İstanbula Çalışmaya Gitmek

Can ciger kuzu sarmasi

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2018
208
210
18
29
Merhaba arkadaşlar
Doğuda bir köyde yaşıyorum öğretmenlik mezunuyum . ailemle birlikte yaşıyoruz ancak onlarla iyi anlaştığım söylenemez . 2017de mezun oldum bir cok sinav mülakat polislik astsubaylık vs girdim ya yedekte kaldim ya da başarısız oldum. Bi arkadaşım var istanbulda yaşıyor orda bir hastanenin çağrı merkezinde çalışıyor. Ve orda açık olduğunu söyledi. Ve ordaki iş sahibi gelsinler başlasınlar demiş. Bulunduğum ilçede bir çok yere baktım ücretli öğretmenliğe falan başvurdum ama cikmadi. Öğretmen olmayanlara çıkıyor her nasılsa ama bana çıkmadı. İstanbuldaki arkadaşım da güvenilir birisi. O , ben ve nevsehirden bir arkadaşım daha gelecek 3ümüz bir apartta kalacağız kişi başı 400 kira 100 fatura falan ödeyeceğiz yani kısacasi artık kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum . bugün aileme söyledim çok karşı çıktılar. Annem seni doğurduğum güne lanet olsuna kadar dedi yani . Bende onların gönlünü çok fazla kırıp gitmek istemiyorum .ama beni resmen eve hapsetmek istiyorlar üniversite okumuş insanim evde durmak kadar zor bir durum yok. Bide başımdan bir sürü iş geçti evlenecekken aldatıldım evde durdukça bunları daha çok düşünüyorum. Bunalıyorum saçma şeylere kafa yoruyorum .sizden şu konuda tavsiye istiyorum. Ailemi nasıl kırmadan dökmeden ikna edebilirim .başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirler ya da görüşleri olan lütfen yazsin.

Ben pılımı pırtımı toplarken bi bakayım zaten hemen iş bulamam yine gelirim demiştim. 10 senedir istanbuldayım ve o zaman yaş 22 :KK70:

İş hazırsa maaş az değilse bi yolunu bulursun çok açık ifade et duygularını. Kızarak tepki verirsen olumlu dönüş alamazsın.
Önce düzgün şekilde söyledim. Baktım tansiyon yükseldi bende bağırmaya başladım :)

Duygu sömürüsü yap bence tırnakları çıkarma :) Kabullenmiş görün ama epey depresif takıl burayıhayal gücüne bırakıyorum artık. Güvendiğin biri de kızın hali hal degil kac yaşına geldi evde durmak zor geliyodur izin verseydiniz gitseydi düzenini kursaydı minvalinde konuşsun. Taş kalpli değilseler he derler herhalde :)

Arkadaşım uyguladı bu taktiği ve başardı sen de ise yarar umarım. Bol şans:nazar:

Ben yerinde olsam çok acele etmezdim. Sonuçta öyle bulunmayacak aman aman mükemmel bir iş değilmiş. Hele ki İstanbul şartları.. Bence değmez.
Daha iyi bir iş için ailene rest çekebilirsin. :)

Yeni mezunsun daha; öğretmenlik için çalışman daha doğru diye düşünüyorum. Mesela Ankara ya da çevre illerdeki; özel okullara dershanelere başvurabilirsin.

Ben yerinde olsam çok acele etmezdim. Sonuçta öyle bulunmayacak aman aman mükemmel bir iş değilmiş. Hele ki İstanbul şartları.. Bence değmez.
Daha iyi bir iş için ailene rest çekebilirsin. :)

Yeni mezunsun daha; öğretmenlik için çalışman daha doğru diye düşünüyorum. Mesela Ankara ya da çevre illerdeki; özel okullara dershanelere başvurabilirsin.
Ya mesele önce oraya gitmek zaten :) ondsn sonra daha iyi bir iş bulursam ona giderim oturduğum yerden iş bulmak biraz zor oluyor :) bu arada kızlarla kpss çslışacağiz evde çalışılmıyor inanki .

