Aynen senin gibiyim şu anda( ALES'e hazırlanmak istiyorum ama motivasyonum da yok. Ben de senelerce çok ders çalıştım, hep birinciliklere oynadım. Ama benim başarım okulda kaldı. Okuldan sonra iş hayatına bir türlü adapte olamadım, o yüzden ALES'e girip okulda kalma niyetindeyim... Arkadaşlarım falan mezun olduktan sonra orada çalıştı burada çalıştı tecrübe edindi, bi yerlere geldiler, en azından ne yaptıkları ne yapacakları belli. Herkes bişeyler yaptı, bir yol tutturdu. Benim de karşıma bir çok fırsat çıktı ama ben hep teptim. Doğru değerlendiremedim fırsatları, içimden mi gelmedi ben mi beceremedim bilmiyorum. Bi türlü yerleşik bir iş sahibi olamadım. 1 ay orada, 2 ay şurada.. Hep kendimi istifamı verirken buldum. Stresten kilo aldım, hayat enerjimi kaybettim. Tek şükrettiğim şey, sevdiklerimin ve benim sağlığımın yerinde olması.. Herhalde bir gün yüzümüz güler kariyerden de yana... Öte yandan yaş da geçiyor
Kendini Motive Et Canim 0lumsuz Dusunme Hep Iyi Dusun ve Iyi 0Lsun ,
Kilo Proßlemini takma kafana , Kisa zamanda verirsin ...
Iyi Geceler ..
Aynı durumdayım canım üzme kendini...27 yaşındayım kimisine göre denebilecek bi ekonomi bölümünü 7 yılda bitiremedim..Babam okulum bitti zannediyor...Elimde avcumda azıcık bi parayla geçinmeye çalışıyorum...Kpssye hazırlanmam gerek ama içimden zerre çalışmak gelmiyor çünkü ne kadar çalışsam da kafama girmiyor zaten okulda başarılı olamadım..Yani anlayacağın kendime olan inancımı yitirmeye yüz tutmuş vaziyetteyim...Ama silkinip kendimize gelmemiz ve son bi gayterle derse sarılmamız gerekiyor şekerler....En azından sizin dersler güzelmiş başarılıymışsınız...Bi de bana bakın ortalamam yerlerde
Umarım canım umarım öyle olur...Son bi gayret göstermemiz lazım ama bu bıkkınlık bize fırsat vermiyor...Atalet demek daha doğru olur galiba...Kazanabildiysek o okulu; bu sınavı da kazanabiliriz diye düşünmek lazım...İnşallah hakkımızda hayırlısı olur...ya bence sende öyle düşünmemelisin çünkü iş ile okul bir olmuyor sanırım. çünkü zorla okul bitiren arkadaşlarım özel sektörde ve kurumsal firmalarda mükemmel paralara çalışıyorlar...Şans önemli bir faktör. ayrıca o okulu kazandığına göre sende potansiyel vardır. sanırım sende de bende ki gibi bir bıkkınlık var. umarım herşey gönlünce olur.
Umarım canım umarım öyle olur...Son bi gayret göstermemiz lazım ama bu bıkkınlık bize fırsat vermiyor...Atalet demek daha doğru olur galiba...Kazanabildiysek o okulu; bu sınavı da kazanabiliriz diye düşünmek lazım...İnşallah hakkımızda hayırlısı olur...
:))))) Vallahi ya. Moraller iyice sıfır. Biliyorum arkadaşım ya o yüzden en başından istemedim aslında okulda kalmayı. Bölüm başkanı olan hocamız mezuniyet tezimi çok beğenince seni tavsiye edebilirim ALES'e gir dedi. Ama okuldan ders çalışmaktan öyle bıkmışım ki hiç istemedim o dönem. Fakat sonra baktım ki olmuyor yine aklıma düştü. Kendi mesleğimin piyasası çok fena. Ben ingilizce tercümanlık mezunuyum. 3 dil biliyorum. Ama tercümanlık türkiyede tanınmıyor. Kimse o filmleri kitapları ansiklopedileri kim Türkçeleştiriyor diye merak etmiyor. Bu sebeple de tanınmamış, bir iş kolu gibi görülmüyor. Özel sektör malum zaten, çok acımasız. Pastadaki payın o pastanın üstündeki kiraz kadar... Mesleğimi çok seviyorum ama verdiğim emekle karşılığında aldığımı bir kefeye koyunca tiksiniyorum. O yüzden azıcık aşım, ağrısız başım bir mesleğim olsun istiyorum. İnan yani şu an güzellik danışmanlığı, asistanlık, sekreterlik falan bunları bile düşündüm. Hatta başvurular yaptım, ama dönmediler bile :))))) Çok ironik. Sen misin il birincisi olup üniversiteye giren? Sen misin dil sınavında 100 soruda 100 net çıkartan?? Sen misin hocalarının göz bebeği, bölümün en parlak öğrencisi..
