Merhaba hanımlar benim konularım kısırdır genelde yine benzer durumla geldim ne yaptım ettimse bulunduğum şehirde iş bulamıyorum bu arada kpss girdim guzel bir puan aldım gel gör ki öğretmenli atamaları bu yıl olmadı ama unudum da yok zaten benim bölümümün alımı yok gibi zaten.
Herneyse sonuçta sadece atamaya bel bağlamak istemiyorum ama bulunduğun şehir çok küçük ve farklı sektörlere başvuru yaptıysam da yok eşim mühendis ve şuan onun memletindeyiz ama benim yapabileceğim iş olmayınca artık iyice kafaya takıyorum kaç sene daha işsiz kalacagım burda oldukça çok zor yaşım otuza yaklaştı özel sektöre girmek iş öğrenmek için geç bile sayılır bir yaş.
Bende eşime ikimiz için de iş imkanı olan bir şehire yerleşelim diyorum çok zor ama imkansız gelmiyor bana evde oturmakta kolay değil çünkü oda iş bulmak zor borç var maaşım iyi başka yerde bu kadar alamam derken 3 yılı geçirdik..
Benim ciddi adımlar atmam lazım artık sanırım borçların büyük kısmı da azaldı eskiye göre belki biraz daha düşük olacak maaşı ama 2 maaş olunca hertürlü fazla olacak bursayı düşünüyorum eşimin bukunduğu sektör açısından ve en kötü sekreterlik falan bakarım diyorım bulunduğumuz şehre zaten 3 saat civarı eşimde eskisi kadar katı değil belki başta ben guzel bir iş bulursam oda gelmek isteyecektir çocuğumuz yokken yapmak istiyorum en önemlisi bu şehri hiç sevip alışamadım buyuk şehirden geldim imkan sosyallik açısından çok zorluyor beni.
Sizce çok mu ütopik bir karar olur yeni şehir zorluklar yapamalı mıyım..ne dersiniz hanımlar