Merabalarr..cok gecmiss olsunn..bende uzun zamandir arastiriyorum hicbisi bulamadimm..onumuzdeki ay bende eurofertilde tup bebek denicemm..
5.5 yillik evliyim..pkoluyum..1 senedir tedavideyimm..olmadi...drumun hastanesinde tup bebek yapilmiyor..anlasmali olarak orayla yapicazz cook tedirginimm bendeee..
Ben her asamayi paylasirim insallah buradann..
Siz denedinizmi orda daha once...bide fiyat bilgisi alabildinizmi...tup bebek eurofertilde ne kadar.???
merhaba
benim raporuma 10 ay varken bekleyemem dedim ve özelleri araştırmaya başladım. yakın diye ilk gittiğim yer Eurofertil di. Fiyatı da neredeyse raporlu fiyatına getirdiler. Bizde kabul ettik. Büyük bir heyecanla başladık. Temizlik,personelin ilgisi,ameliyathane felan bir olumsuzluk yaşamadım. Benim rahatsız olduğum konular şöyle;
1-Doktorunla sadece yüzyüze görüşebiliyorsun telefon ile irtibata geçemiyorsun.Hemşire senden sorumlu diyorlar ama hemşireyi ne zaman arasam adımı söylemem yetmiyor herşeyi baştan anlatıyorum, benimle gerçekten ilgilense adımı alır dosyama bakar bilgi verir.
2- Eşimin sperm sayısı az ve ileri hareketli yok. Başka problem yok çok şükür. Buna rağmen 20 küsür yumurta toplandı (pko felan yok bende) ama 5.güne sadece 3 tane kaldı. Bu sayı beni çok hüsrana uğrattı. Benle birlikte bir kızdan da 20 tane toplanmıştı ve 1 tane 5.güne kalmıştı. Bu konuda labaratuvarın eksikliği olduğunu düşünüyorum.
3- İlk transferimde çok ilgilendiler arada psikolog ve doktor aradı. ama 8.gün kanamam olmaya başladı ve doktorumla görüşemedim bir türlü,belki görüşmem bir şeyi değiştirmeyecekti ama insan psikolojik olarak rahatlıyor sonuçta doktor. ama ben hemşireyi aradım oda progestan sayısını arttırdı o kadar. kanamalarım devam etti. sonra test günü kan verdim. öğlen doktorum aradı ve ben sizden çok ümitliydim olmadı dedi ve negatif olduğunu söyledi dünyam başıma yıkıldı. 2.adetinizle gelin tekrar başlayalım dedi.
4- 2.adetimle gittim donmuş transferi için tedaviye başladık. bişeyler koptu bende güvenim kalmadı söylediği herşeyi sorgular oldum. içten içe bişeyler beni rahatsız ediyordu. Transfer günü sıkışık gittim ameliyathaneye girdim yattım o halde 15 dk bekledim sıkışıklıktan patlayacaktım. ordakilere söyledim.doktorumu 2-3 kere aradılar artık yapacağım tutamıyorum. doktorum odasında hastayla görüşüyormuş. bunu duyunca daha da üzüldüm. bu durumda önceliğin benim olmam gerekiyordu. geldi ağız ucuyla özür diledi transferi yaptı ve ben odaya kadar zor dayandım odaya geçince sürgü verdiler hemen yaptım. sonra hemşire geldi kullanmam gereken ilaçları söyledi çıktım. bununda negatif olduğunu biliyordum içim hep öyle diyordu. 7.gün kan testi yaptm çıkmadı 12.gün oraya gittim kan verdim yine negatif aldım. doktoruma ısrar ettim sorun yok niye tutmuyor diye istek kağıtları yazdı.pıhtılaşma ve genetik testleri için.
onları yaptırdım bu arada kanda pıhtılaşma eğilimi çıktı gebeliğe engel bi durum yok yani.bu testleri yapana kadar 5ay oldu bugüne kadar beni merkezden kimse aramadı merak edip.hala da arayan yok. 1 donmuş embriyom daha var.
5- Ben yaşadıklarımı yazdım canım birebir bunlar. şimdi donmuşum olduğu halde raporumu bekliyorum 3 ay sonra sıfırdan tedaviye başlayacağım ama başka bir merkezde. çünkü burdaki arkadaşlar tutunsun diye iğne,vitamin vs.bir çok takviye kullanan var. Ama ordaki doktor herkese klasik tedavi uyguluyor. Neden olmadı diye sorunca da herşey iyi ama %100 şansımız yok diyor ve takviye vs. bişey önermiyor fazla da bir araştırma içine girmeden 2 ay sonra gel yine deneyelim diyor. Ben ucuz diye aldandım gittim ama pişmanım. Olsun herşeyde vardır bir hayır. 2 deneme yaptım orda şimdi de 3.deneme için başka merkeze vereceğim ondan da fazla para keşke daha önce başka yere gitseydim diyorum. Parasından geçtim umutların sönüyor.Herşey temiz çıktı histeroskopi bile oldum. Hakkımızda herşeyin hayırlısı. Rabbim vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Bence biraz daha fazla para ver daha iyi bir merkez ve doktora git derim ama karar senin canım umarım herşey gönlünce olur.