- Konu Sahibi Kuru Bakla
-
Oncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu saydıklarınızda bende olumsuz gördügüm bir durum varki çok enerjik biri değilim daha durağan biriyim ama bu benim işi istememle değil de kişilik olarak oyleyim durağan bir yapım var.kimya mühendisi, yl yapmış ve 8 yıllık iş deneyimi olan bir yönetici olarak;
1. diksiyonun nasıl ? ben konuşması düzgün olmayan birinin ingilizcesi advanced bile olsa almam işe.
2. sadece okudun mu ? okulla beraber sosyal faaliyetleriniz oldu mu ? sorumluluk projelerine ilginiz var mı ?
3. hobilerin google'da sörf yapmak mı, kitap okumak mı ? bunların yazdığı cv'ler gözümde akadamik başarısına bakmadan çöptür. kitap okumak hobi olamaz çünkü, internette dolanmak hobinse aylak adamsındır.
4. kendini geliştirmek için üniversite boyunca kişisel ve işle ilgili eğitimlere katıldın mı ? bunların okullar tarafından karşılananları var. okuduğun bölümün düzenlediği çok uygun fiyatlı yada ücretsiz olan eğitimler de olabilir.
5. deneyimsizsin ama gelecek beklentin ne ? çoğu üniversite mezunu gibi 2 sene sonra müdür olup ayakları masaya uzatırım havası mı veriyorsun yoksa ben çalışmaya ve kendimi geliştirmeye açım. ilk dönemde her koşulda çalışıp öğrenmeye hazırım mı diyorsun ?
6. işe ilk girişte maaş beklentisi yazmak bence saçmadır. deneyimsiz insan şu maaşı almazsam çalışmam havasında olmamalı.
7. iş görüşmelerinde enerjik insan severim. edilgen duran biri kafamda eksi puanla başlar.
8. cv'deki fotoğraf çok önemlidir. selfie çekip koyanlar var. eski usül vesikalık olmasa da kıyafetin yaka bağır açık olmadığı, instagram'dan mı çaldın dedirtmeyen bir fotoğraf önemlidir. fotoğraf kötüyse o cv'yi görüşmeye bile çağırmam.
gibi gibi bir sürü şey sayabilirim.
word'un kendi içerisinde örnek cv ve cover letter'lar var. bunlar üzerinden cv ve mektup hazırlayabilirsin, son derece profesyonel duruyorlar.
Oncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu saydıklarınızda bende olumsuz gördügüm bir durum varki çok enerjik biri değilim daha durağan biriyim ama bu benim işi istememle değil de kişilik olarak oyleyim durağan bir yapım var.
Arkadaşlar ben 2 yıl once iyi bi universitede ing ikt bolumunden mezun oldum suan yuksek lisans tez donemindeyim fakat issizm aslında muffetis yar. olmak istiyordum bunu cin kpss yede girdm ama aldgim puanlar 80 lerde oldgu icin bizim bolumlerde yüksekle kapatiyor. Babam emekli onednle sadece ev ihtoyaçlarini karsiliyabiliyor yani bnm ingcem cok cok iyi degl bu da ozelde is bulmama engel oldu ailemden naddi acidan yardim alamadigim icin tezime basliyamadim zaman gectikcede bosluga dustum ne ozel de ne kamuda bi is bulamadim kafamda karisik bi yanda hayallerim var bi yanda bir yerden gir iste zor durumdasin diyorm ama basvurduklarimda olmuyor geri donus yapmiyorlar.Sizce neyapmaliym yasm da 26 oldu hala issizim
Bolümü okurken çok umutluydum hocalarda hep umut verici konuşuyorlardı gerçeği soylemek gerekirse ben iş ariyorum ama çalişanlarda memnun değil hayatlarında hayay herkes için zor gerçekten de.Kpss yi bosver bankalara basvurular yaparak is ilanlarini inceleyerek zamanini gecirmelisin istenen nitelikler nedir sen nasil bir iş istiyorsun masa başi islere bakiyorsan şans daha az çünkü herkes ariyor
Ingilizce gerekliyse ona yatiirim yap yok bordro özlük haklari kursu lazimsa ona git yani alan o kadar cok degil iibf okuduguna pisman biri olarak soyluyorum
Insallah hayirlisi olur
Mezun olunca insan sanıyor ki önüne kırmızı halı serecekler,sen seçeceksin.Ama gerçek öyle olmuyor maalesef.Bolümü okurken çok umutluydum hocalarda hep umut verici konuşuyorlardı gerçeği soylemek gerekirse ben iş ariyorum ama çalişanlarda memnun değil hayatlarında hayay herkes için zor gerçekten de.
