Istanbul'a kacamak :))

canım bende istanbulda yaşıyorum 44 yaşındayım çok şükür başıma kötü birşey gelmedi ama ailenide anlıyorum almanyadaymışsınız oradan istanbula habersiz gelmek büyük cesaret derim başka bi şehirde değilsiniz yurt dışındasınız benimde iki oğlum var 23 yaşındaki oğlum işi gerği şehir dışın çıkar gelene kadar rahat edemem sende aileni ikna et bence daha rahat edersin kaçamk şeylerde sorun çıkar okadar acele etme görürsün birgün yaşın daha çok genç amaseni anlıyorum .

ben istanbulda yaşıyorum çok güzel bi o kadarda tehlikleli bir şehir. istanbulda yaşayan bi tanıdığın akraban vs. olsa tamam ama bilmediğin bi yere gitmek için istanbul fazla tehliklei bi şehir. bi arkadaşınıza istiklalde yürümek yeter demişler evet istiklalde yürümek çok keyifli ama istiklalin tüm sokakları çok tehlikeli. bence hiç bir tanıdığın yoksa ve bilmiyorsun bu şehri gelmeeee :)) evlenince eşinle gelir doya doya gezersinz

İstiklal meselesini ben yazdım canım konu sahibi değil. Evet ilk kez gelecek olan biri için fazla tehlikeli bir şehir. Yol iz bilmeden gezilecek bir yer de değil...

bende yapmıştım ama ben senden küçüktüm 17 falan :1: Üniversiteyi farklı şehirde kazanmıştım arkadaşımla istanbula gelmiştik ama ben zaten istanbulda oturuyordum :1: Eğer ikinizde hiç gelmediyseniz ve bilmiyorsanız sudan çıkmış balığa dönersiniz sölim..Bilen birisi olursa gezdirebilir ama bilmiyorsanız boşa gelmiş olursunuz :34:

Son düzenleme:
İstiklal meselesini ben yazdım canım konu sahibi değil. Evet ilk kez gelecek olan biri için fazla tehlikeli bir şehir. Yol iz bilmeden gezilecek bir yer de değil...
arkadasim cok gezdi biliyor her yeri tek basina gezdi gördü hatta..ananesinin yanina gitti birkac ay önce tek basina da disari cikti gezdi tozdu bi sorun da cikmadi yani. o biliyor oralari yabancisi degil yani. ben ilk defa gidicem ama

bende yapmıştım ama ben senden küçüktüm 17 falan :1: Üniversiteyi farklı şehirde kazanmıştım arkadaşımla istanbula gelmiştik ama ben zaten istanbulda oturuyordum :1: Eğer ikinizde hiç gelmediyseniz ve bilmiyorsanız sudan çıkmış balığa dönersiniz sölim..Bilen birisi olursa gezdirebilir ama bilmiyorsanız boşa gelmiş olursunuz :34:

Arkadasim avucunun ici gibi biliyor oralari o yönden sorun :9:olmaz herhalde

arkadasim cok gezdi biliyor her yeri tek basina gezdi gördü hatta..ananesinin yanina gitti birkac ay önce tek basina da disari cikti gezdi tozdu bi sorun da cikmadi yani. o biliyor oralari yabancisi degil yani. ben ilk defa gidicem ama

Bu arada 1 günde gezilecek bir yer de değil söylemesi :)

Hevesinizi anlıyorum da, aileniz öğrenirse kötü olur sizin için durduk yere huzursuzluk çıkar evde.

Bende doğumgünümü sevgilimle geçireceğim diye yalan söylemiştim aileme. Geçirdiğimiz şehir de yaşadığımız şehre 1 saat mesafe de bir yerdi ve dönüşte sevgilimin evine gelmiştik yine, yani yaşadığımız şehre.
Benim sevgilimin yanından vaktinde ayrılamayışım yüzünden babam tam ben yoldayken öğrenmiş tabi gerçeği ama uzunca bir süre konuşmamıştı benimle. Gidip geldiğim yerlere dikkat edip, sorgulamaya başlamıştı artık.

Velhasıl riskli bir iş yapacağınız şey. Ama karar sizin tabi.

21 yaşındaki kızın istanbula gezmeye göndermeyen aile ne zaman neyine izin verir bilemedim...

sonra da bu çocuklar başlarının çaresine bakmayı öğrenemesin her dertte sıkıntıda öööylece ne yapacağını bilemeden anne eteklerıne koşsun...kız içinde erkek içinde çocuk yetiştirmekten tek anladığımız yapamazsın edemezsın gezemezsın gidemezsin beceremezsin ....

ama ben olsam haber verır gıderdım
yolda allah korusun başına bısey gelse annen baban perişan olur...
artık buyuduğunu ve böyle şeylere izin vermeleri ve sana güvenmeleri gerektiğini anlatmalısın

ama habersiz gidersen artık buyuduğunu ve sorumluluk alabileceğini kanıtlaman gereken ailenin güvenini kırarak çocuk gibi davrandığını gösterir onların güvenini kazanmak yerıne kaybedersin...

ben bır yere gıdeceksem anne ben suraya su zamanda gidicem derim annem de peki der yani çok şükür başıma birsey gelmedi ama bende hiç bir zaman kaçamak yapmak zorunda bırakılmadım...

ay almanyada yaşıyormuşsun...

bu böyle kaçamakla olmaz yaaa. annenlere hak verdım şimdi. bende şehir dışına çıkacaksın sandım. ülke değiştiriyorsun olmaz bu kaçamakla olmaz annenlerın rızası lazım...

