Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası İstanbul' da bebek bakıcısı ile çalışan bikaç sorum var bakabilir misiniz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Selamlar herkese lütfen konum taşınmasın en azından bir müddet burda dursun
İstanbul' da ikamet etmekteyim Avrupa yakasında 16 ayının içinde olan bir kızım var pek memnun değilim açıkçası bakıcımızdan
yeni bakıcı arayışı içine gireceğim.. Bakıcı ile çalışan anneler ne kadar ücret ödüyorsunuz tam gün olarak
biz 1000 tl veriyoruz ayın 15 günü sabah 06:30 akşam trafikten dolayı neredeyse 18:30 u buluyor bazen :KK43:
ayın diğer yarısı sabah 08:00 akşam 17, 17:30 arası çıkıyor bakıcı cumartesi pazar resmi tatiiler de tatil
çocuk bakımı ve bir kap yemek yapıyor bide mutfakta ufak tefek işler
Yardımcı olursanız sevinirim
Sevgiler

parası cok az

ben ıstanbul anadolu yakasındayım..ikizlerimle annem ile bakıyor bakıcımız..sabah 10.30-17:00 arası bakıyor.bayramlarda resmı tatıllerde tatil...yıllık ızın kullanırken parasını tam gun verıyorum.ama ben maşallah cok memnunum..aktif enerjik ve kızlarımı cok sevıyor.bakıcı dıyemem abla gibi..ama parka falan kışın cıkarmıyor.bazen evde guzel etkı bebek corbası yaparsa getırıyor...evı supuruyor.mutfagı temızler..bazen çamasır asar...ben 800 verıyorum.annemle baktıgı ıcın yorulmuyor ama kızlarım ıle arasında bağ cok ıyı o yuzden ımkanım olsa 1000 verırdım...

inşallah benım yardımcım gıbı bırını bulursunuz...nımet cunku

parası cok az

ben ıstanbul anadolu yakasındayım..ikizlerimle annem ile bakıyor bakıcımız..sabah 10.30-17:00 arası bakıyor.bayramlarda resmı tatıllerde tatil...yıllık ızın kullanırken parasını tam gun verıyorum.ama ben maşallah cok memnunum..aktif enerjik ve kızlarımı cok sevıyor.bakıcı dıyemem abla gibi..ama parka falan kışın cıkarmıyor.bazen evde guzel etkı bebek corbası yaparsa getırıyor...ben 800 verıyorum.annemle baktıgı ıcın yorulmuyor ama kızlarım ıle arasında bağ cok ıyı o yuzden ımkanım olsa 1000 verırdım...

inşallah benım yardımcım gıbı bırını bulursunuz...nımet cunku
inşallah arkadaşım
bizimki tv delisi 12 saat aralıksız tv izliyor ve bana ordaki kavgaları yarışmacıları anlatıyor
küfürbaz hemde aşırı çocuğun yanında da çat çat küfürler
Allah çıkarsın karşımıza daha hayırlı birilerini

inşallah arkadaşım
bizimki tv delisi 12 saat aralıksız tv izliyor ve bana ordaki kavgaları yarışmacıları anlatıyor
küfürbaz hemde aşırı çocuğun yanında da çat çat küfürler
Allah çıkarsın karşımıza daha hayırlı birilerini

oooff o çaresızlık yok mu?yoksa 1 saat tutmazsın evde.bence facebook da yaz muhakkak cıkar bırı....boyle bırıne 300 tl bile fazla bence...lafımı gerı aldım :)

facebook instagram kullanıyorsan ordan yaz canım ..bu arada nerde oturuyosun
Küçükçekmece canım instagramı kullanmıyorum pek
hafta sonu merdiven silen abla var ben işe başlamadan bi çocuğa 8 yaşına kadar baktığını anlatmıştı
bir ona soracağım ya o ya da bildiği biri var mı diye
birde sabah 06:30 olayı çok fena bizde

