İştahsızlık anksiyete ve dahası,lütfen gelin desteğe ihtiyacım var

Şu an bile bulantı hissediyorum ya birkaç kere öğürdüm,sabahtan beri ishalim zaten günlerdir de iştahsızım.Midem boş ama.Gerçekten kusma korkusu ve anksiyete çok zor.

bendeki anksiyete bana hayatı zindan ediyor, keşke tek derdim kusma korkusu olsa, herkesten saklıyorum hastalık hastası olduğumu surekli nefesimi dinlediğimi, çişimin vs rengini kontrol ettiğimi, bacaklarımda morlukları, ağzımın içini, sırtımı, kaşıntımı, başıma giren ağrıyı, kısaca aldığım her nefesi dinlediğimi, kanser veya tumor olduğundan emin olduğumu ve doktor korkumdan ciddi birşeyim olsa bile doktora gitmekten ölesiye az değil ölesiye korktuğumu.
inan kusma korkusu tek başınaysa sıkıntı değil.
beni yavaşça öldurdu bu hastalık, bazen çok iyiyim, bazen lanet ediyorum.
anksiyeteme neden olan kişinin en acı şekilde yaşamasını dileyerek cumlemi sonlandırıyorum.

Çok geçmiş olsun,hastalık hastalığı olmuş sizinki.Psikolojik tedavi görüyor musunuz veya gördünüz mü ?

Prof olacaksin nerdeyse canim

Hastaliklari fobileri bukadar arastirmak insani daha da kötü yapar.
Örümcekten cogu kisi korkuyor ben dahil.
Acayip huylanirim hem. Ama ucunda ölüm yok diye rahatlatirim kendimi.
Kusma konusuna Kusmak hos birsey degil elbet. Insanin agzina verdigi o sonradan olusan tat vsvs.. ama kusmanin da bir anlami var degilmi?
Öcü degil sonucta. Vucudun bir savunma mekanizmasi. Ben kötü birsey yedigimde kusarim veya ishal olurum. Ve Anlarim ki yediklerim vucuduma dokundu. Sonrasinda daha temkinli olurum veya karisik yememeye calisirim

Ama nezaman kustum hangi saatlerde gece mi gündüz vakti mi diye ince detaylara takilmam.
Sen geceleri kustugundan öyle bagdastirmis ve devaminda kendi kendini korkutmaya baslamissin.
Kusmanin gecesi gündüzü yok.

Kendine iyi gelen seyleri arastirmani tavsiye ederim.
Kendine zulum ediyorsun bos yere.

Durumun icinde oldugun icin sana zor gelebilir ama kendini izle ve sacmaladiginin gereksiz evham yaptiginin farkina var. Kendine telkin et hatta iyiye yönelik. Kusarim mi bu aksam diye düsünüyorsan kusarsam kusarim ne olur en fazla diye kendini rahatlat. Kendinin dostu ol.

Hafif seyler yemek de zaten herdaim daha iyidir. Belki cidden midende bir sorun vardir ama bunu ancak doktor cözebilir.
Sen simdilik meyve sebze yemeye devam et. Vucuduna iyi gelen seyleri tüketmeye bak zaten.
Hepimizin korkulari var ama bu korkulari büyüterek kendimizi niye yoralim degilmi?
Emin olmadigimiz konular üzerine kafa patlatmaya da gerek yok.

Bu ara sen midene gercekten bir baktir doktora git.
Sagligin yerindeyse psikologa gidersin tek basina basaramiyorsan ve psikolojik bir durum ise cidden.
Kendi kendine teshis koyma. Günlerdir ishal ve mide bulantisi hastalik belirtisi olabilir sonucta.

Sağlık herşeyın başı .Bende çok iştahlıyım

Bugün biraz daha rahatladım.
Dün gece midem bulandı ama.Öyle aşırı kıvranmadım ama rahatsız ediciydi birkaç kere öğürdüm.Sonra gittim ekmek yedim açım diye olmuştur dedim.Hafifledi.Ama inanır mısınız panik yapmadım.Hatta klozetin kapağını kaldırıp banyonun kapısını açtım bir şey olursa gidebileyim hemen diye.Kusma düşüncesi hâlâ ürkütücüydü benim için ama hiç panik yapmadım.Hatta af edersiniz bir ara ağzıma garip bir tat geldi.Dedim “aha kesin olacak ama offf olmasın lütfen yaa” ama o zaman bile panik yapmadım.
Ama eskiden en ufak bulantıda bile panik yapardım.Sanki bu sefer biraz daha cesur ve iyiydim gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…