İşsizlik ile nasıl başa çıktınız ?

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Merhaba iyi akşamlar herkese.
Yeni mezun metalürji ve malzeme mühendisiyim. Daha önce sadece 8 gün süren berbat bi iş tecrübem oldu. Bana iş konusunda yönlendirmede bulunacak hiç bir tanıdığım yok. Dayım hele hiç yok.
O yüzden kendim bulmak zorundayım. E bu şartlarda da x2 daha zorlaşıyor durum.
Okurken hiç böyle hayal etmemiştim. Bölümü çok severek okudum. Derslere ilgim alakam da vardı.
Ama okul bitince gerçeklerle yüzleştim.
Kariyer sitelerinde başvurularımın hiç birinde Cv' m görüntülenmedi bile.
Aylardır işsizim. Ve bu psikolojimi etkilemeye başladı.
Artık son raddeye geldim ve şehrimdeki sanayi kuruluşlarında mesleğim ile alakalı 370 firma buldum ve eleyerek 150 adete indirdim. Hepsinin mail adresini not aldım ve Cv'mi tek tek yollamayı düşünüyorum. Ama bu şekilde de sonuç alamazsam iyice kafayı yerim herhalde.
Bunu deneyerek geri dönüş alan oldu mu ?
Veya bunu yapınca 1-2 hafta geri dönüş beklemeli miyim?
Hiç sonuç alamazsam ne gibi yollar denemeliyim. Artık 50 tane CV bastırıp dükkan dükkan dolaşacağım herhalde.
Ve en önemlisi işsizlik psikolojisi ile nasıl baş ettiniz ?
Epey epey icime oturmaya başladı artık.

Ben işletme mezunuyum. 2006da mezun oldum. 1 sene sonra 2 iş birden çıktı karşıma. Kısmet biraz. Sabırlı ol, çıkar inşallah gönlüne göre bir yer...
Baya sabrediyorum aslında takmamaya çalışıyordum ama benim kariyer sitelerinden başka başvuru yapabileceğim bi alan yok. Yanı bi tanidik vasıtası ile olamaz.
Düşündüm ve aklıma tek gelen firmalara benim cv yollamam oldu. Saatlerce araştırma yaptım bundan da 1 firma dahi dönüş yapmaz ise çok üzülürüm

Al benden de okadar. Başedemiyorum artık sanırım bunaldım
Bende çok bunaldım. Not verdiğim,ders anlattığım insanlar iyi yerlerde çalışıyorlar. Onları gördükçe acaba ne eksiğim var diyorum.
İş görüşmesine çağırılsam kendime güveniyorum düzgün bir şekild e ifade edebilirim kendimi. Ama ben daha o aşamaya dahi gelemedim

Çoğu yerde amca dayı torpil. Malesef çevre olmadan olmuyor

Kaç yaşındasın cnm bu arada sanırım mühendislik okumussun bende üç dört ay ıssız kaldım insan kaynakları bölümüne direk e mail at siteden direk başvuru yapınca donmuyorlar.Sirketin e mail adresi ya da insan kaynakları bölümüne cv ini email at.Kariyer Yenibiriş secretcv özellikle secretcv Yenibiriş te dönüş daha fazla oluyor umudunu kaybetme cnm

Çevre çok önemli. Bizde mühendis alacağımız zaman etrafa soruyoruz kim kimi tavsiye ederse işe alıyoruz.
Yada direk tanıdığımı işe alın diyenlerde oluyor.
Bence şehir dışındaki işlerede başvurun kısmetin nerden geleceği belli olmaz.

Biz burda hata yaptik galiba ayni seyi ben yasadim basarisiz butunlemesiz sinif atlayamanlar iki kelime konusmayanlar iyi yerlere geldi.

Hayatta herkes hak ettiginden bir seylere sahip olmuyor.

Bunun nasip kader oldugunu dusunuyorum nitekim sizin de olsa onlar gibi olcaktiniz.

Kendim adima tek tek mail adreslerine gonderdim cvmi 1000 yer olmustur
donus olmadi olanlar da ise almak icin cagirmamis.

Siz gonderin bu isler sans belki siz girersiniz.