banyo da yaptırabilir aslında. ama çocuğunuz banyoyu seviyorsa, onunla iyi vakit geçirmek için güzel bir aktivite de sayılır aynı zamanda. o yüzden siz yaptırmayı tercih edebilirsiniz.
her işin gereklilikleri var. 10-12 saat bir insan evde ne yapar? Gerçekçi olmak lazım.
Bakıcıdan bir şey istemeyeceğim diye düşünmeyin yani.
Zaten bu konuda yüzde yüz memnuniyet yok.
İstanbul'da kahvaltı bile yapamadan işimize gitmek için yola koyuluyoruz.
Biz evi kullanamıyoruz bile.
Bizim bakıcımızın günlük rutini şöyle:
önce kızımın kahvaltısını yaptırıyor, sonra kendi kahvaltı yapıyor. mutfağı toparlıyor.
haftada 2 bazen 3 defa evi süpürüyor. tabi ki dip köşe değil. çocuk odasının tozunu alıyor. çocuğumun kıyafetlerini yıkıyor, katlıyor yerleştiriyor. gün aşırı banyo yaptırıyor. parka çıkarıyor bana sorarak. öğlen ve akşam yemeklerini yediriyor. ara öğünde yoğurt ve meyve veriyor. mümkün olursa 2 kez uyutuyor. o uyuduğunda elinden gelen bir şeyler olursa yapıyor bazen. çamaşır asmak gibi, bulaşık makinesini boşaltmak gibi.
mutfağı derli toplu bırakıyor.
tabi ben de sabah karşılaşacağı ortamı ona düzgün bırakıyorum. oyuncakları kızımla topluyoruz. mutfağı mutlaka topluyorum. herkes birbirine saygı duyarsa, iletişimle sorun kalmaz diye düşünüyorum.
ona tuvalet fırçala, ütü yap, cam sil demiyorum nihayetinde. aslına bakarsanız evde bizden çok zaman geçiren o.
akşamları gelip onun kullandığı tuvaleti ben fırçalıyorum. ben bundan gocunmazken, yemek yapamam diyen bir bakıcıyı düşünemiyorum. en güzeli evin temizliği için de yardımcı almak tabi. ben dönem dönem onu da yapıyorum ama bu ara malesef bu yükü de yüklenmiş durumdayım.

Dediğim gibi, vicdanlı merhametli bir bakıcınız olursa, çocuğunuzun annesiyle geçireceği zamandan çalmaz.
Ayrıca ben geldiğimde bayrak devralır gibi kaçan bir bakıcı da istemem. En azından bir 5 dk anlatsın

Ay amma yazasım varmış bu konuda..

en baştan bu tv yasağını koymadım işte arkadaşım saflık edip
dedim ki kendi kendime nerdeyse 12 saat evde hemde 1000 tl bu kadar sıkmayayım herhalde çok açmaz diye düşündüm
böyle küfürbaz olduğunu da bilmiyordum.. ettiği küfürleri bir yazsam daha da çok kızarsınız
evde baştan kamera olmadı şimdi kurdursam bide bana güvenmiyor musun diye trip atar
bu aralar kv kp geldiler memleketten çok iyi insanlardır kv 1 günde bıkmış usanmış kadından
ama para az işte kızım bide çok erken geliyor keşke yeni birini bulsak diyor
öyle sabırlı kadını usandırmış :KK43:
Acilen değiştirmen lazım bakıcıyı. Ben olsam bu akşam artık beraber çalışamayacağımızı söyler maaşını verir herşey için teşekkür eder bu işi bitirirdim. 200-300 daha fazla verip başka birini bulacaksın mecbur.. başkasını bulana kadarda kayınvaliden gelmiş hazır burdayken baksın işte.

