• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik.

Birkadinvebiranne

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
6.169
813
373
İyi geceler.
Artık epey canım sıkılmaya başladı kızlar.

1 yıldan fazladır is arıyorum. Bulunduğum il is sahasi olarak olanaklı bir yer.

Referanslarım var.

36 yaşındayım daha önce 16 yıl muhasebeci, personelci olarak güzel bir firmada çalıştım. 5 yıldır calismiyorum.

Pandemiden beridir sürekli is başvurusu yapiyorum, büyük yerler zAten görüşmeye bile cagirmiyor çoğu yer tesetturu sorun ediyor.
küçük yerlerde dogru duzgun calisma sartlari olmayan, guven vermeyen, gorusmede bile kucumseyen tipler, yaşı sorun ediyorlar bugün birisi 35 yaş kriterimiz var dedi.
Ara vermisligimi de sorun ediyorlar.
Neyse bu sekilde maas verirmi vermezmi diye düşünmeden, güzel firmalara uretime vasıfsiz ilanlara başvuruyorum. gorusmede ilk gittiklerime yalan söylemek istemiyorum bu şekilde is tecrübem oldu dedim, biz beyaz yaka olarak çalışmış birini üretime almiyoruz dediler. Ben çalışmak isterdim isede ihtiyacım var dedim. Üzgünüz yanıtı aldım.
Neyse sonraki gittigim yerlere is tecrübem yok dedim, hic mi bir yerde çalışmadı niz diyorlar. E zaten yetiştirilmek üzere aramiyormuydunuz, tecrübe şartınız yok diyorum, öyle tabiiii ama bir fabrika, bir işletme deneyimi olanlar önceliğimiz deniyor.
Napicam bilmiyorum, acayip özgüvenim kırıldı. En çok üzüldügum şeyde çoğu firmada görüşmeciler hanim ve en çok tepeden bakıp asagilayanlar tersleyenlerde kadın.
İlla birini arayami sokmak lazım anlamiyorum.
evimin yakinindaki Fırına, çiğ köfteci ye bile başvurdum neyimi begendiremiyorum bilmiyorum.

İş konusunda bende artık kendimi kaybedecek kadar üzülüyorum bir an önce güzel bir işimiz olur inş konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum sen yine 16 sene çalışmışsın ben 27 yaşındayım iş bulamıyorum
Neden şans verilmiyor, ne kadar adaletsiz bir dünya.
İnşallah sende gönlüne göre bir iş bulursun 😢

Neden şans verilmiyor, ne kadar adaletsiz bir dünya.
İnşallah sende gönlüne göre bir iş bulursun 😢
Torpillllll ben fakültemi birinci bitirdim başarılı da bi öğrenciydim ama maalesef kimse başarıya ne yaptığımıza bakmıyor güçlü tanıdık varsa en vasıfsız insanlar en güzel yerlere yerleşiyor hakkımı hep haram ediyorum

İyi geceler.

Referanslarım var.

36 yaşındayım daha önce 16 yıl muhasebeci, personelci olarak güzel bir firmada çalıştım. 5 yıldır calismiyorum.

