• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istanbul'a zorunlu tayin ve KORKULARIM..

Bir mahalleye girdiginde bakkalindan marketinden sokakta yuruyenlerden anlarsiniz nasil yer oldugunu tabi en onemli kriter fiyatlari.Iki adimda bir bim varsa kacin acikcasi.

Serifali mahallesine bakin orada daha rahat edersiniz pahali ama istediginiz ozelliklerde.
Evet bende oraya baktim begendim bi kac ev

Evet istanbullular
Cok tedirginim cok ürkuyorum cunku istanbul hakkinda hic bir fikrimiz yok ve iki kucuk cocuk var
Tayin isi zorunlu..ve esimin calisacagi yer UMRANIYE DE
simdi baslica kaygilarimi yazayimda az biraz fikir veriniz
1_ Kiralar inanilmaz yuksek geldi soyle soyleyim burda 1000 liraya cok guzel evlerde oturuluyor internetten baktigimds umraniye ve yakin cevresi cok pahali 1000 lira olan evler dokuntu yikik dokuk bodrum kati..bakinca bile allahim biz yandik dedim
2- hangi semt iyi hanginde hic oturulmaz hangi okula cocuk verilir hic bisey bilemiyorum
Bi elimde kucuk kizim digerinde 8 yasindaki kizim ve okul yollari...okul eve yakin olmali ama evi nasil neye gore tutcaz hani cocuklu bi ailenin oturmasi yada hic oturmamasi gereken yerleri filsn hic bilmiyoruz
Bide sanki heran orda basimiza bisey gelir gibi tuhaf bi korku vsr sacma belki ama kolay degil bambaska bi sehir sifirdan bi duzen..
Tabiki esime bunlardan bahsetmedim o benden daha cok tedirgin ben yapici konusuyorum hallederiz alisiriz alisan nasil aliyo diyorum ama aslinds korkuyorum
Biseyler onerirsiniz belki diye actim konuyu
Biz de Ümraniye ye taşınıyoruz ama yine İstanbul'daydık. Biz armağan evler mahallesinde site içi bir daire kiraladık. Site içi olması bence çocukların güvenliği için sizde de önemli olmalı ve ne yazık ki kiralar çok pahalı. Biz 1400e tuttuk 2+1 daireyi.
Armaganevler mahallesini gördüğüm kadarı ile begendim, güzel yerler. Siz de o civarlara bakın isterseniz.

Ilginiz icin cok tesekkur ederim bugun tayin islerinin bir bolumu gerceklesmis ve kademe kademe gonderceklermis biz ilk kademede yokuz esim baya sevibcli biz kaliriz belki diye umutlu..
Ben kendimi baya alistirmistim suan kalcaz demek icin erken ama 15 gune netlescek iyice hadi hayirlisi yine kesinlesince yine yazarim cok tesekkurler fikirler farkli farkli olsada bana okul icin filan cok yol gosterici yorumlariniz oldu cok sagolun kizlar
Bu arada yamanevler ise cok yakin ve esimin is arkadaslari ordan tutmus evi nasildir bilen varmi yamanevleri
Yamanevlerde yeni yapılmış evler çok ve daha nezih bir yer..

Edit: Yamanevleri Armağanevler diye okumuşum oruç başıma vurmuş. Yamanevler de iyidir aslında ama kiraları yüksek diye biliyorum. Merkez çünkü tam..

Bu arada ben bu gitme isini kabullendim diye suclu oldum esim bana kiziyo
"sende dunden razisin ne heveslisin ben anliyorum halinden istiyosun sen kolay mi yeni duzen " diye bana soyleniyo
Halbuki ben ona destek olmak icin gideriz alisirz diye yapici olmaya calistim
Ben cabuk alisirim daha oncede sehir degistirdik kolay adepte oluyorum bu sefer tek gozumu korkutan iki cocuk olmasi ve biri yanimda digerini okula gotur getirmek..onun disinda beni buraya baglayan hic bisey yok esimle olduktan sonra ulke disi bile olsa gozume buyumez ama esim gicik oldu bana simdi..sen macera pesindesin alengirli islere bayiliyon valla diyo :)

pendik olabilir. benim eşimde ordan ümraniyeye gidiyor hergün. 1000 tl ye yorta halli bir ev kiralayabilirsiniz.,.