Uzaktan hoş görünüyor ama inan hiç öyle değil. Ailenden habersiz gitme derim.

Izin vermiyorlar ama en byük hayalim benim istanbulu bastan sona kadar görmek :43:
Gecen sene teyzemlere gittim cerkezköy tekirdag'da kaliyorlar. 1 hafta 10 gün fln onlarda kalicaktim planlamistim. hep birlikte istanbul turu yapicaktik ama annem napti? bana sormadan arkamdan is cevirdi bana otobüs bileti aldi ve erkenden ankaraya gitmemi sagladi. ankaradaki akrabalarim bile direttiler gel gel baska zaman gezersin istanbulu diye. cocuk muamelesi gördüm resmen kursagimda kaldi hersey burnumdan getirdiler tatilimi..sanki ankarada ne varsa. ben en cok istanbul'a sevinirken ona göreiznimi ayarlamisken böyle yapip herseyi mahvettiler. hala cok sinirliyim :47:

Izin vermiyorlar ama en byük hayalim benim istanbulu bastan sona kadar görmek :43:
Gecen sene teyzemlere gittim cerkezköy tekirdag'da kaliyorlar. 1 hafta 10 gün fln onlarda kalicaktim planlamistim. hep birlikte istanbul turu yapicaktik ama annem napti? bana sormadan arkamdan is cevirdi bana otobüs bileti aldi ve erkenden ankaraya gitmemi sagladi. ankaradaki akrabalarim bile direttiler gel gel baska zaman gezersin istanbulu diye. cocuk muamelesi gördüm resmen kursagimda kaldi hersey burnumdan getirdiler tatilimi..sanki ankarada ne varsa. ben en cok istanbul'a sevinirken ona göreiznimi ayarlamisken böyle yapip herseyi mahvettiler. hala cok sinirliyim :47:

Evlendiğinde eşinle bol bol gezersin hatta bıkarsın bile inan. Ailenden rızasız bu işe kalkışma bence. Tamam görmeyi çok istiyorsun ama kimseye haber vermeden yapılacak bir şey değil.

güzel güzel okudum bitirdim okulumu ve calisiyorum da ama bu bana asla söz hakki vermez :D benim evimde yasadigin süre istedigini yapamazsin diyorlar..ya$in ve paranin önemi yok bu konularda onlar icin..

o zaman kendinize bi ev tutun .. aileniz buna karşı çıkarsada o zaman bana özgürlük tanıyın deyin.. diretin biraz mücadele edin

ne kadar rahat aileleriniz var. :D haber veriyorsunuz tamam diyorlar, yakalandiginiz zaman da tek konusmuyorlar sizinle. benim babam öldürür kemiklerimi kirar. anneme de ne zaman sorsam bi ton laf duyuyorum. "kafayi yedin herhalde, b*k gidersin, sacmalama, bende öyle diyordum", bide bagira bagira söylüyor bunlari normal bir tonda asla konusamiyor benim annem. ya benim ailem mi cok cahil yoksa sizinkiler mi cok rahat anlamadim gitti.

İstanbula geldiginizde nerelere ve ne sekilde gideceginizi biliyor musunuz?

Arkadasimiz var, o gezdirecek derseniz ayri bir konu tabi.

Ben bir defa annemlerden gizli olarak yazligimiza gitmistim. Ki cok anlayisli insanlardir sadece kış oldugu icin karsi cikacaklarina emindim. O yuzden soylemeye cesaret edememistim. Sonra donus yolunda otobusum kaza yapti ve ben o gun bugun tovbe ettim yalana :)

ne kadar rahat aileleriniz var. :D haber veriyorsunuz tamam diyorlar, yakalandiginiz zaman da tek konusmuyorlar sizinle. benim babam öldürür kemiklerimi kirar. anneme de ne zaman sorsam bi ton laf duyuyorum. "kafayi yedin herhalde, b*k gidersin, sacmalama, bende öyle diyordum", bide bagira bagira söylüyor bunlari normal bir tonda asla konusamiyor benim annem. ya benim ailem mi cok cahil yoksa sizinkiler mi cok rahat anlamadim gitti.

Sanirim orda yasayan turklerin ortaksorunu ailelerin fazla siki olmasi :-D
Almanyada tanidigim kim varsa ailelerifazla tutucu oluyor kuzenlerim geldiginde yanima disari bile cikartmayacklar nerdeyse :-D

Back
X