- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
önce ben cevap vereyim kendi sorduğum sorulara:))
önceden reklamlar işe yarıyordu ama artık yaramıyor
eline kumanda telsiz telefon vs. verdiğim zaman yiyor biraz
ama sonra ondanda sıkılıyor sürekli mız mız sinir geliyor
en sonunda bırakıyorum yedirmeyi
doktorumuza yemiyor deyince hemen vitamin yazıyor
evde 4 şişe vitamin şurubu var içmiyor yediklerine katınca hiç yemiyor
işede yaramıyor zaten içirmiyorum bende
düzenli yedirmeye çalışıyorum ama oda olmuyor
bir gün 7 kalkıyorsa ertesi gün 10da uyanıyor
düzen kuramıyorum bukonuda beceriksizim sanırım
eşime gelince bu konuda sürekli tartışıyoruz
bırak acıkınca yer diyor iyide acıkmıyor ki :bbo:
Evet kızlar konu yemeyen bebeklerimiz
kardelen eskiye nazaran biraz iyi
ama hala zorla yiyoruz her yemek yedirme
süresi 1 saati buluyor ve sürekli mızırdanıyor
yerken önceden ağzını açmazdı şimdi açıyor
ama bu seferde yutmuyor ağzında biriktiriyor
suyla yutturuyorum neler yapıyoruz yedirmek için
doktorlarınız ne diyor bu konuya deneyipte işe
yarayan bir formülünüz varmı eşleriniz yardımcımı burda paylaşalım istiyorum
önemli bir konuda sinirlerinize nasıl hakim oluyorsunuz delikafadulden
ben delirmek üzereyimde
Kızlar yukarıdaki yazılarınızın hepsini okudum yanlış anlamazsanız bişey sormak istiyorum hani burda bilir kişi gibi konuşmak istemiyorum ama öğün aralarınız kaç saat?ve aralarda bişeyler veriyormusunuz mama meyve yoğurt anne sütü v.s
Yani benim nacizane fikrim öğün aralarında bebeğe bişeyler verilirse bebek 2 öğüne kadar hala tam acıkmadığından dolayı yemeği reddediyor olabilir.
Bakın ben şöyle bir yol izliyorum Allha şükür sizin yaşadıklarınızın bir çoğunu yaşadıktan sonre bu du-rumu aştım nasılmı diyelimki sabah en geç 6 30 gibi emzirdiysem ki gece sabaha kadar emziriyoeum o 8 gibi acıkıyor göğüslerime kafasını göme göme meme istiyor ben onu 8 den sonra yarım saat 1 saat kadae iyicene acıkması için kucağıma alıyorum oynatıyorum yada kucağımda sustuğu için kucağımda onunla birlikte kahvaltısını hazrlıyorum yada eşime verip oyalamasını sağlıyorum yani burda amaç en az 45 dk ile 1 saat arasında onun daha fazla acıkmasını sağlamak eğer duramıyan bir bebekse hemende kahvaltısını verebilirsiniz inanın o açlıkla bir kase kahvaltısını bitiriyor sonra yarım saat kadar oynadıktan sonra o arada ben kendi, kahvaltımızı hazırlamış oluyorum sonra onu emziriyorum uyutuyorum 1 saat kadar uyuyor biz o arada kahvaltımızı yapıp bitirmiş oluyoruz tabbi o yine meme isteyerek uyanıyor ben onu yine kucakta yada yanımda yere birakıp birebir oynayarak memeyi unutturup oynamasını sağlayarak 1 saat daha geçiriyorum ve yine yaptığım çorbadan veriyorum en az yedirme faslımız yarım saatle 45 dk arasında bıu arada yemekten yarım saat sonra yine anne sütü ve uyku bu sefer aynı tempoda 1 buçuk saat falan uyuyup uyanıyor ben onu yine 1 saat falan oyaldıktan sonra meyve ve yoğutr 1 saat sonra falan yine anne sütü bu sefer kendi oynuyor akşam uyku vakti gelesiye ki bu vakit hene hemen doğduğundan beri 20 ila 20 30 arasıdır bu arda yine bir kase çorba yada muhallebi türü sonra yarımsaat kadar pijamalarımızı giyeriz yatak odasında sesizlik ve sadece gece lambası ışığında emzirip yatırırım
Yani kızlar bizim günlük rutinimiz bu olay şu yemek yeme emme meyve yada biberon maması her neyse aralrının zananı en az 2 ila 2 buçuk saat olması ve bebğin tam acıkmasının sağlanması yani benim kişisel olarak bebğimde oturtmaya çalıştığım bu oldu ve inanın bunu oturttuktan sonra işler kendiliğinden yoluna girdi önceleri bende aynısını yapıyordum dur onu yemedi bunu vereyim çorbayı 2 kaşık yedi bunla doymadı yarım saat sonra birde muhallebi vereyim şeklinde bir yol izledim olmadı sonra bu şekilde uygulayınca tabbiki başta 2 kaşık çorba yiyip yarım saat sonrada emen bir bebeği 2 2 buçuk saat oyalaması zor oldu ama inanın bu zorluk 15 gün falan sürdü en fazla sonra bir baktım 2 kaşık oldu 3 kaşık 4-5 derken şimdi bir kase yemeye başladı ağzında bekletme olayımızda kalmadı yani ben bebeğimle yemek yedirme sorunumu kşisel olarak bu şekilde çözdüm kızlar her bebek farklıdır biliyorum ama denemekle bişey kaybetmezsiniz sanırım biraz uzun yazdım ama faydalı olabilirmiyim diye uzattım
Bir dseneyin bakalım arkadaşlar başarılı olanlarda burdan benimle güzel haberi paylaşsın haydi bakalım hepinize kolay gelsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?