• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Israrcı kv, suclu kim

Bu 40 dakika trafikten dolayı uzuyor mu peki hiç?
Yani o zaman anlayabilirim eşinizin taşınma isteğini.
Hadi adamı düşünüp taşının diyeceğim, sonrasına ne olacağı bariz baştan belli.

Istemiyorum diyince susacak bi insan olsa bu kadar dert etmem zaten halimden anlaşılıyor istemedigim. gerek yok diyorum niye diyor ben hallederim yaparım ederim diyor.

"İstemiyorum, bu konu benim için kapanmıştır. Rica ediyorum daha ısrar etmeyin, çünkü aynı konunun sürekli konuşulmasından sıkıldım, fikrim değişmeyecek" bundan da anlamazsa daha da konuşmazsınız "Ben söyleyeceğimi söyledim" der çekilirsiniz.

"İstemiyorum, bu konu benim için kapanmıştır. Rica ediyorum daha ısrar etmeyin, çünkü aynı konunun sürekli konuşulmasından sıkıldım, fikrim değişmeyecek" bundan da anlamazsa daha da konuşmazsınız "Ben söyleyeceğimi söyledim" der çekilirsiniz.
Cok teşekkürler

Hayır sabit
Hem de yurume mesafesi 40 dk aslinda yarim saat bile denebilir
Taşınmayın o zaman.Vereceğiniz cevap çok basit . istemiyorum.
Açıklama da isterse ; en başından o semtte tutsaymış.
Kararlı olursanız , kapanır bu konu
Diye umuyorum..

Valla bn esimin isi icin sehir degistirdim..
Ist de oturuyoduk esim hergun isine otobusle toplam 3 saatte ayakta gidip geliyodu
Bu sene tayin isteyip teee diyarbakira geldik
Senin kaynana faktoru varmis
Ona bisey demem..mikser gibi ortaligi karistiran tipse hicc gitme
Ama esin isine yakin olup sana daha fazla zaman ayiracaksa kabul et
Sunuda soyleyim nekadar uzak okadar iyi

Kayinvalidenin başka müdaheleleri var mı? yada evlendiginizden beri canınızı sıkacak başka neler yaptı?
Bu işi ego savaşına dönüştürmeden önce gerçekten neden istemediğini soylemelisin esine.
Yoksa böyle her şey çok havada kalır

Ve bende ise 40 dakika yerine 5 dakikada gitmek isterdim.

40 dakika gidiş 40 dakika geliş... bu çok yorucu. ben 2 sene böyle çalıştım araba kullanmaktan tiksindim artık ve merkezden ilçeye sırf ev iş arası 5 dakika diye taşındım. 3 senelik evliyim 3 kere taşındım evlendiğimden beri , taşınmanın da öyle abartılacak birşeyi yok. yavaş yavaş kolilersin herşeyi. zaten adamlar gelip taşıyor. temizlik işine de yardımcı bulursun 1 günde halledip çıkar temiz temiz yerleşirsin bikaç günde.

Yazık adama bence de... 5te evde olacakken 6 da oluyor.. evde boş boş oturacak olsam da yolda geçen süre zaman kaybı geliyor bana.

Ayrıca baştan kabul etmişsin sonra vazgeçtim demek çok da ince bir davranış değil..

Sessiz durunca başımız eziliyor böyle işte. kayinvalidenizin israrini bi kenara bırakıp eşinize yavaş yavaş bak çok yakın olursak biz kalmayabilirz annen herşeye. müdahil olabilir tartışmak istemiyorum annen başımızın üstünde yeri var ama herşeye. müdahale etmesinden çekiniyorum onun sokağı olmak zorunda degil 5 dakka olmayiversinde mesafe 8 dakika olsun yada 2 dakika olsun bu analarına evlendikten sonra yapışmak isteyen erkeklerden nefret ediyorum gercekten annene yapışıp kalacaksan evlenmek! ayrıca biz eşlerini düşman olarak görmeleri de ayrı bir ironi zaten .

