- Konu Sahibi Can ciger kuzu sarmasi
Cagri merkezi isiyle istanbulda gecim saglanabilecegini sanmiyorum eger meslegini yapamayacagin alimi olmayan veya az olan bir bölum ise farkli islere bakabilirsin ama zor cidden
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İstanbul iş olanağı en fazla olan ilimiz. Küçük şehirlerde iş bulmak çok zor maalesef. Anneniz klasik Türk annesi diyecek bir şey yok. İkna olabileceklerini pek sanmıyorum açıkçası. Öğretmenlik kazanmış olsaydınız da yaşadığınız yere atanma gibi bir kesinliğiniz yoktu, muhtemelen başka bir şehre gitmek zorunda kalacaktınız. Neye isyan ediyor anneniz tam olarak anlayamadım.Merhaba arkadaşlar
Doğuda bir köyde yaşıyorum öğretmenlik mezunuyum . ailemle birlikte yaşıyoruz ancak onlarla iyi anlaştığım söylenemez . 2017de mezun oldum bir cok sinav mülakat polislik astsubaylık vs girdim ya yedekte kaldim ya da başarısız oldum. Bi arkadaşım var istanbulda yaşıyor orda bir hastanenin çağrı merkezinde çalışıyor. Ve orda açık olduğunu söyledi. Ve ordaki iş sahibi gelsinler başlasınlar demiş. Bulunduğum ilçede bir çok yere baktım ücretli öğretmenliğe falan başvurdum ama cikmadi. Öğretmen olmayanlara çıkıyor her nasılsa ama bana çıkmadı. İstanbuldaki arkadaşım da güvenilir birisi. O , ben ve nevsehirden bir arkadaşım daha gelecek 3ümüz bir apartta kalacağız kişi başı 400 kira 100 fatura falan ödeyeceğiz yani kısacasi artık kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum . bugün aileme söyledim çok karşı çıktılar. Annem seni doğurduğum güne lanet olsuna kadar dedi yani . Bende onların gönlünü çok fazla kırıp gitmek istemiyorum .ama beni resmen eve hapsetmek istiyorlar üniversite okumuş insanim evde durmak kadar zor bir durum yok. Bide başımdan bir sürü iş geçti evlenecekken aldatıldım evde durdukça bunları daha çok düşünüyorum. Bunalıyorum saçma şeylere kafa yoruyorum .sizden şu konuda tavsiye istiyorum. Ailemi nasıl kırmadan dökmeden ikna edebilirim .başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirler ya da görüşleri olan lütfen yazsin.
Böyle yorumları okuyunca hiç de katı düşünmediğimi fark ettim, çalışmak söz konusu olunca işin mahiyeti önemli değildir, yeter ki alın teriyle para kazanmak isteyelim ama şahsen benim kızım çağrı merkezinde çalışmak için şehirdışına gideceğim dese yollamazdım, mesleğini yapacaktır, atanmıştır gider lakin çağrı merkezinde çalışmak için göndermem kusura bakmasın, yaşanan yer küçük olabilir, biz de İstanbul'la kıyaslayınca bırakın İstanbul'un ilçelerini semtlerinin büyüklüğüne anca yetişebilecek bir yerde yaşıyoruz, okullarda iş bulmak kolay olmasa bile gsm operatörlerinin şubeleri, market zincirleri, emlakçılar vb işletmeler her daim eleman alıyor, yaşadığınız yerde bulabileceğiniz benzer işler varken şehirdışına gitmeyi aileler kabul etmemekte bir yerde haklı, üstelik İstanbul gibi kurtkapanı bir şehre gideceğim deyince ailenin paniklemesi normal.
Yanında yaşayacağı kızlar dünya iyisi olabilir ama aile tanımıyorsa niye göndersin, bilmedikleri bir şehirde bilmedikleri bir iş için bilmedikleri insanların arasına evlat yollamak bu zamanda cesaret işidir.
Kariyer odaklı düşünüyor desem ben de hak veririm.
Hani bir yerden başlayacak ama zamanla daha iyi yerlere gelecek işi olsaydı anlamlı olurdu.
Küçümsemek için değil ama çağrı merkezi elemanı yükselerek nereye gelecek?
Dediğin gibi, kendi olduğu şehirde de bu imkanları değerlendirebilir.
23 yaşındaki öğretmen olacak bu genç kıza ailesi eziyet etmiyorsa, geleceği için mantıklı olan kendi işini yapabilmek için çalışmasıdır...
İstanbul’da bir yandan iş, bir yandan ev sorumluluğu bir yandan geçim derdi derken KPSS çalışması tamamen hayal.
Herkes memur olmak zorunda da degil, öğretmenlik yapmak istemiyor olabilir.
Kendi işi olsun isteyebilir.
O zaman yine aile yanında benzer iş bulup para biriktirip kendine iş kurmayı denemek yine daha makul...
Yanlis anlamayin ama bence aileniz hakli,cagri merkezi icin gitmeye degmez,mesaisi cok olur vardiyali calisirsin maasi az olur kpss hayal olur,400 lira kira sanirim sizin payiniza dusen mi yoksa tamami mi genellikle apartlarin daha yüksek olur.Merhaba arkadaşlar
Doğuda bir köyde yaşıyorum öğretmenlik mezunuyum . ailemle birlikte yaşıyoruz ancak onlarla iyi anlaştığım söylenemez . 2017de mezun oldum bir cok sinav mülakat polislik astsubaylık vs girdim ya yedekte kaldim ya da başarısız oldum. Bi arkadaşım var istanbulda yaşıyor orda bir hastanenin çağrı merkezinde çalışıyor. Ve orda açık olduğunu söyledi. Ve ordaki iş sahibi gelsinler başlasınlar demiş. Bulunduğum ilçede bir çok yere baktım ücretli öğretmenliğe falan başvurdum ama cikmadi. Öğretmen olmayanlara çıkıyor her nasılsa ama bana çıkmadı. İstanbuldaki arkadaşım da güvenilir birisi. O , ben ve nevsehirden bir arkadaşım daha gelecek 3ümüz bir apartta kalacağız kişi başı 400 kira 100 fatura falan ödeyeceğiz yani kısacasi artık kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum . bugün aileme söyledim çok karşı çıktılar. Annem seni doğurduğum güne lanet olsuna kadar dedi yani . Bende onların gönlünü çok fazla kırıp gitmek istemiyorum .ama beni resmen eve hapsetmek istiyorlar üniversite okumuş insanim evde durmak kadar zor bir durum yok. Bide başımdan bir sürü iş geçti evlenecekken aldatıldım evde durdukça bunları daha çok düşünüyorum. Bunalıyorum saçma şeylere kafa yoruyorum .sizden şu konuda tavsiye istiyorum. Ailemi nasıl kırmadan dökmeden ikna edebilirim .başından böyle bir durum geçmiş arkadaşlarım varsa yardımcı olabilirler ya da görüşleri olan lütfen yazsin.
Orda okudum.Fake hesapsın seeen hakkında kısmında Afyonda yaşıyosun görünüyor şikayet edelimmm
Bence gitmelisin canim aslinda senin için en iyisi bu fakat aileler bazen farkli açıdan bakabiliyolar.onlari ikna et annende arada gelir yanina görür seni içi rahatlarMerhaba arkadaşlar