Kırmızı halıdan ziyade iş görüşmelerinde bir referans diye tutturmuş herkes bikaç yerden oyle olmadı. Özel bir bankanin sinavini kazndim mulakatina gittim orda iki kisiye ayri bi muamele yaptilar kahve cay ikramlar hal hatır sormalar sonra beni baska bi odaya aldılar bikaç kişiyle birlikte o iki kişiye hal hatır soran adamlar baska odada kendileri mülakat yaptılar şasırdım resmenMezun olunca insan sanıyor ki önüne kırmızı halı serecekler,sen seçeceksin.Ama gerçek öyle olmuyor maalesef.
Ah canımmm ücretli öğretmenliğe her yıl başvururum öğretmenim ve bana çıkmıyor:) İki senelik mezunlar alınıyor.İlçe milli eğitimde de ne torpiller dönüyor kıytırık bir ücretli için:) Dayın yoksa işsizsin yani.Kırmızı halıdan ziyade iş görümelerinde bir referans diye tutturmuş herkes bikaç yerden oyle olmadı. Özel bir bankanin sinavini kazndim mulakatina gittim orda iki kisiye ayri bi muamele yaptilar kahve cay ikranları hal hatır sormalar sonra beni baska bi odaya aldılar bikaç kişiyle birlikte o iki kişiye hal hatır soran adamlar baska odada kendileri mülakat yaptılar şasırdım resmen(
Arkadaşlar ben 2 yıl once iyi bi universitede ing ikt bolumunden mezun oldum suan yuksek lisans tez donemindeyim fakat issizm aslında muffetis yar. olmak istiyordum bunu cin kpss yede girdm ama aldgim puanlar 80 lerde oldgu icin bizim bolumlerde yüksekle kapatiyor. Babam emekli onednle sadece ev ihtoyaçlarini karsiliyabiliyor yani bnm ingcem cok cok iyi degl bu da ozelde is bulmama engel oldu ailemden naddi acidan yardim alamadigim icin tezime basliyamadim zaman gectikcede bosluga dustum ne ozel de ne kamuda bi is bulamadim kafamda karisik bi yanda hayallerim var bi yanda bir yerden gir iste zor durumdasin diyorm ama basvurduklarimda olmuyor geri donus yapmiyorlar.Sizce neyapmaliym yasm da 26 oldu hala issizim
Ben iş aramaktan yorulmadım ben iş ararken karşılaştığım bu olumsuzluklar yıldırdı kamuya girmeye çalışsan referans , merkezi alımlar 90 ustu puanla olabilir, özel sektorde de boyle seylerle karsilastim. Allah büyük diyorum sadeceAh canımmm ücretli öğretmenliğe her yıl başvururum öğretmenim ve bana çıkmıyor:) İki senelik mezunlar alınıyor.İlçe milli eğitimde de ne torpiller dönüyor kıytırık bir ücretli için:) Dayın yoksa işsizsin yani.
Bir yıldır işsizim ben düşün.
Allah mazlumun hakkını yedirmesin zalime.
Tüm işsizlere rızık kapısı açsın.
Asıl işe girdikten sonrası mesele.Ben iş aramaktan yorulmadım ben iş ararken karşılaştığım bu olumsuzluklar yıldırdı kamuya girmeye çalışsan referans , merkezi alımlar 90 ustu puanla olabilir, özel sektorde de boyle seylerle karsilastim. Allah büyük diyorum sadece
En sevdigim güncellemelerHerkese selam,
2019 yılında ne kadar çok üzülmüşüm şimdi yazdıklarımı okuyorum ve şuan ki halime şükrediyorum
Arkadaşlar ben 2019 yılının sonuna doğru yabancı dili öğrenmeye ağırlık verdim. 2019 yılı aralık ayı başında bir bankada müffetiş yardımcılığını kazandım. Sonra çalıştıkça kendimi geliştirdim. Şimdi düşünüyorum da bu konuyu açtığım zamanlar nasıl çaresizmişim. Ama herşeyin başı sağlık o dönemlerde hem işsizdim hem de sevdiğim kişi tarafından aldatılmıştım. Şimdi o depresyon halini atlattım, bütün enerjimi işime verdim.İyi ki kendimi toparlamışım. Şuan çok mutluyum. Hatta başka bir bankada istediğim bir alanda uzman olarak çalışıyorum. İş arayan arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin sadece geleceğiniz için elinizden geleni yapın, nasibiniz sizi bulucaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?