banyo da yaptırabilir aslında. ama çocuğunuz banyoyu seviyorsa, onunla iyi vakit geçirmek için güzel bir aktivite de sayılır aynı zamanda. o yüzden siz yaptırmayı tercih edebilirsiniz.
her işin gereklilikleri var. 10-12 saat bir insan evde ne yapar? Gerçekçi olmak lazım.
Bakıcıdan bir şey istemeyeceğim diye düşünmeyin yani.
Zaten bu konuda yüzde yüz memnuniyet yok.
İstanbul'da kahvaltı bile yapamadan işimize gitmek için yola koyuluyoruz.
Biz evi kullanamıyoruz bile.
Bizim bakıcımızın günlük rutini şöyle:
önce kızımın kahvaltısını yaptırıyor, sonra kendi kahvaltı yapıyor. mutfağı toparlıyor.
haftada 2 bazen 3 defa evi süpürüyor. tabi ki dip köşe değil. çocuk odasının tozunu alıyor. çocuğumun kıyafetlerini yıkıyor, katlıyor yerleştiriyor. gün aşırı banyo yaptırıyor. parka çıkarıyor bana sorarak. öğlen ve akşam yemeklerini yediriyor. ara öğünde yoğurt ve meyve veriyor. mümkün olursa 2 kez uyutuyor. o uyuduğunda elinden gelen bir şeyler olursa yapıyor bazen. çamaşır asmak gibi, bulaşık makinesini boşaltmak gibi.
mutfağı derli toplu bırakıyor.
tabi ben de sabah karşılaşacağı ortamı ona düzgün bırakıyorum. oyuncakları kızımla topluyoruz. mutfağı mutlaka topluyorum. herkes birbirine saygı duyarsa, iletişimle sorun kalmaz diye düşünüyorum.
ona tuvalet fırçala, ütü yap, cam sil demiyorum nihayetinde. aslına bakarsanız evde bizden çok zaman geçiren o.
akşamları gelip onun kullandığı tuvaleti ben fırçalıyorum. ben bundan gocunmazken, yemek yapamam diyen bir bakıcıyı düşünemiyorum. en güzeli evin temizliği için de yardımcı almak tabi. ben dönem dönem onu da yapıyorum ama bu ara malesef bu yükü de yüklenmiş durumdayım.

Dediğim gibi, vicdanlı merhametli bir bakıcınız olursa, çocuğunuzun annesiyle geçireceği zamandan çalmaz.
Ayrıca ben geldiğimde bayrak devralır gibi kaçan bir bakıcı da istemem. En azından bir 5 dk anlatsın

Ay amma yazasım varmış bu konuda..
olsun çok güzel anlatıyorsunuz teşekkürler :)
bizim bakıcı da kaçar gibi gitmez oturur izlediği yarışmaları da anlatır şaka gibi :)
gülüyorum ağlanacak halime
inşallah sizinki gibi bakıcı bulurum bende inşallah

Acilen değiştirmen lazım bakıcıyı. Ben olsam bu akşam artık beraber çalışamayacağımızı söyler maaşını verir herşey için teşekkür eder bu işi bitirirdim. 200-300 daha fazla verip başka birini bulacaksın mecbur.. başkasını bulana kadarda kayınvaliden gelmiş hazır burdayken baksın işte.
birini bulup onu göndermem daha hayırlı arkadaşım
maaşım da bu ara zamlanacak inşallah hafta sonundan itibaren aramaya başlayacağım
inşallah bulurum inşallah

hafta sonu merdiven silen abla var ben işe başlamadan bi çocuğa 8 yaşına kadar baktığını anlatmıştı

oooff oyle birini de zor bulursun haklısın.bence profosyonel fırmalarla calış..en azından kımınle muhattap olman gerektıgını bılırsın.böyle merdıven sılen ınsana sormakla olacak ıs degıl.sonucta hava kararmadan cıkıyorsun...bi de sen ne kdar verebilirsin en cok...bu işi cok ıyı yapan yabancı filipinli ablalar var..bizim orda pelin karahan var bilirsin oyuncu olan.onun bakıcısı filipinli..parkta goruyorum bazen oğlu 18 aylık sanırım ingilizce turkce konusuyor cok sempatık sosyal cocuk..sureklı goruyorum.benım maddı olanagım olsa ve bu bakıcımı tanımasaydım kesinlikle fılıpınlı bakıcı derdim..

