmek isteyen bir sürü insan var. Ama son zamanlarda hiç hoş şeyler yaşamadığım ve bu aralar burada çok mutsuz hissettiğim için kendi paylaşım alanımda bir serzenişte bulundum. Paylaşarak o an rahatladığımı hissettim, düşünce ve ifade özgürlüğü demek bu değil mi, ben mi yanlış anlamışım bunca zaman.
İşlerimi de yetiştirmeye çalışıyorum ama bir kez bile şikayet söyleminde bulununca insanlar yaptığın işi bile görmüyormuş bunu anladım.
Listemde iki kişi var belirlediğim muhtelemen onlardan biri söyledi, bir kaç defa bilgi paylasımında bulununca samimiyetlerine güvenip eklemiştim listeme. Bir de benim iyiliğim düşünülse gidip İl Müdürüne aksettirmek yerine, (acaba ne şekilde söylendi, hiçbir bilgim yok) paylaşımımı gördüğünde direk olarak bana yanlış anlaşılır , bence kaldırmalısın türevi şeyler demesi gerekmez miydi bu kişinin? Gerçekten kurumun itibarını, benim konumumu düşünüyorsa? Ve bu durum ispiyonculuk kategorisine giriyor mu? resmen açığımı arayan birini listemde tutuyormuşum dedim. İyice hevesim kaçtı artık buradan.
Yoo mecbur degil. Var mi gosterebileceginiz yönetmelik ?Devlet memurusunuz ve sevmiyorsunuz bu Devletin işi ordaysan ve maaşını alıyorsan sevmesen bile dile getirmeyeceksin mecbursun yani yok istemiyorum sevemiyorum derseniz verin istifanızı ayrılın yerinizde olmak isteyen bir sürü kişi var
Yoo mecbur degil. Var mi gosterebileceginiz yönetmelik ?
Evet işini yapıyo ve karsiligin da maasini aliyo. Amiri hibe falan etmiyo yani bu maası. Neden rol yapsın ? Şartlar geregi calismak zorun da olabilir ama sevmek zorun da degil.
Amirin ukalaligina bak dısarda bekleyenler varmis. Sıksınlar bi taraflarini alsinlar puani atansinlar. Yada devlet istihdamın hakkini versin. Bekleyenlere is imkani saglasın. Modern kölelik.
yani yapabilirsiniztabii ki kendi özel paylaşım alanınız istediğinizi paylaşırsınız. kimseyi ilgilendirmez.yok malesef :{ ama aklımda sürekli paylasımlarıma bakan standart kişiler var. listem zaten cok kalabalık değil, gerçekten oraya yukleyıp rahatladıgımı hıssettıgımden yapıyordum
Bence de yapılan şey mobbing ama uğraşsanız da uğraşılacak kadar büyük değil ve sonuç alamayacağınız bir olay olur.İşle özel hayatı ayrıştırırsanız bu tür şeylere maruz kalmazsınız en azından.Bence yapılan şey mobbing. Ancak ülkemizde hakkını almak çok zor olduğundan en iyisi en baştan kimseye koz vermemek
Kurumdakilere sorsan şikayetçiyim derler ama müdür amirin yanından her şey harika derler.Arkanda kimse kalmaz.Kimse kurumu kötülemez , sen çıkıntılık yapıyor olursun.O yüzden bence paylaşımlarına dikkat et kendi huzurun için.''sevmeye calıstığım ama sevemediğim işim'' cümlesini içeriyordu paylaşımım. ve birimim değişti 3 ay önce, buraya anlam veremiyorum. gerçekten de ama- dan öncesi önem arz etmiyormuş bir cümlede. sevmeye calıstım ama sevemedim.
Ayrıca genel bazda tek şikayetci ben değilsem bence düzeltmesi gereken burasıdır, ben değil. ayrıca dertler bitmez, değişir. ben de bunları yaşayacağımı bilsem tövbe gelmezdim.
Kurumdakilere sorsan şikayetçiyim derler ama müdür amirin yanından her şey harika derler.Arkanda kimse kalmaz.Kimse kurumu kötülemez , sen çıkıntılık yapıyor olursun.O yüzden bence paylaşımlarına dikkat et kendi huzurun için.
bana bu durumu anlatan müdüre hanımın yanından gelıyorum smdı. paylaşımım bayağı farklı yöne çekilmiş öyle söylüyor.müdür beyin verdiği telefon listesi var diğer birimler yoğun diye bize verdiler. sistemden numara bulup yazıyoruz öyle bir liste. kendi işlerimiz de aksıyor ama mecburuz, tamam müdür verdi de onu cekip bulanıklastırıp öyle yazmıştım. aslında özelden genele giden bi durum. ordan cıkıp genel duruma ithafen yazdım ki kurumu severek calısan sayısı azdır. yapılandırma dönemi herkes illallah ediyor , direttim söyleyen kim die de söylemedi bilmiyormus. deşme bu olayı diyor. aslnda benm aklımda var birileri deyip ben onu meraklandırdım.
Yoo mecbur degil. Var mi gosterebileceginiz yönetmelik ?
Evet işini yapıyo ve karsiligin da maasini aliyo. Amiri hibe falan etmiyo yani bu maası. Neden rol yapsın ? Şartlar geregi calismak zorun da olabilir ama sevmek zorun da degil.
Amirin ukalaligina bak dısarda bekleyenler varmis. Sıksınlar bi taraflarini alsinlar puani atansinlar. Yada devlet istihdamın hakkini versin. Bekleyenlere is imkani saglasın. Modern kölelik.
Problem görevi yapmamasi degil carpitmayin.hayır neye mecbur değil verilen görevi yapmamaya mı sevmeyebilir işini ama yapmakla mükellef işin bi suçu yok sana verilmişse görev sevsen de sevmesen de mecbursun yapmaya öyle sıksınlar kazansınlarla olmuyo artık en düşük memurluk bile mülakatla alınıyo eskide kaldı kpss
Problem görevi yapmamasi degil carpitmayin.
Görevini yapiyosa sevip sevmemesi yada bsk disarda bekleyenler var tehtidi kimsenin uzerine vazife degil. Ha cok mu dogru yaptigi degil ama yine de kime ne. Kendi ozelin de ufak bi serzenist.evet görevini sevmemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?