işsizliğin dibine vurmak

Ayrica issizlik olmayan bölüm de yok.Saglik sektoru disinda.Ona da sayisal zekamiz basmadi ne yapalim:KK53:
Kusura bak ma arkadasim ama
Turk dili edebiyati ogretmenligi ile bolumu arasindaki puan farkini sen benden daha iyi bilyosundur
Peki canini disine takip o puanlari alip ogretmenligi bitiren bir de formasyon sacmaligi yuzunden atama bekleyen Ogretmenler ne yapsin bence onlar siz den daha magdur. ..

aynı bölümü bitirp formasyon alan atanamayan bi arkadasım var. hemde mezun olalı 6 sene oldu düşün....işiniz çok zor..çunku atama puanlarınız çok yuksek biliyorum..öğretmenler bile o puana yetişemıyorken formasyon alan bı branşçının yetişmesi dahada zor.ALLAH yardımcınız olsun
asil onemli olan alan sinavi.alan sinavinda da fakultede gordugumuz derslee yer aliyor.sadece calismak lazim.egitim bilimlerine gelince sadece derslerde bildigim kadariyla kendimi denemek maksatli bir umut girdigim sinavdan 52 net yaptim.Calisirsam daha iyi yapacagim konusunda umutlandim acikcasi.GK zor geliyor bana:/

Kusura bak ma arkadasim ama
Turk dili edebiyati ogretmenligi ile bolumu arasindaki puan farkini sen benden daha iyi bilyosundur
Peki canini disine takip o puanlari alip ogretmenligi bitiren bir de formasyon sacmaligi yuzunden atama bekleyen Ogretmenler ne yapsin bence onlar siz den daha magdur. ..
Daha çok çalışacaklar yapacak bişey yok.
madem yüksek puan alarak eğitim fakultesine girdiler,kpss de de fark atıp
atanacaklar.

bir üniversite mezununun diğerlerinden farkı olması. farklıda kendisi yaratması lazım. yüksek lisans yaparken bir hocamız bir öğrenciye mesleğini sordu... arkadaş işsizim dedi. "işsizsen neden buradasın, sana özel sektörün yüksek lisanslısın diye iş vereceğini mi sanıyorsun. bunu unut, özel sektör en düşük maaş verip çalıştırabileceği kişiyi seçer" demişti...

Her zaman işveren kazandığı için o da yeterli olmuyor.
Benim iki yıllık deneyimim uzun dönem stajlarım (en kurumsal yerlerde) var iki de dil biliyorum. Ama ne oluyor biliyor musun? Kursiyerler var işkurdan gelen. Adamların devlet primini yatırıyor, üstüne işverene teşvik veriyor. Ve onlar asgari ücrete geliyorlar. İşveren de beni istemiyor haliyle.
Kısacası bu kurslardan herkesin her mesleği yapabilmesinden çok canım yandı

Ama suc senin yada senin durumunda olanlarin degil bu haklari verenlerin.
Ayrica egitim fakultesi bitirmeyenleri n
Içinde de illaki iyi ogretmenlik yapan vardir ama ben ne olursa olsun ayni sey oldugunu dusunmuyorum.​

ama alımları da her zaman biyoloji,fizik,kimya gibi branşlara göre fazla.
yani bu branşlardan atanmak her zaman zordur ama edebiyattan atanmak bunlara göre daha kolaydır.
bence konu sahibinin branşı yerinde olmuş.
Yanlış bilmiyorsam osmanlıcadan dolayı da alımları artacak.

Birde @Sibelim84 yanlış hatırlıyorum 2013 yılında alan testinden yani kpss-121 den
fen edebiyat mezunları daha başarılı olmuş.
Yani özetle bir fen edebiyatlıyı da başarılı olamaz şeklinde görmeyin diye yazıyorum :KK66:
kimin başarılı olacağı hiç belli olmaz.
Alan sinavindaki sorular tam bizim bolumluk.Egitim fakulteleri cok ayrintili goruyor mu bilmiyorum ama biz eski dilleri cok ayrintili gorduk.He cok donanimli isin dersen tabiki de degilim ozellikle eski edebiyatta.Kendimi denedim 25 net yaptim ki bu donanimsiz oldugumj gosterir.Bu sene calisarak ozellikle eski edebiyata 35 hedefliyorum.Osmanlica olayi ne olacak bilmiyorum bu seneden itibaren alimlar artar umarim.