Pandemiden beridir sürekli is başvurusu yapiyorum, büyük yerler zAten görüşmeye bile cagirmiyor çoğu yer tesetturu sorun ediyor.
küçük yerlerde dogru duzgun calisma sartlari olmayan, guven vermeyen, gorusmede bile kucumseyen tipler, yaşı sorun ediyorlar bugün birisi 35 yaş kriterimiz var dedi.
Neyse bu sekilde maas verirmi vermezmi diye düşünmeden, güzel firmalara uretime vasıfsiz ilanlara başvuruyorum. gorusmede ilk gittiklerime yalan söylemek istemiyorum bu şekilde is tecrübem oldu dedim, biz beyaz yaka olarak çalışmış birini üretime almiyoruz dediler. Ben çalışmak isterdim isede ihtiyacım var dedim. Üzgünüz yanıtı aldım.
Neyse sonraki gittigim yerlere is tecrübem yok dedim, hic mi bir yerde çalışmadı niz diyorlar. E zaten yetiştirilmek üzere aramiyormuydunuz, tecrübe şartınız yok diyorum, öyle tabiiii ama bir fabrika, bir işletme deneyimi olanlar önceliğimiz deniyor.
Napicam bilmiyorum, acayip özgüvenim kırıldı. En çok üzüldügum şeyde çoğu firmada görüşmeciler hanim ve en çok tepeden bakıp asagilayanlar tersleyenlerde kadın.
evimin yakinindaki Fırına, çiğ köfteci ye bile başvurdum neyimi begendiremiyorum bilmiyorum.
Beyaz yaka birini niye üretime almiyorlarmis ki.Acaba onlarin yerini kaparsiniz diye mi korkuyorlar ki ?

İşsizken iş bulmak maalesef 2 katı zor:( Ik cı değilim ama alanımdaki kişilerle teknik görüşmelere çok giriyorum. Ara vermiş olanlar için makul bir sebep yoksa çekinilebiliyor.
Ben olsam alanımı zorlardım. Gerekirse küçük de olsa bir yere girip beğenmezsem oradayken iş arardım. Bu şekilde olunca şartlarını daha iyi yapmak isteyen bir çalışan olarak daha rahat bulabilirsiniz.
Bir de tabii ki alanınızda iş bulmanıza yardım edecek tanıdık varsa arayın. Torpil gibi demiyorum ama sizi bilen birileri önerebilir sizi mesela.

Yaşadığınız yeri bilemiyorum ama en rahat iş bulunan alan muhasebedir. Ben İstanbul da yaşıyorum ve şuan iki çalışma arkadaşımdan biri 38 diğeri 44 yaşında, genel muhasebe elemanıyız. Yaşınız belirledikleri sınırın üstünde bir yaşta sayılmaz aslında, bahane etmişler.. Yoksa 20-25 yaş aralığında ilanlara başvurup geri dönüş aldığım çok olmuştur. Fabrikalara muhasebe elemanı olarak girmek kolay olmayacaktır tabii, ama üretim için bile başvurulduğunda bildiğim kadarıyla mezuniyet durumuna göre beyaz yaka ya da mavi yaka tercihini kişiye bıraktıkları olarak duymuştum.

Son düzenleme:
çoğu yer tesetturu sorun ediyor.
Bunu nereden çıkardınız? Yüzünüze direkt olarak söylediler mi? Eğer öyle ise şikayet edin madem.
Ben piyasada “çoğunluk” denecek kadar firmanın tesettürü sorun ettiğine inanmıyorum; çalıştığım çoğu firmada birçok tesettürlü çalışan var. Kaldı ki devlette de senelerdir tesettürlü çalışan var. Bu sözünüzden çok hoşlanmadım.

İş bulma zorluğuna gelince; yaptığınız işi yapabilecek daha genç adaylar var, tercihi ordan yana kullanırlar. Uzun yıllar tecrübe gerektiren bir pozisyon olmadıkça, ara da verdiğiniz için sizin bir avantajınız görünmüyor ne yazık ki. Eğer bulabilirseniz araya bir tanıdık sokmaya çalışın, yoksa zor görünüyor.

Umarım yakın zamanda gönlünüze göre bir iş bulabilirsiniz. Ama sanki birazda dezavantajlı bir zamanda iş aramaya başlamışsınız. Normalde iş bulmak zor iken son 1 senedir pandemi koşulları nedeniyle ile bu zorluk katlanarak arttı sanki.