Çoğu yerde amca dayı torpil. Malesef çevre olmadan olmuyor
Bunu çok acı bir şekilde anladım zaten.
Tanıdık olmadığı sürece çok çok çok zor.
Yanı torpil demek istemiyorum ama biri bana referans olsa ben kendimi ispat edebileceğime de inanıyorum.
Ama maalesef kendimi anlatmak için dahi fırsat bulamıyorum

Peki siz şuan hala işsiz misiniz ?
Uzuldum siz 1000 tane yere yolladim geri dönüş olmadı deyince

Birkaç yere başvurdum. Başvurmaya da devam edeceğim. Özellikle bursa,kocaeli,adapazarı o civarda iş imkanım daha fazla olur aslında.
Ama yeni mezun ve tecrübesiz biri olarak orada az bi maaşa geçinebilir miyim bilmiyorum

24 yaşındayım.
Bende mail adreslerini bi kağıda listeleyip göndermeye başlayacağım.
Bu şekilde de 1 firmadan dahi dönüş alamaz isem yikilirim sanırım çünkü aklıma başka hiç birşey gelmiyor

Kendini anlatsanda onlar yine de torpillileri alıyır :))

Herkes çok profesyonel arıyor ama

Peki siz şuan hala işsiz misiniz ?
Uzuldum siz 1000 tane yere yolladim geri dönüş olmadı deyince

Uzulme canim ben kabullendim.
Ihtiyacim yok aslinda ama ben calismayi istedigimden uzulmustum.
Aslinda guclu kisiler var bana is saglayabilir ama ben kendim basarmak istedim.
Hayirlisi ne bilemeyiz belki boylesi daha iyidir.
Kisa sureli girdim fakat farkli gozle baktilar bekarim ozel sektor de boyle seyler oluyor.
O tur bir kiz olsam calisirdim.
Muhtac degilim ama boyle bir tablo gormek beni uzmustu.

Ben iki sene iş aramıştım
İyiki o zamana kadar hiçbiri olmamış diyorum şuan geldiğim noktada
Başımın etini yiyip özgüvenimi alt üst eden birde babam vardı başımda üstelik
Kariyer sitesinden bulmuştum en sonunda
Tecrübe meselesi komik zaten bütün ilanlar en az iki sene tecrübeden başlıyor
Kısmet meselesi bu konu
Önemli olan kariyer yapmayı planladığın alanda iş bulabilmek

Sitelerde ki mail adresi insan kaynaklarına ait değil de info@ şeklindeyse çok umut etme. Onlar hep sekreterlere düşer, sekreterlerde umursamazlar. Torpil gerçeği çok büyük bir gerçek ama başka yapabileceğin şeyler var. İşkura git. Orada danışmanın olacak. Şirketler bazen elemanları İşkura sorarlar. Aynı şekilde ticaret odasının kendi sektörünle ilgili bölümüne gidip biriyle görüşmeyi rica edebilirsin. Okuldan iyi olduğun hoca veya asistan varsa onlara rica edebilir, ilk başta ücretsiz olarak veya stajyer olarak başlayabilirsin. Tabiki torpilsiz olmaz ama mutlaka kpssye girip orada da şansını dene. Hepimiz bu yollardan geçtik. Ben 89 kpss puanımla sırf torpilsizlikten atanamadım. Okuduğum bölümü komple atıp tekrar dış ticaret okudum ve 9 aylık işsizlikten sonra cüzi bir miktarla başladım. Bu devirde iş bulmak zor, bunu kabul et. Sorun sen de değil, ülkenin ekonomisi berbat ötesi. Kendini yıpratmamaya çalış. Ayrıca aklıma geldi şirketlerin IK çalışanlarına LinkedIn üzerinden de ulaşmaya çalışabilirsin.

Peki bu 2 senelik süreçte ne yaptınız?
Yanı bende hayırlısı olsun diyorum tabiki kendim için. Düzgün bi yer olsun istiyorum. Çünkü 8 gün çalışıp çıktığım yer bana sigorta yapmadı 2. Hafta olmasına rağmen, mesai vereceğiz diye konuştuk 9da çıkıyordum ikinci hafta mesai almayacaksın dendi ve genel müdür yardımcısı çok gevşek bi adamdı.
Yanı yine böyle olacaksa olmasın tabiki.
Ama benim evden kariyer sitelerine başvurmam sanki boşuna gibi geliyor bana. Çünkü özgeçmişim görüntülenmiyor bile. Birşeyler yapmam gerektiğini hissediyorum. Yaşadığım boşluk tam olarak bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…