işsizlik başa bela:(:(

c_nem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
46
0
86
iyi akşamlar...o kadar sıkıldım ki buraya yazma ihtiyacı duydum.Üniversiteden yeni mezun oldum ve hala işsizim şu ana kadar 2 görüşmeye gttm ama olumlu sonuç alamadım.Bu hafta bi görüşmem daha var artık hayaller kurup ümitlenmek istemiyorum.İş bulma süreci böyle bi şey biliyorum ama o kadar güçlü bi yapım yok ve sanki bu seferde olmazsa kendimi çökücek gibi hissediyorum.Çok kötü bir psikolojiymiş gerçekten;boşuna mı 4 sene okudum başka bi şehirde o kadar eziyete kalkıştım,yanlış bi bölüm mü seçtm soruları sürekli dolanıp duruyor kafamda.Aklım fikrim iş bulmakta.Ne sevgilimin yanında ne ailemin ne de arkadaşlarımın yanında mutlu değilim özelliklede evde ev beni boğuyor sanki ama dışarıda çıkmak istemiyorum.Arkadaşalrımla buluştuğumda bazen onların anlattıklarını dinlemediğimi farkediyorum.Bide sevgilimle evllik hayalleri kuruyoruz 8 senedir beraberiz okul askerlik fln derken o şu anda çalışıyor fakat 2 sene kadar işsiz kalmıştı o arada kredi kartı borçları edinmiş şu anda onları ödüyor biter bitmez evlilk için para biriktircekmiş o yüzden eskisi kadar çok para da harcayamıyoruz dışarda çok fazla aktivite yapamıyoruz çünkü ben ailemden almaya çekiniyorum o ancak borçlarını ödüyor fln böle berbat bir dönemdeyim.Çalışıp bende bizim için bir şeyler yapmak istiyorum.

Böle bi dönemi yaşayan arkadaşlar vardır elbet içimizde neler yaptılar bu dönemde bu mutsuzluğumu nasıl atabilirm?Sanki şu anda yaşadığım hayat değilmişte asıl hayatıma başlamak için gün öldürüyomuş gibi hissediyorum kendimi.Çalışmayı ve evlenmeyi çok istediğim için odama tıklıp o günlerin hayalini kurarak mutlu etmeye çalışıyorum kendimi
Sevgilimle dertleşmeye çalıştığımda da çok abarttığımı genelde herkesin bunu yaşadını fln söyleyip kestirip atıyor.Bide tabi sevgilimin ailesi faktörü var arada bir ziyaretlerine gidiyorum her gittiğimde noldu bir gelişme var mı niye bankacı olmuyosun yok şunun sevgilisi bankacı yok bunun nişanlısı iş bulmuş saçma sapan konuşuyolar gıcık oluyorum sanki oğulları bu dönemden geçmedi

ben de mezunıyet sonrası boşluğa düşüp depresif bir döneme gırmıstım, gerçekten çok zor bir dönemdi benım için, ailemden uzakta.
üstelık benım işe gecmem 3 yılı buldu. işe geçince her seyı unutuyor insan, ama o günlere tekrar döndürmesin Allah, şimdi olsa o kadar sabredemezdım sanırım..
Allah kolaylık versin.

nemezunusun cnm

Ben mezun olduktan 29 gün sonra, bölümümle hiç alakası olmayan bir işte çalışmaya başladım ve yaklaşık 4 sene çalıştım.

Mutsuz olup oflayarak lanet ederek bir işe gideceğine biraz geç olsun gönlünce olsun canım.

Elbette bulursun, eminim sende seçici davranıyorsundur başvuru yaparken, olması gerektiği gibi.

Umudunu yitirme.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunuyum ,şirketlerde insan kaynakları departmanlarında çalışmak için başvuruyorum en az 1 yıl tecrübe istiyorlar diğer başvurduğum yerler aramadı bile sadece 2 tanesinden geri dönüş aldım gerçi 1 tanesi tanıdık vasıtasıylaydı ama onda da açık pozisyon yok dendi.Bankaların mart ayında sınavları oluyor eğer o zmana kadar istediğim departmanda iş bulamazsam onlara başvurucam ama bankacı olmak istemiyorum hiç.Ama malesef günümüz şartlarında çok az kişi istediği işi yapabiliyor hayallerimden vazgeçmek istemiyorum ama buna mecbur kalıcma sanırım

Yalnız değilsin canım bende mezunum ve iki sene oldu hala iş yok gidiyorum olumsuz oluyor nedense artık ne özgüven kaldı ne bişey bu psikolöoji yetmezmiş gibi birde aile baskısı yakında evlenicem haliyle onun içinde üzerime geliyor ve ben deli gibi iş arıyorum sonuç yokkk

İş bulmak için okul bitirmek yeterli olmuyor maalesef. Özellikle bazı sektörlerde kendini başka şeylerle göstermen lazım. Senin sektörün İK da bunlardan biri. Yapabileceğin birkaç şey önerebilir miyim?
- linkedin.com diye bir site var. Facebook'un iş dünyası için olanı. Oraya üye ol ve kişiliğini, becerilerini ön plana çıkaran bir profil yarat. Sonra ordaki İK'cı gruplarına katıl, meslektaşlarını bağlantı olarak ekle, forumlara tartışmalara aktif olarak katıl. Ne kadar çok İK'cının orada olduğuna ve ne kadar çok işverenin orada yetenekli eleman aradığına şaşıracaksın.
- İş ilanı vermeyen firmalara da başvur. Özgüven sahibi olduğunu göster. O anda ihtiyaç olmasa bile CV'ni bulundursunlar.
- İK'cıların takıldığı bloglar var. Sen de takıl ve mesleki bilgini gösteren yorumlar yap.
- CV'ni İK şirketlerine de yolla. Bazı pozisyonlar için ilan bile vermezler, kendi database'lerinden aday seçerler.
Bu arada sen nasıl iş arıyorsun bilmiyorum, yazmamışsın. Gazete ve internet ilanlarından mı? İlanlara başvurmak dışında bir şey yapıyor musun?
Olumsuzu düşünmeyi bırak, geleceğe bak. Herkesin zor dönemleri oluyor. Eve kapanma, her gün yarım saatliğine de olsa çıkıp biraz yürü hava al. Evde yapabileceğin geçici işlere de bakabilirsin. Ayrıca inan bana çok ama çok az insan hayalindeki işi yapabiliyor.

Teşekkür ederim:) internet ilanlarına başvuruyorum internette ilanları olmasa bile bi kaç tane kurumsallaşmış şirkete elden veya internetten genel başvuru yaptım.İK şirketlerinde arkadaşım çalıştı mezun olduktan sonra onu stajyer olarak almışlardı ama hep olumsuz şeyler duydum ondan hiç bir şekilde tatmin etmediini telefonda adaylarla konuşmakta başka birşey yapmadığını anlatmaştı ve çıkmıştı işten o yüzden İK danışmanlık bürolarına hiç başvurmadım.

Arkadaşının tecrübesi kötü olmuş, seninki iyi olabilir. Bunca yıllık iş tecrübem bana ne öğretti biliyor musun? Kimsenin lafıyla hareket etme Bence o şirketleri kaçırma başvur. Kendi bünyelerinde veya danışmanı oldukları yerlerde sana iş bulabilirler. Başlarda çok fazla manevi tatmin arama. Sonuçta çok tatmin olmasan da ilk işini basamak olarak kullanırsın, oradan fırsat olunca başka yere zıplarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…