Israrcı kayınvalide

Kızlar ben bu konularda artık uzmanlaştım.Tavsiyemi söylüyorum inatlaşma zaten onlar memlekette sen şehirdesin.Mesafe var tamam anneciğim inşallah kısmet de geç :halay:Doğum yapıcam kv soruyor eee kaç ay evde kalçan dedim anne çocuk hele bir doğsun nasip kısmet dedim konuyu kapattım birdaha da sormadı.

Kızlar ben bu konularda artık uzmanlaştım.Tavsiyemi söylüyorum inatlaşma zaten onlar memlekette sen şehirdesin.Mesafe var tamam anneciğim inşallah kısmet de geç :halay:Doğum yapıcam kv soruyor eee kaç ay evde kalçan dedim anne çocuk hele bir doğsun nasip kısmet dedim konuyu kapattım birdaha da sormadı.

Ben de öyle yaptım 4 yıldır da istekler bitmiyor bir türlü. Bir insan gelininden oğluna torununa iyi bakmasını iyi geçinmesini istemez mi? Daha ne o zaman anlamıyorum..

Esimde haftaya findiga memlekete gidiyor. Bende kendi memleketime gidiyorum.Bu bayram ayriyiz. Tamam karadeniz cok guzel ama koye aliskin olmayana cidden zor vakit gecmiyor.Gecen sene gittim 15 gun evde durmak 15 yil gibi geldi. Fındık varken bize deniz,kum,guneş yalaann..

Esimde haftaya findiga memlekete gidiyor. Bende kendi memleketime gidiyorum.Bu bayram ayriyiz. Tamam karadeniz cok guzel ama koye aliskin olmayana cidden zor vakit gecmiyor.Gecen sene gittim 15 gun evde durmak 15 yil gibi geldi. Fındık varken bize deniz,kum,guneş yalaann..

Bir şey beklesek zaman geçmek bilmez ama şu fındık zamanı hemen geliveriyor anlamıyorum..
Ağustosları sevmiyorum

1 ay eşinizden ayrı kalmanıza bebeğinizinde babasından ayrı kalamasına kv niz karışamaz o karı koca sizin kararınız ne saçma. Ha şöyle ben olsam bir süre kalırım çünkü karadeniz aşığıyım bayılıyorum düşünmem giderim:KK55:

valla kusura bakma ben kocasız kalamam de kv ye

hem sinirlenir hem hoşuna gider ,

kocan kal demiyorsa kulagının arkasına at lafları duyma boşver

Fındıklar sizin ise parasını siz alıyorsanız yevmiyeli yardımcı tutun. Parasını siz almiyorsaniz ben çocuğa bakıyorum vs babamızdan ayrılamayız şu bu gibi bahanelere siginacaksiniz. Kesin çözüm ise ailenizin bir yazlık vs alma veya kiralama imkanları varsa değerlendirmelerini rica edin. Çocuk okula başlayana kadar nereden baksanız 6 ay yazları oraya yerlesirsiniz.

Hanımlar merhaba, mümkün mertebe buraya konu açmamaya çalışıyorum ama bu defa çok sinirliyim. Hemen konuya geçeyim.
İstanbulda yaşıyorum. Hiç köyde yaşamadım, göçmeniz. Eşim de karadenizin bir ilinde doğmuş. Ama neredeyse hep yatılı okullarda büyümüş ve en son olarak istanbulda üniversite vs derken biz tanıştık. Yani köyde doğmuş ama herhangi bir köy zihniyeti yok.

Gelelim konuya eşimin ailesi karadenizde yaşıyor ve oldukça fazla fındık tarlaları( yani onlara göre eşimin ve benim) var. Şuanda malumunuz fındık mevsimi ve fındık topluyorlar. Biz her sene bu zamanlar 1 hafta gibi gider fındığı toplamakta yardım eder ve döneriz. ( bu arada ben hiç toplamadım 2 sene önce hamilelik, geçen sene bebeğimize baktım gitmedim, bu sene de evde olacağım cocuğa bakıcam ve gitmeyeceğim. Evde onlara yemek hazırlayarak yardımcı oluyorum) Tabi onlar toplamaya şimdiden başlıyorlar ama biz bayramda gideceğiz.

Gelelim konuya, kv son 1 aydır belkide her konuşmamızda “bahçedeyiz, tarladayız sen olsan hemen biter, benim gelinim yapar, bu fındıklar sizin, çok yoruluyorz ama napacan kızım” gibi cümleler kuruyor ve benim üzerimde baskı oluşturmaya çalışıyor.
Ben artık bu durumdan acaip sıkıldım. Biliyorum öyle bir beklentisi yok, yapamayacağımı da çok iyi biliyor. Zaten her sene kızım sen bize yemek yapsan yeter diyor lafta. Ama ısrarla da söylüyor.

Bir diğer konu da çocuğu çok özlüyoruz seneye sizi fındıkta 1 ay yanıma alacam göndermicem fln diyor. ( eşim işe dönecek, ben ve oğlum sadece).
Bu mümkün değil çnk ben köyde hiç yaşamadım ve acaip sıkılıyorum. Köy olmasa dahi ben asla bana ait olmayan bir yerde hele de eşimsiz uzun süreli yaşayamam.

Kayınvalidenin derdi biliyorum ki; herkesin gelini fındık zamanı gelip1 ay en az kalıyor gelinlik yapıyor ve o istiyor ki ben de gidip kalayım.

Geçmişte de ev alın diye tutturuyordu. Sadece bana konuşuyor eşime hiç birşey söyleyemiyorlardı. En sonunda aldık. Şimdi de bu çıktı. Yani hep benden bir beklenti halindeler ve ben acaip sıkıldım bu durumdan.

