İstanbula atandım, yardım :(

eceteacher

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2020
45
41
18
Herkese merhaba, öğretmenim ve İstanbul Başakşehir’e atandım. Ailem Ankara’da. İlk kez evden ayrılıyorum ve mutluyum aslında ama gerginim de. Ankara’ya gidip gelmek konusunda sizden yardım istiyorum. Otobüs, hızlı tren ve uçak seçeneğim var. Otobüs için hangi gar yakın olur? Hızlı tren için 5 tane durak görünüyor, hangisi başakşehire yakın olur? Eşyalarımı almak için hafta sonu gelmem lazım, şimdiden bilet almalıyım, bilenler lütfen bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim :)

Tebrikler Durakları yazarsan daha rahat yardımcı oluruz. Bir de eskiden bazı firmaların servisi vardı. Servis otogara kadar bırakıyordu. Başakşehirdeki sana yakın yazahanelere sorabilirsin.

Tebrikler Durakları yazarsan daha rahat yardımcı oluruz. Bir de eskiden bazı firmaların servisi vardı. Servis otogara kadar bırakıyordu. Başakşehirdeki sana yakın yazahanelere sorabilirsin.
Çok teşekkür ederim :) Bakırköy, Bostancı, Halkalı, Pendik, Söğütlü Çeşme durakları var

Hayirli olsun öncelikle. Trenle halkalı durağından daha yakın olur. Oraya minibüs yada otobüs olabilir yom ise metro ile Bakırköy'e geçip bilebilirsiniz oda bir seçenek. Trenle ankara suana 197 tl. Otobüsten daha ucuz. Ben bugun bilet aldım.

Otobüs ile Avrupa yakası esenler otogar seçip servisle geçebilirsiniz. Yada yakın bir servis noktası vardır mutlaka

Öncelikle hayırlı olsun. Ayna korkularini endiseni çok iyi anlıyorum ama lütfen seni ele geçirmesine izin verme ve atanmis olmanın mutluluğunu yaşa. Ben de öğretmenim ve atandıktan sonraki 3 gün şimdi ne olacak diye kendimi yemekle geçti. Zamanla her şey çok güzel yoluna giriyor ve buradan bakınca çok güzel hatırlanıyor . Aramıza hoşgeldiniz öğretmenim yolunuz bahtiniz açık olsun. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Öncelikle tebrik ederim .. korkulacak bir şey yok yeni hayat yeni heyecan iyidir . Bu arada Başakşehire Halkalı durağı yakın ..

Evinizin yakınında otobüs acentesi mutlaka vardır. Ordan alıp ilk sefer için servis saatlerini öğrenip servis yazdirirsiniz. Daha sonra servisi öğrendiğimizde online bilet alirkende servis yazdirabiliyorsunuz. Birçok otobüs firmasının otogar dışında yolcu indirdikleri yerler var Avrupa yakasında size yakın olan yeri bulup ki genellikle alibeykoy oluyor. Oradan iniş biniş yapabilirsiniz.

Hayırlı olsun meslektaşım. Ben de 10 yıl önce atamayla Ankara'dan İstanbul'a geldim yaşadığın endişeleri ve soru işaretlerini çok iyi anlıyorum. Ama zamanla her şey yerine oturacak. Görev yaptığınız okuldaki arkadaşlarınıza danışarak onlardan destek alabilirsiniz. Ankara'ya ulaşım konusunda YHT de olabilir ama otobüsü de kullanabilirsiniz birçok yerden firmaların servisleri kalkıyor. Umarım kolaylıkla yaşayacağınız yeri ayarlayabilirsiniz. Çünkü şuan önceliğiniz bu olacaktır.

Çok teşekkür ederim :) Bakırköy, Bostancı, Halkalı, Pendik, Söğütlü Çeşme durakları var
Hızlı tren ile sögütlüçeşme de iniyorsunuz.

Daha sonra bir alt kata inip Eminönüne giden normal trene biniyorsunuz.

Sirkeci garında inip sorarsınız otobüs duraklarını bir iki seferden sonra alışırsınız. Belediyenin 78 nolu otobüsü başakşehir görünüyor.

Öncelikle hayırlı olsun. “İstanbul’a atandım, yardım” deyince kiralardan dertlenmiş olabileceğinizi düşündüm.

Halkalida inecek çok yanlis tarif etmissiniz.

Öncelikle hayırlı olsun. Eviniz de mi Başakşehir'de olacak? Otogar Esenler'de. Kirazlı metrosunun durağı var. Kirazlı metrosundan Başakşehir'e giden metroya aktarma yapabilirsiniz. YHT ile gelirseniz de Bakırköy'den Başakşehir'e otobüsler var. Hat noları 98, 98H ve 79B. Tabii asıl sorun Başakşehir'in neresi? Bahçeşehir de olabilir, Kayaşehir de. Oralar biraz farklı. Başakşehir genelde zengin muhiti. Orada yapılar siteler şeklinde. Bölgeler veya etap şeklinde adlandırılıyor bazı yerleri. Her Başakşehir arabası aynı güzergahı kullanmıyor. Bana kalırsa maddi durumunuz yoksa çevre semtlerde oturun derim.

İstanbul'da bir yere gideceğim zaman Google haritalardan güzergah bakıyorum. Otobüslerin nerede olduğuna ve yakınımdaki duraklara da İETT'nin uygulamasından bakıyorum. 2 dkda 1 konum da güncelleniyor. Can yoldaşım bu uygulama benim.

Ayrıca yazanlar da olmuş. Esenler otogarından çevre ilçelere servisler gidiyor. O şekilde de geçiş yapabilirsiniz.

Yolu çok uzatır. Ayrıca Kayaşehir'de oturacak belki. O otobüs Merrokent'e gidiyor. Başak Mahallesi için daha çok işe yarar.

Çok teşekkür ederim evet ev başakşehirde olacak inşallah. Detaylıca yazmışsınız çok sağolun Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…