işsizliğin dibine vurmak

Bayan Yanak

Nutellanın Lezzet İkizi
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
2.426
6.572
158
İstanbul
Mesele mezun olmak değil işe girebilmekmiş meğerse.Atanamayan öğretmen tamlamasının ne manaya geldiğini şimdi anlıyorum.2013 mezunuyum.Formasyon aldım.Şimdi yığınla kişi alıyor.Kadro yok ama dolu formasyon alan var.Bu ne yaman çelişki.Ücretli yapayım dersaneye giderken dedim o bile çıkmadı.Neye elimi atsam kuruyor sanki ya.Allah tüm işssizlere yardım etsin.

Ama öğretmen değilsiniz ki zaten. Formasyon almışsınız sadece. Formasyon alan yığınla kişi yüzünden de yeterli kadro olmaması normal değil mi. Tabi devletin de hatası var gerek olmadığı halde bu kadar formasyon dağıtmak neden...

Tabi işsizlik ayrı dert... İnsallah en yakın zamanda bulursunuz bir iş.

Ben de 1 yıldır işsizim ben de diplerdeyim ve borçlar gırtlağı geçti ve hangi işe el atsam kurutuyorum.Bi şekilde olmuyor.İsyan bayrağı açtım açcam az kaldı.Eşimle de 14 aylık evliyiz.Ailelerden de hiç destek görmedik.Tek kişi yetemiyo bu kadar borçla huzurumuz da kalmadı.Allah hepimize hayırlı huzurlu işler nasip etsin.AMİNNNNN

Ama öğretmen değilsiniz ki zaten. Formasyon almışsınız sadece. Formasyon alan yığınla kişi yüzünden de yeterli kadro olmaması normal değil mi. Tabi devletin de hatası var gerek olmadığı halde bu kadar formasyon dağıtmak neden...

Tabi işsizlik ayrı dert... İnsallah en yakın zamanda bulursunuz bir iş.

ben de bunu yazacaktım.

tabii ki işsiz kalmanıza çok üzüldüm ancak siz zaten üniversite tercihlerinde o bölümleri yazarken bunu göze almış oluyorsunuz.öğrencilerime de hep derdim sırf bir bölüm okumak için tercih yapmayın sonra işsiz kalırsınız diye.

sonuçta öğretmenlik mezunları bile atanamazken formasyon alanların bunu yaşaması kaçınılmaz.aslında ben bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.

Allah herkese helal parasını kazanıp evini geçindirecegi bir iş nasip etsin inşallah gerçekten çok zor ya. Dua ediyoruz ediyoruz olmuyor herkesin biyerlerde rızkı vardr illa zamanı gelicek allah bizede bi kapı acıcak diyoruz. Gerçekten şuan yazarken de boyle olacağına inanarak yazıyorum ama beklemek. Zor ya allah herkese yardm etsin

Ogretmen degilsiniz diyen arkadaslar Turk Dili ve Edebiyati ogretmeniyim.Formasyon olayina gelince evet haklisiniz vermemeleri gerekiyor ama ne yapsin insanlar bir umut aliyorlar.Suc formasyon icin onca kadro acanlarda.Umut diyerek formasyonu alanlarda degil.

Lisansta bitirdiğiniz bölüm Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği miydi?

Öğretmenlik bitirdikten sonra bir de öğretmenlik formasyonu mu almak gerekiyor?

Ben de 1 yıldır işsizim ben de diplerdeyim ve borçlar gırtlağı geçti ve hangi işe el atsam kurutuyorum.Bi şekilde olmuyor.İsyan bayrağı açtım açcam az kaldı.Eşimle de 14 aylık evliyiz.Ailelerden de hiç destek görmedik.Tek kişi yetemiyo bu kadar borçla huzurumuz da kalmadı.Allah hepimize hayırlı huzurlu işler nasip etsin.AMİNNNNN
Allah yardimciniz olsun canim.Biz de borcla harcla yuvarlaniyoruz ailecek.Dersanede calistim uc ay.Maasimi hep eve verdim.Borc olmasin diye ama isten ayrilmak zorunda kalinca tekledik gene.Sen evlisin bir de allah yardimcin olsun

Lisansta bitirdiğiniz bölüm Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği miydi?

Öğretmenlik bitirdikten sonra bir de öğretmenlik formasyonu mu almak gerekiyor?
Bölüm bitirdim formasyonu aldim.Sertifikamda da ogretmen olmaya hak kazanmistir yazdigina gore tabiki de ogretmenim.Burda egitim fakulteliler bolum cikislilar diye bir ayrim yapilmamali.

Öğretmenlik bitirmediyseniz tabi ki öğretmen değilsiniz. Öğretmenlik bölümünü kazanabilip, bitirip öğretmen olanların bu konuda şikayet etmesi normal. Gerçekten öğretmen olanlar bile atanamıyorken, öğretmen olmayanların atanamıyorum diye şikayet etmesi normal değil. Karıştırmayalım kavramları.

