İssizlik maasi

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.807
133
Hanimlar merhaba direkt konuya giricem kusura bakmayin
2 hafta once maasimi alamiyorum diye isten ciktim muhasebeci de istifa olarak degil kendileri cikarmis gibi gosterdi issizlik maasi alabiliyim diye
Hemen gittim iskura başvurdum ama olumsuz mesaj gelmis alamicakmisim yani

Neden boyle bisey oldu bilgisi olan var mi veya oraya gitsem iskura yardimci olurlar mi?

İşsizlik maaşı almak isteyen kişinin öncelikle son çalıştığı iş yerinde en az 120 gün çalışmış olması gerekiyor ve son 3 sene içerisinde 600 günlük priminizin ödenmiş olması gerekiyor,diyor, bu şartlarda sıkıntı var mı?
Ayrıca emin misin istifa değil de işten çıkarılma şeklinde olduğuna.

İşsizlik maaşı almak isteyen kişinin öncelikle son çalıştığı iş yerinde en az 120 gün çalışmış olması gerekiyor ve son 3 sene içerisinde 600 günlük priminizin ödenmiş olması gerekiyor,diyor, bu şartlarda sıkıntı var mı?
Ayrıca emin misin istifa değil de işten çıkarılma şeklinde olduğuna.

İskura ulastim ocak ayi primlerim yatirilmamis
Sirkette kapanmak uzere nasil yapicam bilmiyorm :(

İşten çıkınca 30 gün içinde başvuru yapman gerekiyordu,ocak primin yatmadıysa senin ilişiğini bunlar daha önce mi kesmiş acaba.
E devlete baksana bir ne zaman ne kadar ne yatmış sigorta olarak,ayrıca o muhasebeciyi de tekrar ara.

merhaba, benimde ocak çıkışlı sgk m var, mart ayında başvurdum, ve maaşı almaya hak kazandım.
1 aylık süre içerisinde, baş vurursanız verilecek olan, atıyorum 8 alıksa ödenek, 8 ayın tamamını alabniliyorsunuz 1 ay geç başvurdunuz diyelim, işkur 8 ay yerine 7 aya düşürüyor, yani ne kadar zaman kaybı o kadar az maaş demek.
önceden 1 ayı geçirince hakkımızı kaybediyormuşuz ama yeni yasayla birlikte değiştirilmiş anlattığım gibi.
bana işten çıkış belgesiz gitme sakın dediler, neyse zar zor aldım belgeyi, işkura gittiğimde istemediler bile.

birde oradaki görevliye sordum, geçmişse dönük 3 ayın tam yatması gerekiyormuş, benim ise son ay 24 gündü, çok üzülmüştüm, alamayacağım demiştim içimden, 1 saat sonra msj geldi, maaşı almaya hak kazanmıştım.
primleriniz tam ise, işten çıkarılma söz konusu ise tekrar gidip başvurun .

Hanimlar merhaba direkt konuya giricem kusura bakmayin
2 hafta once maasimi alamiyorum diye isten ciktim muhasebeci de istifa olarak degil kendileri cikarmis gibi gosterdi issizlik maasi alabiliyim diye
Hemen gittim iskura başvurdum ama olumsuz mesaj gelmis alamicakmisim yani

Neden boyle bisey oldu bilgisi olan var mi veya oraya gitsem iskura yardimci olurlar mi?

Iskur a sorsana ne yapabilirim diye. Isvereni de alo sgk ya ihbar etmekle tehdit et yatirsin bir an evvel.

Kizlar 2017 den ocak yatmamis subat yatmis görunuyor yani ocagi atlamislar :(

Back
X