Duygu sömürüsü yap bence tırnakları çıkarma :) Kabullenmiş görün ama epey depresif takıl burayıhayal gücüne bırakıyorum artık. Güvendiğin biri de kızın hali hal degil kac yaşına geldi evde durmak zor geliyodur izin verseydiniz gitseydi düzenini kursaydı minvalinde konuşsun. Taş kalpli değilseler he derler herhalde :)

Arkadaşım uyguladı bu taktiği ve başardı sen de ise yarar umarım. Bol şans:nazar:
Haha :)) bunu deneyeceğim teşekkürler

Ya mesele önce oraya gitmek zaten :) ondsn sonra daha iyi bir iş bulursam ona giderim oturduğum yerden iş bulmak biraz zor oluyor :) bu arada kızlarla kpss çslışacağiz evde çalışılmıyor inanki .
Haaa kızlar ve İstanbul diyorsun yani. :KK76:
O zaman baya bir sıkı şekilde duygu sömürüsü yapıp; aileni ikna etmen lazım. Ama kaş yaparken göz çıkartma; ailenle aranı bozma. Güzelce konuş hatta diğer kızların aileleriyle görüştür. Çok etkili olur. Ailene; İstediğiniz zaman gelin kalın, sürekli tlfnda konuşuruz vs diye anlat.

Merhaba arkadaşlar
Doğuda bir köyde yaşıyorum öğretmenlik mezunuyum . ailemle birlikte yaşıyoruz ancak onlarla iyi anlaştığım söylenemez . 2017de mezun oldum bir cok sinav mülakat polislik astsubaylık vs girdim ya yedekte kaldim ya da başarısız oldum. Bi arkadaşım var istanbulda yaşıyor orda bir hastanenin çağrı merkezinde çalışıyor. Ve orda açık olduğunu söyledi. Ve ordaki iş sahibi gelsinler başlasınlar demiş. Bulunduğum ilçede bir çok yere baktım ücretli öğretmenliğe falan başvurdum ama cikmadi. Öğretmen olmayanlara çıkıyor her nasılsa ama bana çıkmadı. İstanbuldaki arkadaşım da güvenilir birisi. O , ben ve nevsehirden bir arkadaşım daha gelecek 3ümüz bir apartta kalacağız kişi başı 400 kira 100 fatura falan ödeyeceğiz yani kısacasi artık kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum . bugün aileme söyledim çok karşı çıktılar. Annem seni doğurduğum güne lanet olsuna kadar dedi yani . Bende onların gönlünü çok fazla kırıp gitmek istemiyorum .ama beni resmen eve hapsetmek istiyorlar üniversite okumuş insanim evde durmak kadar zor bir durum yok. Bide başımdan bir sürü iş geçti evlenecekken aldatıldım evde durdukça bunları daha çok düşünüyorum. Bunalıyorum saçma şeylere kafa yoruyorum .sizden şu konuda tavsiye istiyorum. Ailemi nasıl kırmadan dökmeden ikna edebilirim .başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirler ya da görüşleri olan lütfen yazsin.
Valla istanbula bir gelmeyen pişman bin gelen pişman. Hiç gelme aldığın olduğu gibi gider çok pahalı bir şehir burası en güzeli küçük memleketlerde yaşamak hem daha tasarruflu

Eğitim fakültesi mezunuyum

O Zaman polislik astsubaylık vs denemek yerine yumul KPSS

kurs imkanı yoktur netten gerekirse online ders al vs ve atan

Ailen öğretmen ol diye okutmuş İstanbul a çağrı merkezine çalışmaya gideceksin bu işi okumadan da bulabilirdin

Yaş ilerledikçe KPSS çalışmak da düzen kurmak da zor

Öyle İstanbul a taşınayım çalışayım KPSS çalışırım da olmuyor maalesef düzenli dingin kafa ile çalışmak lazım çağrı merkezinde çalışınca bu mümkün değil

