İstanbulda En iyi göğüs hastalıkları hastanesi ve doktoru hangisi (geçmeyen geniz akıntısı, balgam)

drsllia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2025
12
1
1
25
3 senedir geniz akıntısı problemim var. Grip olunca hele daha fena balgam geliyor. Burnumdan yapış yapış beyaz sıvı şeklinde geliyor grip olduğumda. Gelmediğinde burnum genzim tıkanıyor açmaya çalışıyorum sürekli rahat nefes alamıyorum. Gripim bitse bile geniz akıntısı hafif nefes darlığı yaşıyorum arada. Dışarıdayken çok zorlanıyorum insanların yanında sürekli boğaz temizlemekten tükürmekten yoruldum moralim bozuluyor, hayat kalitem düşüyor resmen. Daha önce göğüse kbbye gittim ama fazla üstünde durmadılar alerji vs dediler. İlaç verdiler ama hiç faydası olmadı. Şu aralar çörek otu yağını kullanmaya başladım iyi geldiğini söylediler burnuma damlatıyorum yakıyor çok fena genzimi. Hadi diğer belirtileri anlarımda alerji nefes darlığıda yapıyor mu? Tekrar gitmeyi düşünüyorum doktora hangi hastaneyi ve doktoru önerirsiniz yedikuleyi öneriyorlar ama doktorda çok kararsız kaldım boşa gitmek istemiyorum . Veya doğal yollarla geçer mi geniz akıntısı balgam? Daha 25 yaşındayım hayatımı hep böyle geçirmek istemiyorum çok modum düşüyor. Etrafımda kimsede böyle bir durum yaşayan yok. Tavsiyelerinizi duymak isterim .

Muhtemelen allerjik rinit+astım
Tabi ki allerji nefes darlığı yapar
Amansız bir hastalık değil ki istanbulun en meşhur doktoruna gitmene gerek yok bence önemli olan aynı doktora düzenli gitmek

hayır sadece burnumun içine baktılar alerjik geniz akıntısı var dedi ilaç burun spreyi verdi o kadar neye alerjim var dedim herhangi bir şey olabilir dedi
Alerji polikliğine gitmen lazım detay için

evet bende öyle düşünüyorum ama önce göğüsden film çektirip ciğerlerimde balgam var mı emin olayım dedim
Filmle anlaşılmaz balgam
Sen göğüse git gerisini hallederler
Allerji testinin yapılıp yapılmaması da tanıyı değiştirmez
Allerjik rinit’sen öylesindir test önemli değil
Önemli olan tedavi

Filmle anlaşılmaz balgam
Sen göğüse git gerisini hallederler
Allerji testinin yapılıp yapılmaması da tanıyı değiştirmez
Allerjik rinit’sen öylesindir test önemli değil
Önemli olan tedavi
tedavi olarak aynı ilaçları veriyorlar hiç faydası olmayan

hayır sadece burnumun içine baktılar alerjik geniz akıntısı var dedi ilaç burun spreyi verdi o kadar neye alerjim var dedim herhangi bir şey olabilir dedi
Ben de bu geniz akıntısından çok çektim yıllarca geçmedi yaz kış. Alerji testinde de anlamlı bişi çıkmadı. Sonrasında kendim araştırdım ve bazı insanların hava değişimine duyarlı olmasından kaynaklı bir geniz akıntısı türü olduğunu öğrendim. Yani hava kuruyunca veya aşırı soğukken falan durumu kompanse etmek için aşırı sıvı salgılanıyor. Belki sizin de durumunuz böyledir. Ben çözümü burun nemlendirici krem ve spreylerde buldum.

cidden öyle öldürmüyor ama süründüren bir şey hayat kalitem düşüyor genzim dolu dolu sürekli kaliteli nefes alamıyorum zaten grip olursam yandım demektir grip geçiyor ama 2 3 ay balgam sürüyor

Yedikule göğüshastalıklarından normal poliklinik randevusu al girişini yap.Takiplerin düzenli ve tek bir yerde olsun tedaviyi ihmal etme.
Beslenmene dikkat süt içiyorsan içme.
Eve hava temizleyici alabilirsin

Göğüsle alakası yok KBB'ye gideceksiniz.

Hosgeldin alerjik rinit bebek.

Evinizin havasini her daim nemlendirmelisiniz, imkanıniz var ise iyi bir hava temizleyici almalisiniz.

Cozum kbb'de.

Ayrica kokulu deterjan ve yumusatici gibi seylerden uzak durmalisiniz.

Ses kısıklığı

Kokulara hassasiyet oluyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…