Öğretmenlik bitirmediyseniz tabi ki öğretmen değilsiniz. Öğretmenlik bölümünü kazanabilip, bitirip öğretmen olanların bu konuda şikayet etmesi normal. Gerçekten öğretmen olanlar bile atanamıyorken, öğretmen olmayanların atanamıyorum diye şikayet etmesi normal değil. Karıştırmayalım kavramları.
sizinle laf dalaşına girmek istemiyorum.Kendi görüşünüz iyi akşamlar

Bölüm bitirdim formasyonu aldim.Sertifikamda da ogretmen olmaya hak kazanmistir yazdigina gore tabiki de ogretmenim.Burda egitim fakulteliler bolum cikislilar diye bir ayrim yapilmamali.

o ayrım zaten üniversiteye girirken taban puanlarla başlıyor.yani sen ben istemsek de bölüm ve alan ayrımı var,olmalı.bir fakülteyi 4 yıl okumakla meslek derslerini 1 yıl almak aynı kefeye konulmamalı.ama bu bizlerin değil devletin sorunu..sonuçta sizlere verilen bir hak var ve onu kullanmak istemeniz en doğal hakkınız..neyse konun bu değil zaten.

bu durumun kısa sürer,İnşallah sen ve iş arayan tüm arkadaşlar gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

Allah yardimciniz olsun canim.Biz de borcla harcla yuvarlaniyoruz ailecek.Dersanede calistim uc ay.Maasimi hep eve verdim.Borc olmasin diye ama isten ayrilmak zorunda kalinca tekledik gene.Sen evlisin bir de allah yardimcin olsun
Hep hayırlısı olsun diye dua ediyorum.Belki de sabrımız deneniyordur,eşimle sınavdan geçiyoruzdur,ağır oluyor ama inşallah yara almadan kurtuluruz hepimiz.Geçecek mutlaka Allah büyük biz küçüğüz.

o ayrım zaten üniversiteye girirken taban puanlarla başlıyor.yani sen ben istemsek de bölüm ve alan ayrımı var,olmalı.bir fakülteyi 4 yıl okumakla meslek derslerini 1 yıl almak aynı kefeye konulmamalı.ama bu bizlerin değil devletin sorunu..sonuçta sizlere verilen bir hak var ve onu kullanmak istemeniz en doğal hakkınız..neyse konun bu değil zaten.

bu durumun kısa sürer,İnşallah sen ve iş arayan tüm arkadaşlar gönlünüze göre bir iş bulursunuz.
ayrım olmalıydı ama yapmamışlar işte.bize verilen hakkı kullanmak istememiz kadar doğal bir şey yok. teşekkür ederim sağolunHoppa

Ben de 7 aydır işsizim ve mühendisim, hem de inşaat mühendisiyim. Sizde atanamamak bizde de deneyimsiz olmak başa bela. Allahım tez zamanda hayırlı bir iş nasip etsin tüm işsizlere..

Hep hayırlısı olsun diye dua ediyorum.Belki de sabrımız deneniyordur,eşimle sınavdan geçiyoruzdur,ağır oluyor ama inşallah yara almadan kurtuluruz hepimiz.Geçecek mutlaka Allah büyük biz küçüğüz.
Kesinlikle canım.Ne büyük derdim var deme derdine dön ve benim senden büyük Rabbim var de :)

Bende uzun süreden beri işsizim. Esasında seni anlıyorum ama burdaki arkadaşlara da katılıyorum.
Edebiyat öğretmenliğinin puanları çok yüksek biliyorsundur. Vaktinde kendini paralayıp orda dört sene eğitim alan stajını yapan ve atanamayanları da düşünsene... O puanları almak ve dört sene uğraştıktan sonra ideallerle kazandığın mesleğini yapamıyorsun. Benim sevgilim de öğretmen senelerdir dershanede şimdi ne yapacak belirsiz mesela
Aslında tamamen devletin bu plansızlığından oluyor.
Eğitim fakültelerindekiler işsizken, formasyon dağıtıyorlar bunun da bir sınırı olmalı.
Yada şu işkur tabanlu kurslar çıktı şimdi bir de. Grafiker yetiştiriyorlar, ama yetenek sınavından geçip dört sene okuyup mezun olan işsizler varken altı ayda bir sertifikayla aynı mesleği yapma hakkı kazanıyorlar.
Birde özel sektördeki alaylılar var tabi. Ben de halkla ilişkiler mezunuyum, Ankarada en iyi okulunu kazanıyım diye iki senemi verdim şimdi kursiyerler benim işimi yaptığından alaylılardan beni almıyorlar. Çünkü onlar daha az ücrete tamam diyorlar.
Bu ülke de hiç bir şey gençleri düşünülerek yapılamadığından, yine biz mağduruz.
Umarım hayırlısıyla bir iş buluruz

Back
X