Selamlar herkese lütfen konum taşınmasın en azından bir müddet burda dursun
İstanbul' da ikamet etmekteyim Avrupa yakasında 16 ayının içinde olan bir kızım var pek memnun değilim açıkçası bakıcımızdan
yeni bakıcı arayışı içine gireceğim.. Bakıcı ile çalışan anneler ne kadar ücret ödüyorsunuz tam gün olarak
biz 1000 tl veriyoruz ayın 15 günü sabah 06:30 akşam trafikten dolayı neredeyse 18:30 u buluyor bazen :KK43:
ayın diğer yarısı sabah 08:00 akşam 17, 17:30 arası çıkıyor bakıcı cumartesi pazar resmi tatiiler de tatil
çocuk bakımı ve bir kap yemek yapıyor bide mutfakta ufak tefek işler
Yardımcı olursanız sevinirim
Sevgiler
Çok az para veriyorsunuz bence.Hem çalışma saatleri de o paraya fazla .O saatlere minimum asgari ücret alıyo bakıcılar .
1 ay önce arkadaşım doğum yaptı haftada beş yarım gün için 1000 lira veriyor bakıcıya.
Benim kızım şu an 22 aylık ,8 aylıktan beri bakıcısı var.Haftada 5 gün sabah 8 akşam 5:30 çalışır.Çok çok memnunum bakıcımızdan.Kızımla oynar,hergün parka götürür acil bir işim olduğunda geç de çıkar,hafta sonu çok uç bir durumda çağırırsam gelir veya ona da bırakırım.
Bakıcımın 10 yaşında kızı var ve kardeşi gibi sever kızımı, bakıcımız arada onu da getirir oynarlar.Yazın tatilde hep geldi kızımla oynadı.Kızım da onu çok sever.

Geçen yıl asgari ücret+100 lira yol ve sigorta karşılığı anlaşmıştık.
Bu sene zam döneminde 100 lira zam yaptık yani sigorta hariç totalde 1500 veriyoruz bakıcıya.
Haftada bir ya da iki kez evi süpürür müsaitse ve kızım uyuyorsa yemek istediğimi yapar.Kızım uyuduğunda tüm ütüleri yapar.
Bakıcı işi şans işi ama karşılıklı olarak iyi niyetli olmadıkça ve parasal anlamda da tatmin olmadıkça yürümüyor.

öyle tv yi söküp götürsem hiç bakmaz çocuğa falan
bir kere elektrikler kesilmiş sıkıntıdan patladık diye söylendi
kreş için en az bir 3 yaşına gelse diyorum ama. bilemiyorum

ne kadar güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederim
ev işi konusuna reel de de çok takılıyorlar.. zaten b ablayı bırakıp başka bulursam çocuğun yemekleri hariç hiçbişey istemeyeceğim
ama çocuk tamamen onun banyo v.s. hariç gezdirme dahil

kızmakta haklısınız baştan anlatımım eksik oldu
ilerleyen yorumlarda anlattım tv delisi olması ve küfürbazlığı var..
zaten bu ablayı değiştirip başka bulursam en baştan konuşup hiçbişey istemeyeceğim
çocuğuma iy ibaksın ilgilendin yeter

evet duydum inşallah olur ya araştıracağım

15,5 aylık çok küçük ablası daha dua ediyorum inşallah daha iyi birini bulurum

inşallah bulcam

ne güzel programlamışlar herşeyi
Allah razı olsun kv nizden de kesinlikle
bizim abla ya ne desen yok ben yapamam öyle şey mi olur der
işine gelenleri yapıyor gelmeyenleri yapmıyor resmen ben yapamam diyor

neyine yapamam diyor çocuk senin çocuğun sen ne dersen o olacak. O tavrını koymalısın çok istiyorsa çalışmasın o zaman. Kayınvalidem bir sefer çocuğa bağırmış o da şöyle olmuş. Kek yapmış annesi dilimlemişler yiyecekleri sırada çocuk huysuzluk yapmış almış kekleri duvara fırlatmış. Kayınvalidem de kızmış yemek atılmaz diye. Tabi kamerada görmüşler anne bir şey dememiş ama akşam babası aramıştı kayınvalidemi. Kayınvalidem de demiş yemek atılmaz bunu bilmesi lazım. Baba demiş atsın siz temizlemeyin ama o çocuk için biz ücret ödüyoruz size sizin işiniz ona bakmak, o ne yaparsa yapsın ona bakacaksınız arkadaş olacaksınız demiş.