Hadi ben dil mezunuyum. Benim alanım sorunlu. Ama sen mis gibi kimya okumuşsun, her alanda yerin var. Sen nasıl bu haldesin anlamadım. Ya burada gerçekten bi sorun var. O kadar oku çalış didin senelerini var sonuç: hayal kırıklığı. Öte yanda bilmem kimin yeğeni lise mezunu bile değil, müdür pozisyonunda 9000 lira maaş alıyor kız ya, arkadaşımın ablası bu dediğim. Lise mezunu bile olmadan yönetici pozisyonunda kaymak yiyor. Çok sinirim bozuluyor ya =( Kimsenin parasında pulunda değilim, çok para kazanma derdinde de değilim. Ama emeğimin karşılığını istiyorum. Güzel, insani şartlarda, adam gibi, ünvanını alınca gurur duyacağım severek yapacağım bir meslek istiyorum. İçim sızlıyor.
( Eşim de aynı şeyi söylüyor. O da türkiyenin en iyi üniversitesi diye adlandırılan o malum muhteşem manzaralı kampüsü olan okuldan mezun.. Ama mezun olduktan sonra benimle aynı duruma gelmiş, hala da çok farklı değil. Aldığı para çok komik. Sadece kariyer.net'ten 240 küsür başvuru yapmış geçen gün farkettim. Bunların 4-5 tanesi bile dönmedi ona. Dönenler de biz sizi ararız deyip sır oldular. Beş para etmez insanlar nerelerde ne elmalar götürüyor. Biz tabiri caizse mutsuzluk umutsuzluk içinde sürünüyoruz. Aslında tek sorun dediğin gibi, dayılar :))) Bizim dayılarda iş yok. Yoksa şimdi kim bilir nerelere genel müdürdük Bi arkadaşım var meslektaşız aslında, şu an çok büyük bir şirkette "mühendis" sıfatıyla masasının başında oturuyor. Nasıl olur yavrum mühendislik kim sen kim dedim.. Tanıdık vasıtasıyla oldu dedi. Hem öğreniyorum hem uyguluyorum zamanla olacak dedi. Vay be dedim, nutkum tutuldu. Bu kız daha 24 yaşında.. Elinden i-phone'unu, ağzından sakızını eksik etmeyen bi insan. Kim bilir onun doldurduğu o pozisyona gelebilmek ümidini taşıyarak senelerce dirsek çürüten kaç mühendis vardır dışarıda, işsiz...
Kpss'ye de girsem mi diyorum ama matematik çok büyük sorun benim için ya. En son 16 yaşında matematik gördüm ben, dil bölümü okudum lisede de.. O yüzden çok korkuyorum çok.
Formasyon almadım canım. O dönem parasızlıktan kıvranıyordum. O yüzden hiç seçenek olarak görmedim.
Yurtdışı hep aklımızda olan birşey, ama çalışma izni oturma izni almak falan deveyi hendekten atlatmak gibi.
Ah bir fırsat çıksa karşıma ardıma bile bakmam. Ne yazık ki..
Aynı durumdayım canım üzme kendini...27 yaşındayım kimisine göre denebilecek bi ekonomi bölümünü 7 yılda bitiremedim..Babam okulum bitti zannediyor...Elimde avcumda azıcık bi parayla geçinmeye çalışıyorum...Kpssye hazırlanmam gerek ama içimden zerre çalışmak gelmiyor çünkü ne kadar çalışsam da kafama girmiyor zaten okulda başarılı olamadım..Yani anlayacağın kendime olan inancımı yitirmeye yüz tutmuş vaziyetteyim...Ama silkinip kendimize gelmemiz ve son bi gayterle derse sarılmamız gerekiyor şekerler....En azından sizin dersler güzelmiş başarılıymışsınız...Bi de bana bakın ortalamam yerlerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?