- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 28
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Deneyeceğim,aileme de söyleyemiyorum anksiyetemi sınav seyahat öncesi kaygılarımı biliyorlar iştahsızlığımı da fark ettiler gibi.Kusma korkumu bilmiyorlar ama o kadar detaya girmedim çünkü gittiğim zaman bu korku çok yoğun değildi.Bir de ailem iştahsızlığımı zayıflamak istediğim bilerek yemiyorum sanabilir ama öyle değilSiz yine de devletteki psikiyatriye bir gidin isterseniz. Böyle zaman kaybediyor olabilirsiniz. Hoşunuza gitmezse alternatif yollara bakarsınız. Salgın var evet ama ben birçok kez gitmek durumunda kaldım, çok şükür birşey olmadı.
Öyle mi nasıl bir ilaç bu sorunları çözebilir ki.Aslında bir psikiyatriste gidebilsen sorunun cozulecek verilen antidepresanla.Kusma korkunda anksiyeten de uykusuzlugunda bitecek.Ayrıca yasadigin problemi ailenle muhakkak paylaşmalisin.Anne baba ne icin vardir cocugunu koruyup kollamak icin.Sen kendine yardim edemezsin bizde edemeyiz .
Teşekkürler mutlaka bakacağım evet önceden de sizin kadar olmasa ben de kilo verip alıyordum ama ilk defa böyle uzun sürdü.6 kilo belki vermişimdir ben de.öncelikle senden sıkıldığımız falan yok, ama belli ki sen kendinden sıkılmışsın epey.
Online psikoterapi geldi benim aklima, maddi durumun var mi böyle birseyi karsilamak icin?
Anksiyete bende de var yillardir, zaten atak geldigi zaman insan birsey yiyip icemiyor, 10 günde 6 kilo verdigim zamanlar oldu benim de (tabii düzeldigin zaman tekrar geri aliniyor o kilolar hemen o ayri ☺).
Canim sen tam bir psikoterapi vakasisin.
Anksiyete ve özellikle bu kusma fobisi hakkinda güzel kitaplar vardir eminim, internetten siparis verip onlari oku. Kitaplarda genelde kendi kendine yardim kilavuzlari oluyor, baslangic olarak onlardan fayda görürsün.
Anksiyete kaygi bozuklugu icin doktor size antidepresan yazacaktir.Kaygi durumunuz duzeldiginde gereksiz korkularinizda azalacak belki a gercekten ne sacmaymis bundan korkmam diyeceksiniz.Yani sonucta anksiyetenizle kusma korkunuz birbirini tetikliyor benceÖyle mi nasıl bir ilaç bu sorunları çözebilir ki.
Kusma korkusu için maruz kalma terapisi uygulanabilir araştırdığım kadarıyla bunu yapıyorlarmış.Gündüz vakti yapacaklarsa kabulüm.
Çok teşekkür ederim yardımınız için :)Bence ciddi olarak sıkıntı çektiğin şey emetofobi değil. Kusma korkun yalnızca anksiyetenin bir parçası. Ablam da bir dönem senin gibiydi. Anksiyetesi artınca mide bulantısı yaşardı. Doğal olarak mide bulantısı, kusmayı da anksiyete ile ilişkilendirip bunları yaşayınca daha kötü olucam diye panik yapardı vs.
Tavsiyem hastalık araştırmayı bırak. Özelde tek seans iyi bir psikiyatriste git. Koyduğun teşhisleri değil, belirtileri ve yaşadıklarını anlat. Sana ilaç planlaması yapsın. Daha sonra verdiği ilaçları devlette yazdırarak devam et.
Bunun dışında artık enerjini sorunları irdelemekten çok çözüm yolları üzerinde çalışmaya ayır. İnternette bir sürü meditasyon appleri vs var. Onları kullan. Mindfullness kaynaklarını araştırıp dene. Anksiyetenin temeli aslında gelecek kaygısı, yalnız kalma kaygısı vs.dir. Hayalindeki insan olmaya yaklaştıkça kendini daha iyi hissedeceksin. Hangi konularda daha farklı bir hayata özlem duyuyorsun bir düşün. Ailenle ilişkilerin, arkadaşlarınla ilişkilerin, romantik ilişkilerin, akademik başarıların, gelecekte yapmak istediğin iş vs. vs. Bunları geliştirmek için yapabileceklerin üzerinde çalışmaya başla inan daha iyi hissedeceksin kendini.
Teşekkürler deneyeceğim,tek başına zaten çözülmüyor sadece rahatlatabiliyor bazı yorumlar,videolar vs.Bazı özel hastaneler sağlık güvencesi ile kabul edebiliyor düşük bir ücretle. Tek seans olarak gidip ilaç alabilirsin. Kendi başına çözmeye çalışma ya da bu şekilde devam etme daha da ilerleyebilir. Hemen randevu al doktora danış. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
Ne gibi riskleri varPsikolojide kendini gerçekleştirme diye birşey var sen anksiyete yüzünden kendine yaşatıyorsun olayın özeti bu. Geç kalmadan git derim çok riskli bir olay
Şu an bile bulantı hissediyorum ya birkaç kere öğürdüm,sabahtan beri ishalim zaten günlerdir de iştahsızım.Midem boş ama.Gerçekten kusma korkusu ve anksiyete çok zor.tranko buskas bende işe yarayan tek ilaç olduğu için reçetesiz verilmiyor.
muzdaripim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?