oooff oyle birini de zor bulursun haklısın.bence profosyonel fırmalarla calış..en azından kımınle muhattap olman gerektıgını bılırsın.böyle merdıven sılen ınsana sormakla olacak ıs degıl.sonucta hava kararmadan cıkıyorsun...bi de sen ne kdar verebilirsin en cok...bu işi cok ıyı yapan yabancı filipinli ablalar var..bizim orda pelin karahan var bilirsin oyuncu olan.onun bakıcısı filipinli..parkta goruyorum bazen oğlu 18 aylık sanırım ingilizce turkce konusuyor cok sempatık sosyal cocuk..sureklı goruyorum.benım maddı olanagım olsa ve bu bakıcımı tanımasaydım kesinlikle fılıpınlı bakıcı derdim..
Filipinli bakıcılar yatılı geliyor min 1000 dolar alıyor. Haftada birgün izinli ve izin parası alıyor. Yılda bir ay ücretli izinli,vize yol parası vs siz karşılıyorsunuz :) eğer evimde kalmasın diyorsanız maaşı daha yüksek oluyor vs.. :))

Filipinli bakıcılar yatılı geliyor min 1000 dolar alıyor. Haftada birgün izinli ve izin parası alıyor. Yılda bir ay ücretli izinli,vize yol parası vs siz karşılıyorsunuz :) eğer evimde kalmasın diyorsanız maaşı daha yüksek oluyor vs.. :))

aynen ..işte imkanım olsa onu yapardım.konu sahıbının de o yuzden ne kadar verebilecegını sordum

• Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar brüt gelir sahibi olması
  • Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması
  • Annenin başvuru anında hizmet akdine tabi işçi olarak sigortalı çalışıyor olması Bu kriterlere uyuyorsanız 1000 tl bakıcı yardımı yapılır. Hemen başvurun.

Çocuğu krese verin. Akşam donus çok problem olmaz zaten sabah hazırlayıp götürecek bir akraba vs varsa öyle yoksa bir komşu o da yoksa ayda 300-400 lira birine verirsiniz, sabahları çocuğu hazirlar evden gonderir.
Inanin çok daha iyi olur.

Yeni gelene evde kamera olacağın söyle en bastan

Çok az para veriyorsunuz bence.Hem çalışma saatleri de o paraya fazla .O saatlere minimum asgari ücret alıyo bakıcılar .
1 ay önce arkadaşım doğum yaptı haftada beş yarım gün için 1000 lira veriyor bakıcıya.
Benim kızım şu an 22 aylık ,8 aylıktan beri bakıcısı var.Haftada 5 gün sabah 8 akşam 5:30 çalışır.Çok çok memnunum bakıcımızdan.Kızımla oynar,hergün parka götürür acil bir işim olduğunda geç de çıkar,hafta sonu çok uç bir durumda çağırırsam gelir veya ona da bırakırım.
Bakıcımın 10 yaşında kızı var ve kardeşi gibi sever kızımı, bakıcımız arada onu da getirir oynarlar.Yazın tatilde hep geldi kızımla oynadı.Kızım da onu çok sever.

Geçen yıl asgari ücret+100 lira yol ve sigorta karşılığı anlaşmıştık.
Bu sene zam döneminde 100 lira zam yaptık yani sigorta hariç totalde 1500 veriyoruz bakıcıya.
Haftada bir ya da iki kez evi süpürür müsaitse ve kızım uyuyorsa yemek istediğimi yapar.Kızım uyuduğunda tüm ütüleri yapar.
Bakıcı işi şans işi ama karşılıklı olarak iyi niyetli olmadıkça ve parasal anlamda da tatmin olmadıkça yürümüyor.
ne güzel değinmişsiniz karşılıklı iyi niyet diye
ben konuyu eksik anlatınca çok şeyler bekliyorum gibi durmuş
kadın akşama kadar göxünü tv den çekmiyor ben geldikten sonra bile
aşırı derecede küfür ediyor benimle de konuşurken hep belaltı konuşuyor gel de sakin ol
benim ondan istediğim çocuğumla ilgilensin konuşsun.. o mutfakta ilgisini çekecek ne varsa veriyor sonra hep tv

Back
X