- 5 Mart 2017
- 198
- 203
- 23
- 32
- Konu Sahibi asdasdasdasfas
Bayanlar merhaba. Okulumdan haziran ayında mezun oldum. Anlayacağınız üzere işsizim. Öğrenciyken her türlü işi yaptım ama artık insan tabi alanında çalışmak istiyor. Aralık ortalarında bir kurumla görüşme yapmıştım. Bsna tavırları, iş ortamı vs çok hoşuma gitti. Onlar da bana ısındı. Maaş olarak da o zamanın asgari ücrerinin biraz üstünde teklif ettiler. Tamam dedim çünkü amacım bir yerlerden başlamak ve deneyim kazanmaktı. Derken geri dönüş yapmaları falan birkaç gün önceyi anca buldu. Evraklarımı hazırladım, gittim yine her şey çok iyiydi. Dedim ki asgari ücret malum arttı ama biz o gün konuştugumuz fiyattan mı devam ediyoruz? Cevap beni resmen yıktı. Benim hesabıma asgari ücret yatacakmış ama ben 1700 tl üzerini çekip onlara elden geri verecekmişim. Bayanlar bakın beni kimse yanlış anlamasın ama psikoloji mezunuyum yani aldığım egitim üzerine bu söylenen resmen hakaret gibiydi. Anladığım kadarıyla her elemanları böyle çalışıyor. 3 senelik elemanımız daha anca asgari ücret alıyor dedi kadın. Devletin yasal olarak koyduğu zammı bu insan müsveddeleri elemanına layık görmüyor. Bıraktım çıktım. Moralim sıfır. Bir aydır kendimi kesin olarak işim var diye adapte ettim. İlk maaşımla neler yapacağımı bile hayal etmiştim. Her ihtimale karşı iş aramayı bile bıraktım. Özetle, aç gözlü insanlar hayallerimi yıktı. Ben bunları bimere şikayet edebilir miyim? Sonuçta yaptıkları yasal degil. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinizi öptüm.