Başka şeylerde eşinin tutumu nasıl sana karşı? Her konuda annesini haklı bulur mu? Bişi olsa seni ezdirir mi?
40 dk yerine 5 dk yı her erkek ister, en son çare evi taşımaya karar verirsen baştan eşinede kv yede açık ol öyle zırt pırt
gidip gelmem de, baştan nasıl tavır koyarsan öyle gider kendinden hiç taviz verme

Bide bende zamanında kendimi saygımı bozmayım susuyum diye kandırdım sonrada eve gelip hem kendi basımı hemde eşimin başının etini yerdim buda yetmez gece gündüz kurardım kafamda hazmedemezdim şimdi herşey karşılıklı onlar laf mı sokuyo altta kalmıyorum onlar gülerek mi laf ediyo aynen bende öyle, bişi olduğu zaman sende susmak yerine cvbını ver ki evine eşine o konuları taşıma
Bir de asla eşinle ne yaşarsan yaşa onlara yansıtma birdaha bu çok önemli bir konu bence

Esiniz hakli gibi ama biseyide merak ettim kv niz acaba suan oturdugunuz yerde size yakin olsaydi yinede gidin oraya tasinin dermiydi gercekten oglunu dusunuyosa sorun yok ama arada mesafe var karisamiyorum burdan diyosa o baska

Evet kv bana aylardır esimin isine yakın diye onunla aynı sokaga tasinmam için baskı yaptı. Gerek oğluna gerek benle bi araya gelince. Bunu esim de cok istiyordu tabi ki. Biz cok kavgalar ettik bu sebepten. Esim ailemi istemiyorsuna getirdi mevzuyu. Basta mantıklı geldi esim yorulmasin diye tamam dedim. Sonra düşündüm ki ben yeni ev yerlestirmisim, düğün stresi yaşadım oncesinde, bir sürü yorgunluk falan derken mantıksız olacağını anladım. Ve tasinmayacagima karar verdim. Tabi esim hic kabullenmedi bu durumu. Nitekim tasinmadik.

Kv esimle tartismalarimizdan dolayi olusan tatsizliklara sahit oldu cok kere yüzümüz gülmüyordu hic. Bana yapmayın üzülüyorum bu gunleri ararsınız falan dedi. Bir sey demiyorum ben tabi her zamanki naifligimle. Yaza taşıyorsunuz evi perdelerinizi ben yaptircam ne eksikse tamamliycam dedi. Ben resmen kemkum ettim gerek yok anne falan diye. Sanki taşınacak olan ev benim degil. Bi de diyor ki kar da yagsa taşırız. Ben hicbir sey demedim. Essek olsa anlar istemedigimi. Esime dedim soylemedin mi diye söylememiş istemedigimi. Söylese de kv baskılarına devam eder, niye tasinmiyosunuz der biliyorum.

Laf arasında taşınmak istemedigimi soyledigimde ben kendim icin demiyorum oglum icin o yorulmasin diye diyorum diyo. Esime de annen niye ısrar ediyor dedigimde beni düşünüyor bana kiyamiyor diyo bana da beni umursamiyosun diyo. Yani bu dusunceyi o da benimsemis. Ya da kv ona empoze etmis. Bu konular kapandı ama yaza tekrar açılacak biliyorum. Tavrım ne olmalı ? Ben yuzgoz olmamak icin saygimi bozmayip cevap vermiyorum ama artık kv ısrar ederse açık açık bu konuyu esimle ikimize bırakması gerektiğini zaten yeterince yiprandigimizi söylemek istiyorum bu konuda. Benim hayır dedigim konuda bu kadar ısrar sinirlerimi bozuyor. Bu kadar dahil olmasina kocam mi musaade ediyor? sayet oyleyse bu beni umursamiyorsun düşüncesini nasıl kirabilirim? cunku resmen beyninde öyle kodlanmış "annem benim iyiligimi istiyor karım beni umursamıyor."
Kv ile aynı sokak tabiki olmasın çok büyük sıkıntı. Eşinin işinin diğer tarafından ev bakın. Yani sizin ev-iş-kv evi gibi. Kv evi-iş arası 5dk mesafe ise sizin evle Kv arası hiç değilse 15-20 dk mesafe girer çat kapı olayı olmaz

