Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onlarıda almak istiyorum bu fikride söyledim barınaklardan alırım dedim bakarım sevgi veririm dedim. Ama ısrarla bahceli ev olması gerektiğini söylüyor ve sen insan olarak bahcede yasayamazsın onada köpek olarak eve kapatmak haksızlık diyorama ben onu hergün gezdiririm çalışsam yorulsamda yaparım çünkü kıyamam vicdan yaparım ihtiyacı diye herseyini karsılarım. Hem onu petshopdAKi kafesten almakda kurtarmak değilmidir?
![]()
Bu hayvan zaten evde bakılacak cinsten bir köpek. El kadar köpeğe niye bakamayasınız ki? Sorumluluk sahibi olmayan, gelgeç gönüllü bir tip değilseniz elbette rahatlıkla bakarsınız. At almıyorsunuz ki sonuçta.
bence erkek arkadaşınız haklı, şimdilik bu kararı askıya alıp sokaktaki hayvanlara mama, yemek vs. vererek hayvan sevginizi bastırmanızı tavsiye ederim, hem sizin için de bir ön prova olur![]()
Benim de köpişim var nişanlıyken hediye etti bana çok istiyordum.sen bence al uavaştan yavaştan alışır o da sonunda kendi bırakamaz bi iki seneye zaten evlenince bırakırım dersin ama alışır o da)
Ben de sevgilim eve köpek alsın asla istemem çünkü ev hayvanına bakamam maalesef sevmesine severim de o yüzden anlayabiliyorum.. bu arada en çok bir arkadaşın yorumuna katıldım: petshoptan hayvan alıp kanlı ticarete alet olmayın.
Sokak hayvanları da bir can onları parasız sahiplenin en azından yuvaları olur ve pet shopçular da para kazanamaz, cins hayvanlar kendi ülkelerinden koparılıp buralara para için getirilp kafeslerde yaşamaya mahkum edilmez kimse almazsa
onları almayınca da büyümüş köpekleri ne yapıyorlar çok merak ediyorum. Hiçbir pet shop ta büyük köpek görmedim muhtemelen ya öldürüyorlar ya da sokağa atıyorlardır. Buradan alışveriş yapınca bu ticarete siz de destek olmuş olacaksınız.
Bence ona söylemeden al getir eve sana süprizim var de.Zamanla alışır.Benimki de kediden nefret ederdi mecbur alıştı.Bir yere gittiğimizde pusetini bile taşıyor söylense de![]()
Bence uzaktan sevmeye devam et bu konuda ısrarcı davranma. Sonuçta sen sevdiğin adamın elini tutuyorsun ve o eli sakın bırakma,ilerleyen süreçte olurda bir gün onunla evlenirsen zaten oda sevgili eşi mutlu olsun diye bu sert duruşundan taviz verebilir, her şeyi oluruna bırak, ama ne olursa olsun bu konuda ona baskı yapma ve ısrar etme.onu anlamaya çalış...
İşte erkek arkadaşımda sadece bu düşüncede olduğu için hayır diyor ama ben diğer görüşteyim onları ordan kurtarmak gibi bakıyorum.
siz aldıkça onları daha çok üretip daha fazlasını getiriyorlar o kötü şartlara.
1 alınınca 3 geliyor yerine.
![]()
ben de başka nereden alınır bilemiyorum ama pet shoptan da asla almam.
Bu şekilde düşününce bende gerçekten üzülüyorum ama onları orda gördükçe alıp çıkarmak istiyorum o küçük kutudan![]()
Hiç barınakları ziyarete gittiniz mi? Oradaki hayvancıkların halini görseniz petshoptakilerle kıyaslayamazsınız bile. Köpek canlıdır, candır. İnsan ticareti ne kadar vahimse hayvan ticareti de aynıdır bana göre, bunu normal görmek mümkün değil. Bunun önüne ancak o can tüccarlarına para kazandırmayarak geçebiliriz. Satın almayın, sahiplenin lütfen.
kimse bir hayvanla aynı evde yaşamayı kabullenmek zorunda değil. bizim de kedimiz var. (ailemin evinde) hepimiz birden istedik ve sahiplendik. aileden biri eve getirip emrivaki yapsa ve evde istemeyen olsa bu çok sinir bozucu bir durum olurdu. ilişkilerde de doğal olarak karşılıklı sorumluluk vardır. eğer birbirinize saygınız varsa, birlikte bir hayat kurma amacınız varsa senin o köpeği alıp, sahiplenip (yani ailene bırakmayacak durumda olman) evlenirken de eşine emrivaki yapman bence tatsız bir durum. şahsen ben böyle bir şeyi kimseye yapmam, bana yapılmasını da istemem. sonuçta aynı evde yaşayacaksanız sevgilinin fikrini dikkate alman gerekiyor çünkü o senin çocuğun gibi olacak, sen nereye o oraya. istemiyorsa zorlamanın alemi yok. ha alırsan eğer, evlenirken sorun yaşamayı göze alıyorsundur. istemeyenin evine zorla bir hayvan sokamazsın ve o köpeği bir şekilde ailene veya başkasına vermek hatta sokağa atmak zorunda kalabilirsin. sevgilin ya ben ya köpek diyebilir mesela, çünkü sana alma dedi değil mi? kısaca bence zorlama. ama illa alacağım diyorsan da ilerde sevgilinle yaşayabileceğin sorunlar karşısında köpekten kopmamak için izleyebileceğin yolları düşün. eğer tek kişilik bir hayat yaşamayacaksan hayatındaki insanın düşüncelerine saygı duyman gerek. sonuçta bu saçına başına şuyuna buyuna karışması gibi seni kısıtlayıcı, erkek egemen meseleler gibi bir şey değil. 3. bir canlı, sorumluluklar ve fedakarlıklar demek. bu konuda söz söylemeye hakkı var maalesef. ben bu fikrini ertelemeni öneriyorum. en azından ailenden ayrılana kadar veya sevgilinle yolunuzu çizinceye kadar. bu süreçte sokaktaki hayvanlarla ilgilenebilirsin, onların daha çok ihtiyacı var.