Beyaz yaka birini niye üretime almiyorlarmis ki.Acaba onlarin yerini kaparsiniz diye mi korkuyorlar ki ?

hayır sebep o olmaz. beyaz yaka ve mavi yaka çalışanların alışkanlıkları, eğitim düzeyleri vs farklıdır. uyum sorunu olur. beyaz yaka biraz daha işini oturduğu yerden götürmeye meyillidir, mavi yaka daha ziyade ayaktadır. ister istemez beyaz yaka çalışma alışkanlıklarını yansıtabilir.
arada böyle bariz farklılıklar olmasını istemezler.

umarım tez zamanda gönlünüze göre bir fırsat yakalarsınız. malesef o kadar çok iş arayan hem de genç ve düşük ücreti çok rahat kabul edecek insanlar var ki belli bir yaştan sonra hele de ara verince kolay olmuyor.
bir de malesef ara verince iş hayatındam dolayısıyla güncel uygulamalardan koptuğunuz düşünülüyor.
geçen bir arkadaşımda - benzer dertten müzdarip - bir giyim markasının iş hayatına ara vermiş anneler için mağazalarda part time pozisyon açtığını söylemişti.
kendisi başvurdu.
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer o grubun mağazaları varsa yaşadığınız yerde başvurun derim.
marka vermek yasak sanırım ama iş nedeniyle olduğundan sorun edilmez belki. ayaydın grup, ipekyol-twist vs onların. yakınınızda o mağazalar varsa bir gidip görüşseniz olmaz mı ?

görüşmeye gittiğinizde ilk sorulan eski işinizden neden ayrıldınız ve en önemlisi neden 5 yıl ara verdiniz olacaktır

bir üçüncü soru da belki 5 yıldır çalışmazken neden pandemide iş arıyorsunuz olabilir yani işe ihtiyacınızı irdeleyeceklerdir

büyük değil de daha küçük yerlere muhasebe elemanı olarak başvursanız, ön muhasebe santral sekreter karışımı

komşu işyerinde bir çalışan var çok genç değil mesela, bu tarz çalışıyor patronu bile her gün gelmiyor

Sizi çok iyi anlıyorum. 28 yaşındayım, 1 seneden fazladır işsizim. Geçen sene iyi kötü bir yere girebilseydim 1 yıllık tecrübem olurdu. Bunu düşündükçe çok üzülüyorum. Bilgisayarlı muhasebe kursuna bile gittim yine tık yok. Haybeye mi gittim? Benim yaşımdaki insanlar evlendiler çocukları bile oldu. Bekarlar da meslek sahibi oldu. Ben böyle ortada kaldım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

İyi geceler.

Referanslarım var.

maliye okudum ama yapmıyorum tecrube isteidklerinden kaçtane iş başvurusu yaptım araya adam ssoktom gittim görüşmeye yeni mezunsun vs 23 yaşına gelmişsin nasıl eğitelim sanırsın kendileri anadan doğma öğreniyor pandemi sürecinde bulmak zor aramyı bıraktım sonra mağazada işe girdim oraya girince kapıla açıldı ve şuan çalışıyorum kendi mesleğim olmasada başka bir meslek grubunda rabbim yardım etsin

İyi geceler.

Referanslarım var.

bence ülkemizde özel sektör 5 yıllık bir arayı kaldırmaz

Kendi deneyiminizle alakalı sektörlere başvurun. Sırf ne iş olursa yaparım diye düşünmeyin.
Bazı pozisyonlarda genç olmak tabii ki avantaj. Bunu yadırgamamak lazım.
5 sene boşta kalmışsınız. Biraz daha sabredin. Bu arada kendinizi geliştirin. Örneğin ingilizce bilmek sizin için avantaj olacaksa ya da bilgisayar programlarında eksikleriniz varsa bunları kuvvetlendirmeye bakın.
Uzun vadeli olacak, donanımıza uygun bir işe girin.

Özgüveniniz kırılmasın, sizin gibi her yerden reddedilen çok insan var. Sizinle alakalı bir durum değil yani.
Tesettürü sorun edeceklerini sanmıyorum. Günümüzde her işyerinde tesettürlü insanlar görmek mümkün.
Şansınız bol olsun.

Back
X