Gelelim konuyu açma sebebime ben bu durumu ve rahatsızlığımı eşime söylemek istiyorum. Ama onu kırmadan ve en düzgün şekilde yapmak istiyorum bunu. Çünkü eşim benim aileme karşı çok naziktir ve aile konusunda onu üzmek istemiyorum. Bu zamana kadar sabretme sebebimde bu aslında. Ama en sonunda patlayıp herkesi daha çok üzmek istemediğim için şimdi belirtmek istiyorum. Nasıl söylemeliyim sizce?
Fındık sizin derken gelirini size mi veriyorlar..Eğer öyleyse gidip yemek yapmak lazım..Kolay iş değil fındığın zahmeti çok fazla olur..

Bir de biliyorsunuz bu yaz çok olaylar oldu. Aslında her yıl okuyordu belkide ama işte sosyal medyanın gücü ile çok yayıldı. Tatile gittiğiniz köy, akraba ve yerlerde çocuklarınızı gözünüzün önünden salise ayırmayın. Orada sokakta bahçede oynayan çocuklar olacaktır, kalabalık olacaktır etrafta dolaşan yetişkinler olacaktır. Anneler belki de ona güveniyordur ama biliyorsunuz çok olaylar oldu. Çocuk bahçede ise sizde bahçede olun çocuk evde ise siz de evde olun.

Böyle bir şeye kayınvalide değil kocan bile karışamaz. Onun zoruyla bile gidip kalmamalısın. Ben de olsam kocamdan ayrı kalmam. Evimde rahat etmek varken niye gideyim de başka evde kalayım. Görmek isteyen 1 hafta görür geri döner. 1 ay kal da demem ben kimseye. Aman..

Bu konu açılırsa siz de deyin evde sıkıntım var gelemem diye. Evimin işiyle uğraşıyorum, bebeğimle uğraşıyorum fındık toplayacak mecalim yok deyin. Kadın eşinizi katmıyorsa siz de katmayın.

Bir de bu fındık parası kime gidiyor? Sizinmiş ya malum. Merak ettim.

:işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz::işsiz:

İki kız kardeşi var ama o taraflarda herşey erkek çocuğuna ait. Zaten kv kp bu fındık sizin diyor, size topluyoruz diyor.
Benim maddi anlamda herhangi bir beklentim yok. Onlarında ihtiyacı yok zaten bu paraya. Ama tarla ve fındık onlar için aşk... şimdiden biz yapamayınca tarlalara sahip çıkacaksınız dimi kozım diyor bana

İstemeyen geline devretmeye çalışacağına kendi öz kızlarına hakkını versin. Belki gelip onlar sahip çıkarlar. Köy hayatını sevmeyen aileden küçük yaşta ayrılıp şehirde büyümüş yaşamış eşiniz de sahip çıkmayacaktir.

Ayni benim kv valla. Findik yok bizde ama gideyim 1 ay kalayim istiyor. Bir gun bile zor geciyor bana. Koye gidince eve tikikip kalıyorum. Bie yere gitmek istesem onlarsiz gidemem koyde. Nereye gitcem sanki. Gelin gelsin de is yapsin, millete gorunsun seklinde dusunuyorlar. Acikcasi gecende gelini hizmetci gibi dusundugunu anladim iyice. Hic gidesim yok. Esimi birakamam de gec. Oyle yapiyorum. Yine de her defasinda soylemesi bezdiriyor insani. Napalim onlari boyle kabul edicez. Onlar da bizi boyle kabul edecek.

İstemeyen geline devretmeye çalışacağına kendi öz kızlarına hakkını versin. Belki gelip onlar sahip çıkarlar. Köy hayatını sevmeyen aileden küçük yaşta ayrılıp şehirde büyümüş yaşamış eşiniz de sahip çıkmayacaktir.

Eşim de ben de kızlara hakkını ver diyoruz. Benim gözümde fındık yok. Bize verirse işçilerle zaten hallederiz. Kv bunu hissettiği için fındık bakımını devamlı empoze etmeye çalışıyor zaten. Benim derdim 2 gün gitmemek değil. Tabiki gidicez ama bu kadar sık boğaz etmeye ne gerek var

Fındık sizin derken gelirini size mi veriyorlar..Eğer öyleyse gidip yemek yapmak lazım..Kolay iş değil fındığın zahmeti çok fazla olur..

2gunde iş bitiyorsa eger 2gun yemek yapmak kolay..Esiniz ailenize karşı cok kibarmis madem siz de kibar olacaksınız..olmalısınız yani..

Tarlalar erkeğe bırakıldığı için mahsulun hakkı sizin diyorlar ama fındığı satıp bize para verilmiyor. Birikiyor 3 senedir fındık satmıyorlar fiyatı ucuz diye. 15 ton fındık bekliyor suan satılmaya hazır. Benim de zaten eşim için birşey dememeye çalışıyorum. Yemek yapmaya da gocunmuyorum. Tabiki yardım edeceğim insanlara. Ama burada gelinler fındık zamanı 1 ay geliyorlar sen de gel denirse eğer istemediğimi de belirtirim.

Benim herhangi bir talebim yok zaten.

kayınvalidelerin hayata bakış açısı bu.
işçiye para gitsin istemiyorlar, oraların kıymetini bilin istiyorlar aslında.
ben kötü niyet sezemedim.
bunlar tatlı dille savuşturulabilecek ısrarlar bana kalırsa.
bunu mesele edip eşimle konuşmazdım ben olsam.

Back
X