Daha çok çalışacaklar yapacak bişey yok.
madem yüksek puan alarak eğitim fakultesine girdiler,kpss de de fark atıp
atanacaklar.
Muhtemelen egitim mezunlari daha cok ataniyor cunku ciddi kapasite gerektiriyor ama yine de haklari gasp ediliyor

Her zaman işveren kazandığı için o da yeterli olmuyor.
Benim iki yıllık deneyimim uzun dönem stajlarım (en kurumsal yerlerde) var iki de dil biliyorum. Ama ne oluyor biliyor musun? Kursiyerler var işkurdan gelen. Adamların devlet primini yatırıyor, üstüne işverene teşvik veriyor. Ve onlar asgari ücrete geliyorlar. İşveren de beni istemiyor haliyle.
Kısacası bu kurslardan herkesin her mesleği yapabilmesinden çok canım yandı

maalesef öyle oluyor.

ben farklı mıyım. deli gibi kendi işimi yapabilmek için iş aradım (programcıyım). çokta iyi yapabiliyordum işimi. ama ya paramı alamadım yada layıkıyla kendime göre iş bulamadım. sonra usandım iş aramaktan. kpssye girdim. iyi puanla atandım. atama kodu programcılıktı. bende sanıyorum ki işimi yapacağım. meğerse işin aslı öyle değilmiş. hizmetli programcılık yaparmış sende kağıt kürek yaparmışsın... evrak işleriyle uğraşalı 8 sene oldu... programcı olmak için tekrardan uğraşıyorum. olmazsa mahkemeyle çözeceğim. kafaya koydum.

garip ama gerçek... kim yapabiliyor ki işini... illa çalışmak istiyorsanız. başka seçenekleri değerlendirin.

Muhtemelen egitim mezunlari daha cok ataniyor cunku ciddi kapasite gerektiriyor ama yine de haklari gasp ediliyor
işte bende onu anlamıyorum madem kapasite çok, neden alanda fen edebiyat daha başarılı olmuş.
sanırım eğitim fakultesini eğitim bilimleri kurtarıyor.yoksa atanmaları biraz sıkıntı :KK66:

işte bende onu anlamıyorum madem kapasite çok, neden alanda fen edebiyat daha başarılı olmuş.
sanırım eğitim fakultesini eğitim bilimleri kurtarıyor.yoksa atanmaları biraz sıkıntı :KK66:
Egitim bilimleri zorlayici bir sinav degil hatta uc sinavin icerisinde en kolay olani.Bol test cozerek halledilebilir.Hic egitim bilimleri gormemis biri bile kitaplar alip calisarak yapabilir.

Canim ben de bir ogretmenim ve alanimin
Bolumu yok yani kuyruk acim yok ama haksizlik bariz.
Dogru fen ebyt. Okumasi zor dur alanda da iyi olabilirler ama ogretmenlik yapmak icin cok bilmekten ote cocuga aktarmak daha onemli.iste bolum mezunlari o acidan yetersiz.o zihniyette okuyup 4 yil boyunca egitim dersleri Alan biriyle bir tutulamazlar.
Haa her seyden ote bir de bunun ustune ben atanamadim hakkim yendi nerde bu devlet diye yakinmalari komik geliyor bana.
Zaten ayricaligi vermis sana
Burda elestirdigimiz bu yoksa iyi Olan zaten kazansin

Egitim bilimleri zorlayici bir sinav degil hatta uc sinavin icerisinde en kolay olani.Bol test cozerek halledilebilir.Hic egitim bilimleri gormemis biri bile kitaplar alip calisarak yapabilir.
Canim madem bu kadar basit rahatlikla atanman gerekiyo
Bu kadar mezunun biriktigi bir bolumu tercih edersen ve fen edebyt. Yuzunden biriktigini de hesaba katarsan
Sonuclarina katlanmaktan baska bir sey kalmiyor