Ümraniye'de oturuyorum, çakmakta burda sıfır yeni evler 1000 lira kiralık, yani güzel 2+1'ler... 8 yıldır burdayım, gayet memnunum...

Ümraniye'de oturuyorum, çakmakta burda sıfır yeni evler 1000 lira kiralık, yani güzel 2+1'ler... 8 yıldır burdayım, gayet memnunum...
Bende çakmakta oturuyorum 4 senedir ev değiştirmek istiyorum 1000 e 2.1 hiç bi şekilde yok fiyatlar cok arttı benim oturduğum dairede 800 le oturdum su an 1200 Ocak'ta 4 sene bitiyo

Çekmeköy Madenler'i öneririm. Çekmeköy'ün ulaşımı en rahat bölgesidir. Yakında metro da açılacak. Eşiniz rahat eder. Çekmeköy'ün kavşak noktası olduğu için okulları da birinci bölge okullarıdır. Ayrıca Ümreniye'ye nazaran daha rahat ve yaşanılasıdır. Ev kiralarının da 1000-2000 arası olabileceğini tahmin ediyorum. Temiz ve yeni ev bulabilirsiniz.
Biz 7 yıl Ümraniye Atakent de oturduk. Atakent planlıdır. Parkları bahçeleri güzeldir. Fakat klasik Atakent dairelerinin planları çok kötüdür. Üstelik kiraları da 1500 civarıdır. Yeniler ise ateş pahasıdır. 8 yıldır taşındım ordan. Şimdi oralara gittiğim zaman boğuluyorum resmen. Artık çok daha kalabalık ve keşmekeş. Arabayla o trafiğe girmek ise ayrı bir işkence

Bende çakmakta oturuyorum 4 senedir ev değiştirmek istiyorum 1000 e 2.1 hiç bi şekilde yok fiyatlar cok arttı benim oturduğum dairede 800 le oturdum su an 1200 Ocak'ta 4 sene bitiyo
Çakmak caddede mi? Biz ara sokakta oturuyoruz

üsküdarı tavsiye ederim temiz semtleri var. okulları da gerçekten iyidir. ümraniye'ye de yakın üstelik. 1200-1500 arası size uygun evler bulabilirsiniz.

Evet istanbullular
Cok tedirginim cok ürkuyorum cunku istanbul hakkinda hic bir fikrimiz yok ve iki kucuk cocuk var
Tayin isi zorunlu..ve esimin calisacagi yer UMRANIYE DE
simdi baslica kaygilarimi yazayimda az biraz fikir veriniz
1_ Kiralar inanilmaz yuksek geldi soyle soyleyim burda 1000 liraya cok guzel evlerde oturuluyor internetten baktigimds umraniye ve yakin cevresi cok pahali 1000 lira olan evler dokuntu yikik dokuk bodrum kati..bakinca bile allahim biz yandik dedim
2- hangi semt iyi hanginde hic oturulmaz hangi okula cocuk verilir hic bisey bilemiyorum
Bi elimde kucuk kizim digerinde 8 yasindaki kizim ve okul yollari...okul eve yakin olmali ama evi nasil neye gore tutcaz hani cocuklu bi ailenin oturmasi yada hic oturmamasi gereken yerleri filsn hic bilmiyoruz
Bide sanki heran orda basimiza bisey gelir gibi tuhaf bi korku vsr sacma belki ama kolay degil bambaska bi sehir sifirdan bi duzen..
Tabiki esime bunlardan bahsetmedim o benden daha cok tedirgin ben yapici konusuyorum hallederiz alisiriz alisan nasil aliyo diyorum ama aslinds korkuyorum
Biseyler onerirsiniz belki diye actim konuyu
Benim eşimin de tayini İstanbul'a çıksa bende çok korkardım.her bakımdan zor bi şehir hele çocuklarla daha zor.halam yıllarca Bulgurlu'da oturdu.onun kızı da Ümraniye deydi.bulgurlu nezih güzel bi semt.oldukçada sakin.ama kiralar orda da pahalıydı.halam bundan 10 sene önce 600 l oturuyordu.şimdi kim bilir ne kadardır.

