işşizlik

irras_

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
2.966
207
323
Bursa
merhaba eşim 1 yıldır işsiz..
kayınvaldemle oturuyoruz ve bu zamana kadardaa bazen annemler yardım etti bazende küçük altın bozdurduk ..
ama şimdi herşey kurudu .. kart borcumuz var masraf fln hep çıkıyor ..
bende çalışmıyorum dışarıdan okuyorum çünkü haftasonları gitmem gereken bir okulum var
ama eşim ona iş buluyoruz ona rağmen gitmiyor görüşmeye çok kavgamız oldu bu yüzden ne huzurum var ne başka birşey boşveriyorum böyle yaptıkça daha sinir oluyorum konuşuyorum olmuyor susuyorum olmuyor
kavga etmektende bıktım ne yapıcam ben ya :(

o zaman sorununuz işsizlik değil, eşinizin tembelliği....
Bunun da pek çaresi yok sanırım....
Nasıl olur da çalışmak istemez, iş beğenmez anlayamıyorum.... Evlisin bi sorumluluğun var.. Hala küçük oğlan çocukları gibi ailesinden harçlık almak gururuna nasıl dokunmaz bir erkeğin....

İş bulunduğu halde, işini beğenmeyip, yuvasına bakamıyorsa,
pek olumlu şeyler yazamayacağım.
Sırtını ailesine dayamış heralde, keyfi yerinde.
Çalışmayan ve en önemlisi iş beğenmeyen,
çalışmayı hiç düşünmeyen bir eşe nereye kadar katlanılır ki.
Bence fazla katlanılamaz.
Emek harcıyor ama iş bulamıyor deseniz, tabi ki yanında olun diyeceğim ama,
eşinizin durumu böyle değil.

O çok değerli kıçını kaldırsında görüşmelere gitsin bi zahmet.

Millet kırk takla atıyor asgari ücrete iş bulabilmek için, beyfendinin yaptığı şımarıklığa, tembelliğe bakın bialsanaalsanasmile

Erkeğin çalışmamasını anlayamıyor,kabullenemiyorum.
Çok saçma iş beğenmemesi ve kavga çıkarması.
Allah korusun benim eşim böyle bir sorun yaşasa 1 hafta işsiz gezemez kaldı ki yıl sonuna sanırım şirketin bir küçülmesi söz konusu eşim şimdiden ayarladı %90 işini.Hiç riske atmıyor.
Bence adamakıllı alın eşinizi karşınıza konuşun.Bu saçmalığa son vermesini isteyin.Aileden gelen yardımla yaşayan asalak bir erkek:bbo:
Çok zor arkadaşım Allah kolaylık versin:Saruboceq:

kayınvaldemle oturuyoruz ve bu zamana kadardaa bazen annemler yardım etti bazende küçük altın bozdurduk ..
bende çalışmıyorum dışarıdan okuyorum çünkü haftasonları gitmem gereken bir okulum var
ama eşim ona iş buluyoruz ona rağmen gitmiyor görüşmeye çok kavgamız oldu bu yüzden ne huzurum var ne başka birşey boşveriyorum böyle yaptıkça daha sinir oluyorum konuşuyorum olmuyor susuyorum olmuyor

Flört döneminde nasıldı,sonradan mı böyle oldu :uhm:

1 yıl öncesine kadar işi çok iyiydi sora işte bazı arkadaşları sendika soktu oraya toplu çıkarma oldu işten
ama bgune kadar hala sendika oyalıyor bunları işe iade davası açıldı ve bugun bile diyor sendika başkanı bugun yarın dönüceksiniz ..
evlenmeden nce böylee değildi karnı ağarsa bile giderdi işe hala diyor bazen o eski işimi çok özledim diye ..
ama benimde bir sınırım var ..
dayanamadıgımı hissediyorum artık ..