Ayrıca, öğretmenlik hassas bir alandır, geleceği şekillendirir, bu olayın bu kadar hafife alınması da geri kalmışlığa davetiye çıkarır. Bir de ağızlarına dolamışlar, eğitim fakülteliler donanımsız, he evet güzelim süs olsun diye kurulmuş zaten, bizler de yüksek puanlarla girip, hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyoruz zaten. Olabilir mi böyle bir şey ya, aklınız alıyor mu sizin böyle bir şeyi? Siz sunumla uğraşırken bizler ders kasıyorduk diyorsun da öğretmenlik kuru bilgi de değildir. Çık 80 kişinin karşısına, herkesin ilgisini kendinde toplamayı başar, üzerine de oradakilere 2 saat sonra unutmayacakları bir iki bilgi kırıntısı ver bakalım madem o kadar kolay. Öyle kolay bir şey değildir öğretme ve hitap yeteneği. Ayrıca siz kafanızı yormayın bizler de en az sizin kadar DERS KASIYORUZ.

Kesinlikle, öğretmenlerin üniversitede okurken yıllarca edindiği bir kültür var. Bunu tek bir KPSS sınavına indirgemek çok yanlış.

İyice eğitimin kalitesini düşürüyorlar bu insanlara sertifika programı ile öğretmenlik hakkı vererek.

Kaç arkadaşım varsa atanamayıp polis oldu. Bir tanesi astsubay oldu. Kuzenim 4 yıldır atanamadı. Nedir bu öğretmenlerin çektiği.

Canim madem bu kadar basit rahatlikla atanman gerekiyo
Bu kadar mezunun biriktigi bir bolumu tercih edersen ve fen edebyt. Yuzunden biriktigini de hesaba katarsan
Sonuclarina katlanmaktan baska bir sey kalmiyor
Allahin izniyle bu yil calisip elimden geleni yapacagim zaten.

Canim ben de bir ogretmenim ve alanimin
Bolumu yok yani kuyruk acim yok ama haksizlik bariz.
Dogru fen ebyt. Okumasi zor dur alanda da iyi olabilirler ama ogretmenlik yapmak icin cok bilmekten ote cocuga aktarmak daha onemli.iste bolum mezunlari o acidan yetersiz.o zihniyette okuyup 4 yil boyunca egitim dersleri Alan biriyle bir tutulamazlar.
Haa her seyden ote bir de bunun ustune ben atanamadim hakkim yendi nerde bu devlet diye yakinmalari komik geliyor bana.
Zaten ayricaligi vermis sana
Burda elestirdigimiz bu yoksa iyi Olan zaten kazansin
Benim içinde sıkıntı yok ben kendi bölümümde atandım.10 yıldır çalışıyorum zaten.
ayrıca öğretmen değilim:) ama o çevreden geldim.Eğitim mezunu olupta dersi daha iyi
anlatacağını,formasyon derslerini alarak dersi daha iyi aktaracağını
düşünmek bana göre saçmalıktır.Ders anlatmak ayrı bir beceridir bana göre...

Dediğim gibi kim çalıştıysa kimin hakkıysa o kazanır.Çalışmadıysa ve yüksek puan alamadıysa
eğitim fakultesi olsa bile yakınma gibi bir lüksü yok.
Buda bana komik gelir.

Benim içinde sıkıntı yok ben kendi bölümümde atandım.10 yıldır çalışıyorum zaten.
ayrıca öğretmen değilim:) ama o çevreden geldim.Eğitim mezunu olupta dersi daha iyi

Dediğim gibi kim çalıştıysa kimin hakkıysa o kazanır.Çalışmadıysa ve yüksek puan alamadıysa
Buda bana komik gelir.
O yuzden diyorum ya hak eden kazansin.

Buda bana komik gelir.

Aslında en komik olanı öğretmen fazlası olduğu halde, sanki bir öğretmen açığı varmış gibi öğretmen olmayan insanlara öğretmenlik yapabilme hakkı verilmesidir.

Back
X