İstanbulda son yillardaki kentsel donusum kiralari anormal yukari cekti birde umraniye eskiden daha sakindi yapilasma olarak simdi buyuk firmalarin cogu o tarafa cekti genel merkezlerini oyle olunca kiralar ev fiyatlari cok yukseldi sadece o bolge degil baska bolgelerede bakin derim esinizin servisi var mi mesela ?sitemi istiyorsunuz apartman dairesimi ortalama geliriniz ne yazdinizmi bilmiyorum yazarsaniz ona gore az cok yardimci olmaya calisalim

Çekmeköy Madenler'i öneririm. Çekmeköy'ün ulaşımı en rahat bölgesidir. Yakında metro da açılacak. Eşiniz rahat eder. Çekmeköy'ün kavşak noktası olduğu için okulları da birinci bölge okullarıdır. Ayrıca Ümreniye'ye nazaran daha rahat ve yaşanılasıdır. Ev kiralarının da 1000-2000 arası olabileceğini tahmin ediyorum. Temiz ve yeni ev bulabilirsiniz.
Biz 7 yıl Ümraniye Atakent de oturduk. Atakent planlıdır. Parkları bahçeleri güzeldir. Fakat klasik Atakent dairelerinin planları çok kötüdür. Üstelik kiraları da 1500 civarıdır. Yeniler ise ateş pahasıdır. 8 yıldır taşındım ordan. Şimdi oralara gittiğim zaman boğuluyorum resmen. Artık çok daha kalabalık ve keşmekeş. Arabayla o trafiğe girmek ise ayrı bir işkence
madenlerde mi oturuyorsunuz?

İstanbul'da yaşıyorum. Tavsiyem Uskudar'da ev tutmanız. Çünkü umraniye'ye karşı hep bit antipatim var, nezih bir yer de değil. Her yer beton... yolları kötü ve kalabalık. Gezecek, kafa dağıtacak yer yok. Bana kalırsa bu şehrin en kötü ilçesi. Fakat üsküdar her açıdan çok güzel.

Merhaba. Taşındınız mı İstanbul'a ? Ümraniye güzel semttir ve diğer semtlere nazaran daha sakin daha nezihtir endişeniz olmasın lütfen. Ve Anadolu Yakası da çok güzeldir şanslısınız :) benim de Nişanlımın tayini Hakkari ye çıkmıştı ama İstanbul u bırakamadık ve 1 yıl daha erteledik gitme işini. İstanbul da herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeden yazabilirsiniz.

Ben üç senedir okuyorum istanbulda öğrenci olarak daha zor tabi ama gördüğüm kadarıyla çocuklar için iyi bi il değil çocuklar çok erken büyüyo orda resmen(kötü yönde) çok gözlemlemek lazım orda. Yolu mutlaka hesaba katın ev filan tutarken en önemlisi bu ikisi bence

Ben de Ankara dan İstanbul a geldim görev nedeniyle. Ankara'ya İstanbul karşılaştırılamaz bile. Ümraniye merkez bir ilçedir. Çevredeki diğer ilcelerde de oturabilirsiniz. Mesela benim ilk görev yerim beykoz du. Umraniyeden Üsküdar'da gelen arkadaşlar vardı. Beykoz da pahalıdır ama illaki yapili apartman dairesi olmasa da olur derseniz yenimahalle, Hekimbaşı tarafına bakabilirsiniz.

Merhaba. Taşındınız mı İstanbul'a ? Ümraniye güzel semttir ve diğer semtlere nazaran daha sakin daha nezihtir endişeniz olmasın lütfen. Ve Anadolu Yakası da çok güzeldir şanslısınız :) benim de Nişanlımın tayini Hakkari ye çıkmıştı ama İstanbul u bırakamadık ve 1 yıl daha erteledik gitme işini. İstanbul da herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeden yazabilirsiniz.
Ayyy cok tesekkur ederim cok incesin tayin isimiz durduruldu bi cok kisi gitti ama biz kaldik ankarada
acikcasi bayada sevindik kurulu duzenimiz burda ve hic hazir degildik ben dunden razi olsamda maceraci bi tip olsamda esim goze alamadi zorluklarini ve kaldik

Back
X