1 yıl mı?
Allahım saklasın..
Çok üzüldüm..
Eşiniz iş beğenmemeye de başlamış..
Yazık ya..
Üzülüyorum gençleri bu halde görünce..

insanin basina hersey gelebilir
ama esiniz is bulamiyor degil is buluyor begenmiyor
allah yardimciniz olsun biraz daha bakin gidisata degismiyorsa
ömür gecmez ilerde siz calisip siz ona bakmak zorunda kalabilirsiniz bu durumda

Vah zavallı kocan karnı ağrısa bile işe gidiyordu demek....
KUsura bakma ama garip geldi bu açıklama bana....
Bi sürü insan işe gidiyor... Kimse de karnım ağrıyor bugün işe gitmiyim demiyor ki sizin kocanızın karnı ağrısa bile işe gitmesi bir meziyet olsun...
Besela ben, erkek değilim, bir ailenin sorumluluğu yok üzerimde... Allaha şükür borcum yok harcım yok... Kira gelirimiz de var, kocamın maaşı da gayet iyi.... Ama çalışıyorum... Üstelik 8 aylık hamile olduğum halde.... Hamle kalmadan önce de her ay deli gibi 3 gün adet sancısı çekmeme rağmen ağrı kesicilerle kalkar işe giderdim....
Çünkü hiçbir patron, hiçbir firma aman karnı da ağrıyormuş, aman da aman kıyamam sen bugün çalışma, hatta işe gelme demez....
Nasıl bir mantık bu anlayamadım.....
Sendika istediği kadar oyalasın... İşe iade davası sonuçlanana kadar evde oturup davanın sonuçlanmasını bekleyecek hali yok... Hemen bitmez o dava.. BAzan 1 yıl sürer bazan 5 yıl.... Ne yani 5 yıl da sürecek olsa evde oturup davanın sonuçlanmasını bekleyip babasından anasından harçlık almaya devam mı edecek....

Bence sen biran önce doğum kontrol hapı kullanmaya başla, maazallah sakın bir de hamile kalma...
Ayrıca da bir iş aramaya başla haftasonu okula gidiyormuşsun, hafta içi de çalış, çünkü kocan davanın sonuçlanmasını bekleyecekse ve borçlar da varsa o borçlar faiz üstüne faiz biner dağ olur, asla içinden çıkamazsınız... Sen çalış öde borcunuzu, kocan da otursun işe iade edilmeyi beklesin....

bu tarz erkekler cogalmaz insallah memleketimizde
birilerinin sirtindan gecinmeye calisan özellikle kadinlarin sirtindan
gecinmeye calisan erkeklerden hic haz etmiyorum

1 yıl öncesine kadar işi çok iyiydi sora işte bazı arkadaşları sendika soktu oraya toplu çıkarma oldu işten
ama bgune kadar hala sendika oyalıyor bunları işe iade davası açıldı ve bugun bile diyor sendika başkanı bugun yarın dönüceksiniz ..
evlenmeden nce böylee değildi karnı ağarsa bile giderdi işe hala diyor bazen o eski işimi çok özledim diye ..
ama benimde bir sınırım var ..
dayanamadıgımı hissediyorum artık ..

eşiniz sorumsuz.. çalışmayı sevmiyor..
bunun başka bir açıklaması yok.
ayrıca karnının ağrıması işe gitmemek için sebep mi? ilkokul mu orası ayol?
gebeyken 19 tansiyonla toplu taşım araçlarında tıklım tıkış işe gidip geldim ben.
aa ama karnım ağrımıyordu tabi.
çocuk gibi davranmayın, eşniz sizden yüz bulmasın.
o çalışmaya MECBUR.
ayrıca okulunuz haftasonlarıysa haftaiçi çalışın sizde. aileniz para falan vermesin. kaynanaya söyleyin ıkıştırsın oğlunu.
1 sene ne demek yaa. adam limon satar gene de kazanır parasını.

sorumsuz bir erkekle geçinmek zor
böyle erkekler neden evlenir ki anlamıyorumaklinialirimsmile
işin zor canım ama resti çek eşine.çalışması gerektiğini sok aklına
böyle nereye kadar sürer ki bir evlilik:1no2:

çocuk yapma işe de başlama iyicealışır rahata zaten rahat. madem anası babasıda ses etmiyor 1 yıldır sen niye sıkıyorsun. anası babası harçlık vermekten vazgeçerse kocanda bi taraflarını sıkar belki. şimdi sen işe başlarsan ooh iyice yayılır bence..

Back
X