Sakın yakın olma fikrine kanmayın kv iş bahanesiyle size yakın olup herseyinize maydonoz olacak . Surekli hadi komsulara gidelim aa dıdımın dıdısı gelmis seni merak etmis 5 dk ugra buraya. Cnı sklinca hop sizin evde . 40 dk cok uzak bir mesafe değil. Istemediginizi suanki evinizi sevdiginizi kesin bir dille belirtin.

"ooff anne sıkıldım artık bu konudan konuşmak istemiyorum, sende açma, iyiyiz biz böyle" diye bıkkın surat ifadesi yap ve oturuyorsan kalk mutfağa git, wc ye git. onun cevap vermesine izin verme, ortamdan uzaklaş. kestirip atmış olursun...

Evet kv bana aylardır esimin isine yakın diye onunla aynı sokaga tasinmam için baskı yaptı. Gerek oğluna gerek benle bi araya gelince. Bunu esim de cok istiyordu tabi ki. Biz cok kavgalar ettik bu sebepten. Esim ailemi istemiyorsuna getirdi mevzuyu. Basta mantıklı geldi esim yorulmasin diye tamam dedim. Sonra düşündüm ki ben yeni ev yerlestirmisim, düğün stresi yaşadım oncesinde, bir sürü yorgunluk falan derken mantıksız olacağını anladım. Ve tasinmayacagima karar verdim. Tabi esim hic kabullenmedi bu durumu. Nitekim tasinmadik.

Kv esimle tartismalarimizdan dolayi olusan tatsizliklara sahit oldu cok kere yüzümüz gülmüyordu hic. Bana yapmayın üzülüyorum bu gunleri ararsınız falan dedi. Bir sey demiyorum ben tabi her zamanki naifligimle. Yaza taşıyorsunuz evi perdelerinizi ben yaptircam ne eksikse tamamliycam dedi. Ben resmen kemkum ettim gerek yok anne falan diye. Sanki taşınacak olan ev benim degil. Bi de diyor ki kar da yagsa taşırız. Ben hicbir sey demedim. Essek olsa anlar istemedigimi. Esime dedim soylemedin mi diye söylememiş istemedigimi. Söylese de kv baskılarına devam eder, niye tasinmiyosunuz der biliyorum.

Laf arasında taşınmak istemedigimi soyledigimde ben kendim icin demiyorum oglum icin o yorulmasin diye diyorum diyo. Esime de annen niye ısrar ediyor dedigimde beni düşünüyor bana kiyamiyor diyo bana da beni umursamiyosun diyo. Yani bu dusunceyi o da benimsemis. Ya da kv ona empoze etmis. Bu konular kapandı ama yaza tekrar açılacak biliyorum. Tavrım ne olmalı ? Ben yuzgoz olmamak icin saygimi bozmayip cevap vermiyorum ama artık kv ısrar ederse açık açık bu konuyu esimle ikimize bırakması gerektiğini zaten yeterince yiprandigimizi söylemek istiyorum bu konuda. Benim hayır dedigim konuda bu kadar ısrar sinirlerimi bozuyor. Bu kadar dahil olmasina kocam mi musaade ediyor? sayet oyleyse bu beni umursamiyorsun düşüncesini nasıl kirabilirim? cunku resmen beyninde öyle kodlanmış "annem benim iyiligimi istiyor karım beni umursamıyor."

Empati kurdunuzmu?

Acaba suan kv nizle ayni yerde yani isyerine 40 dk uzaklikta otursaydiniz kv dermiydi gidin oglumun isyerine yakin biyere tasinin oglum yoruluyor diye.hic sanmiyorum.
Ya da konu sahibinin is yeri 40 dk uzaklikta olsaydi kaynanasi ogluna dermiydi oglum x yoruluyor gidin yakin biryere tasinin diye

Back
X