Bölümünün hiç ataması yoksa git nisan a kadar İstanbul u öğren dobra özel okul başvurusu yap ama ataması varsa zaman kaybetme KPSS çalış o atananların arasına gir

İlçe milli eğitime de git dırdırla

Sana neden ücretli yok vs

İlerde oradaki 2-3 ay bile adı tecrübe olup diğer kişilerin önüne geçmeni sağlar sigortan erken başlar vs

Ben de ailemi çok baskici dar görüşlüler diye elestiririm ama bana aileniz haklı geldi çünkü yeni mezunsunuz evde ders çalışamıyorsaniz çağrı merkezinde calişip o yorgunlukla hiç ders çalışamazsiniz.Kendinize iyilik yapıp bu sene Kpss ye asılın derim

Ailenizin yaninda tüm isleri siz mi yapıyorsunuz yemek bulaşık temizlik? Eğer anneniz yardımcı oluyor evde rahatınız yerindeyse oturup kpss çalışmak daha mantıklı değil mi, Istanbul gibi bir yerde ve çağrı merkezinde çalışarak alacağınız para ancak ayı çıkarır ee o zaman neden gidesiniz ki? Bir de yeni mezunsunuz bilgiler taze sıkı bir çalışmayla seneye atanırsınız. Bana arkadaşlarla kalmak, Istanbul da yaşamak fikri cazip geldiği için gitmek istiyorsunuz gibi geldi öyle aman aman iş aradiginizdan değil

Ya 23, yeni mezunsunuz, neden ailenizin yanında şimdilik bir sorumluluğunuz yokken sıkı bir şekilde KPSS çalışmayı düşünmüyorsunuz?

Biraz sizinki işten ziyade macera aramak gibi geldi bana. Çağrı merkezinden alacagınız para ile geçinmeniz de pek olası degil.

Ailenizin yaninda tüm isleri siz mi yapıyorsunuz yemek bulaşık temizlik? Eğer anneniz yardımcı oluyor evde rahatınız yerindeyse oturup kpss çalışmak daha mantıklı değil mi, Istanbul gibi bir yerde ve çağrı merkezinde çalışarak alacağınız para ancak ayı çıkarır ee o zaman neden gidesiniz ki? Bir de yeni mezunsunuz bilgiler taze sıkı bir çalışmayla seneye atanırsınız. Bana arkadaşlarla kalmak, Istanbul da yaşamak fikri cazip geldiği için gitmek istiyorsunuz gibi geldi öyle aman aman iş aradiginizdan değil

Böyle yorumları okuyunca hiç de katı düşünmediğimi fark ettim, çalışmak söz konusu olunca işin mahiyeti önemli değildir, yeter ki alın teriyle para kazanmak isteyelim ama şahsen benim kızım çağrı merkezinde çalışmak için şehirdışına gideceğim dese yollamazdım, mesleğini yapacaktır, atanmıştır gider lakin çağrı merkezinde çalışmak için göndermem kusura bakmasın, yaşanan yer küçük olabilir, biz de İstanbul'la kıyaslayınca bırakın İstanbul'un ilçelerini semtlerinin büyüklüğüne anca yetişebilecek bir yerde yaşıyoruz, okullarda iş bulmak kolay olmasa bile gsm operatörlerinin şubeleri, market zincirleri, emlakçılar vb işletmeler her daim eleman alıyor, yaşadığınız yerde bulabileceğiniz benzer işler varken şehirdışına gitmeyi aileler kabul etmemekte bir yerde haklı, üstelik İstanbul gibi kurtkapanı bir şehre gideceğim deyince ailenin paniklemesi normal.

Yanında yaşayacağı kızlar dünya iyisi olabilir ama aile tanımıyorsa niye göndersin, bilmedikleri bir şehirde bilmedikleri bir iş için bilmedikleri insanların arasına evlat yollamak bu zamanda cesaret işidir.

Back
X