Işsizim aynı zamanda kafam karısik

Kuru Bakla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
540
677
103
33
Arkadaşlar ben 2 yıl once iyi bi universitede ing ikt bolumunden mezun oldum suan yuksek lisans tez donemindeyim fakat issizm aslında muffetis yar. olmak istiyordum bunu cin kpss yede girdm ama aldgim puanlar 80 lerde oldgu icin bizim bolumlerde yüksekle kapatiyor. Babam emekli onednle sadece ev ihtoyaçlarini karsiliyabiliyor yani bnm ingcem cok cok iyi degl bu da ozelde is bulmama engel oldu ailemden naddi acidan yardim alamadigim icin tezime basliyamadim zaman gectikcede bosluga dustum ne ozel de ne kamuda bi is bulamadim kafamda karisik bi yanda hayallerim var bi yanda bir yerden gir iste zor durumdasin diyorm ama basvurduklarimda olmuyor geri donus yapmiyorlar.Sizce neyapmaliym yasm da 26 oldu hala issizim

İstanbul da ajanslar var fuarlarda marketlerde görevlendirme yapıyorlar. İdare etmek için part time böyle çalış.

Şuan istanbulda deglim ailemin yanindayım bulumdugm sehirde is bulamiyorm istdadal part time la gecinemem diye ailemde izin verniyor bnde maddi durumdan dolayı istla gidemiyorm

Şuan istanbulda deglim ailemin yanindayım bulumdugm sehirde is bulamiyorm istdadal part time la gecinemem diye ailemde izin verniyor bnde maddi durumdan dolayı istla gidemiyorm
Yeni üye cevap verirken o kişinin mesajının altında cevapla seçeneğine tıkla valla tesadüf bana cevap verdiğini gördüm.

Olduğun şehirde part time arayan yerler yok mu ?

Yeni üye cevap verirken o kişinin mesajının altında cevapla seçeneğine tıkla valla tesadüf bana cevap verdiğini gördüm.

Olduğun şehirde part time arayan yerler yok mu ?
Bikac vardi ama basvurdum donus olmadı sadece gunluk bikac is buldum oda gizli musteri falan oldum ama cok cok az paralar sadece bos durmuyim diye gittim

Tezini de burada yazdığın gibi yazarsan işin çok zor...

Tezde burs/ kredi vermiyorlar mi? Mağazalarda part olarak calisabilirsin ayrıca.

Bikac vardi ama basvurdum donus olmadı sadece gunluk bikac is buldum oda gizli musteri falan oldum ama cok cok az paralar sadece bos durmuyim diye gittim
Markete gir şimdi isim vermeyelim bir market 8.5 saat çalıştırıyor seni uzun tutmuyor bahanelerle maaşı da iyi artı yol yemek bir de belli bir miktar o marketten alışveriş için kart veriyor . Bilindik market o tarz olanlara bak

Benim bildiğim mesleki becerileri yüksek, alanındaki gelişmeleri takip edebilecek yabancı dili olan, derslerinde başarılı olan insanlar, yüksek lisans, doktora vs. yapar. İngilizce iktisat bitirmişsin, üstüne iki yıl geçmiş, ingilizcem iyi değil diyorsun. En basitinden bir forumda yazdığın yazıda bile ne akıcılık ne dil bilgisi ne imla kuralı var. Hangi özelliğine bakıp seni lisansüstü eğitime aldılar, hangi bilgi birikimiyle tez yazacaksın anlamak güç. Sen işveren olsan kendini hangi özelliğin için çalıştırırsın bunu düşünmelisin bence. Şu şu konularda iyiyim diyorsan o alanlarda iş aramalı ya da özellikle iyi olduğun bir konu yoksa belirli bir alanda kendini geliştirmelisin. Hiçbir şey için imkanın yoksa ingilizceni geliştirerek başla, internet materyal dolu. Ufak tefek işlerle para biriktirip work and travel gibi bir programa katılmak senin mesleğindeki biri için çok iyi olur. Özel sektör istemiyorsan da kendini kapatıp kpss için deli gibi çalışmaktan başka yol görünmüyor maalesef. Keşke her üniversite mezunu okul bitince güzel güzel işler bulsa ama, üniversite mezunlarımız meslek lisesi mezunu donanımında olunca işler hayal edilen gibi olmuyor maalesef .

Kusura bakmayın ama gozluk takmadan yazdigim icin boyle yazdim.Normalde boyle değil tabiki zaten ikilemde kaldığım için bi fikir alabilirim belki diye buraya yazdım.

Bugün kariyernetten ve diğer bilindik iş arama sayfalarından iş başvurusu yaptım.İnşallah dönüş olur

Bende okulu yeni bitirdim ve issizim.
Ama 20ye askin yere bas vurdum, girisimlerim ve sonucsuz telefon konusmalarimi sayarsak 30 bile olmustur. Bundan haric destek aradim mektup yazmanin taktikleri konusunda, CV duzenleme konusunda. Yarinda is bulmayi cogaltan bi kursa gidecegim.
Demem oki is seni bulmaz, sen onu bulmalisin.

İs bulmak artik eskisi gibi kapi kapı dolasmakla degl kariyer sayfalarına yada şirketlerin kendi kariyer portallarında cv oluşturuyorsun bn bazen elden de verdim cv ama dönüş olmuyor istee.. Cv'm ne çok doludur ne çok boş bir cv, aslında referansım olmadığından kaybediyorum sanırım.

Kapi kapi dolasmaktan bahsetmedim zaten.
Benim meslegim acisindan zaten olasilik degil o, diyetisyenlik bitirdim, saglik merkezleri oto yikamlar gibi yanyana dizili olan kurumlar degil.
Cv nasil profesyonel olur taktik aldim.
Mektup nasil yazilir taktik aldim.
Ve dun sana yazmamin ardindan ne oldu biliyormusun?
Bas vuru yaptigim yerden arandim.
Adam dedi ki" oncelikle mektubunu cok begendim, keske herkes senin gibi ozenmis olsaydi yolladigi mektuplarina, kendini cok guzel ifade etmissin" konusmanin ilerisinde " CV de goruyorum ki cok guzel tecrubeler edinmissin, sira sira dizmissin, bence bu is sana cok kolay gelecek".
Bi bahsettigim kisi recruiter ( is veren ve is arayanin aracisi)( turkiyede degilim ben, avrupa sisteminde bu).
Adam hemen yarin sabah tavsiye edecegim seni isci arayan firmaya dedi ve hevesli bi sekilde tekrar arayacagindan bahsetti.

30 a yakin is basvurum var.
Bilmen gerekiyor ki okul bittigi sene mecburen zorluga dusuyorsun bi muddet. Ama sonra duzeliyor insallah.
Nasil duzeliyor? Senin cabanla.
Ha unutmadan, dun ki arandigim yer kendi meslegimle alakali degil, bi hastanede sekreterlikle alakali. Cunku calismak istedigim ve para kazanmak istedgim icin kendi meslegimi kenara koyup baska islerede basvurdum.
Bu ise baslarim, hala diyetisyen olrak is basvurularimi yaparim.
Baktim diyetisyenlikle alakali guzel bi imkan geldi elime, bu isi birakirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…