• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da ev almak hayal mi?

onyuzmilyonbaloncuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
256
12
38
İstanbul
Bir süredir para biriktiriyorum, 30bin oldu çok şükür. 1+0 da olsa bir evim olsun istiyorum, güvencem olsun istiyorum. Memur çocuğuyum, nohut oda, bakla sofa derler ya tek hayalim işte ;) semt pek umrunda değil ama anadolu yakası bakıyorum genelde. Özetle şunu sormak istiyorum, bu parayı 40bin yapsam (aylık 1000tl ayırıyorum birikim için) 10 ay sonra falan tüketici kredisi çekip, içine de kiracı koysam çok mu çok zor 60bine ev almam? Ev kredisi düşünmüyorum, özel sektördeyin sonuçta ve uzun kredi çekemem, korkarım. Ailemden destek alma durumum yok, kendi yağımda kavrulmam lazım. Eminevim'i biliyorum ama çok güvenemedim. Yani zor mu benim ev hayalim?

Zor değil aslinda ama anadolu yakasi istediğiniz için bu sizi biraz zorlayacaktir. Yoksa biraz da kredi çekerek avrupa yakasindan ev alabilirsiniz paranizla.

Benimde esimle en büyük hayalim bu....yalniz biriikim yapamıyoruz yeni evliyiz..en kisa zamanda borclar biter bitmez ev borcunq gireriz allahim izin verirse. .inşallah sende alırsın toki falan araştırsan.

Anadolu yakasının da çok değişken fiyatları var. Bahsettiğiniz yer Beylikdüzü falan mı yoksa arkadaşında dediği gibi Esenyurt mu?

Bir süredir para biriktiriyorum, 30bin oldu çok şükür. 1+0 da olsa bir evim olsun istiyorum, güvencem olsun istiyorum. Memur çocuğuyum, nohut oda, bakla sofa derler ya tek hayalim işte :KK66: semt pek umrunda değil ama anadolu yakası bakıyorum genelde. Özetle şunu sormak istiyorum, bu parayı 40bin yapsam (aylık 1000tl ayırıyorum birikim için) 10 ay sonra falan tüketici kredisi çekip, içine de kiracı koysam çok mu çok zor 60bine ev almam? Ev kredisi düşünmüyorum, özel sektördeyin sonuçta ve uzun kredi çekemem, korkarım. Ailemden destek alma durumum yok, kendi yağımda kavrulmam lazım. Eminevim'i biliyorum ama çok güvenemedim. Yani zor mu benim ev hayalim?
Istanbulda ev fiyatları hakkında pek fikrim yok ama geneli çok yüksek diyorlar,kredi işine gelince tüketici değil konut kredisi çekerseniz daha iyi olur,konut kredisinin ödemesi daha düşük olur ihtiyaç kredisine göre diye biliyorum.

Evet esenyurt Beylikdüzü taraflarında bulabilirsiniz ama anadolu yakasinda o fiyata bulabileceğiniz bir semt bilmiyorum. Sultanbeyli tarafina da bir bakin ama oraya bakmadan önce iki kere düşünün derim.

Mesela neresi ucuz arkadasim ben anadolu yakasindayim ama o ucuz daireleri bulamadim bir turlu. Avrupa yakasinda olsam şimdiye ev sahibi olmuştum. :)
mesela neresinde ev sahibi olmuştunuz?Dağ başındaki semtlerde mi?Beylikdüzünü bilmem esenyurtu örnek vermeyin Fatih tarafına bir bakın.40 senelik binalar kaça.Araştırdınız mı?Eltimler Kartal^dan 250000 e sıfır daire aldı.Metroya çok yakın üstelik ve ev kocaman yeni bina.Kocamustafapaşa da al bakalım alabilir misin?

İs merkez de bitiyorsa o fiyata kadikoy ve uskudarda da ev alamazsiniz avrupa yakasi bir tek fatihten ibaret değil ki. Sonuçta kendi yasamayacaksa adam gibi ev olmasi yeterli bence. Ben şuan kiradayim oturduğum dairenin tapusu bile yok almak istesem kredi bile çekemiyordum eve biçilen değer 450000 ve merkezde de değil.

Alabilirsin Pendik Kartal civarlarına yeni yapılar yapılıyor sanırım. Bu inşaatı bitmek üzere olan binların firmasıyla görüş bi fiyata anlaş kredi çek ev bitince kiracı alırsın. Ben öyle yapmıştım. Şimdi ev değerlendi sayılır şükür. Ama üç sene daha var ödeyeceğim kredi. Ya da kredi çekmek istemiyorsan bence biraz daha yatırım amaçlı biriktir. Çok az miktarı kredi olarak çekersin.

Bizimkiler maltepeden 170 ve 120 ye iki daire almisti 3+1. Bu durumda 1+1, bulunur o paraya ama semt cok iyi olmayabilir. Misal bi semtte kira 1500 diger yerde 600 anca oluyo.

canım ben gayrımenkul sektörunde uzun sure çalıştım (3aydır ayrıldım işten projede çalışıyordum) avrupa yakasını tavsıye etmem hem bınaların eskı olması hemde fıyatlar zorlar senı anadolu yakasında guzel semtlerde 60-70 arası bulablırsın kıracıda koyarsan ıcıne zorlamaz

Zor değil aslinda ama anadolu yakasi istediğiniz için bu sizi biraz zorlayacaktir. Yoksa biraz da kredi çekerek avrupa yakasindan ev alabilirsiniz paranizla.
Illa anadolu olsun demiyorum gerci ama olsa burasi olsa keske diyorum. Oturmayi dusunmedgim icin ( tabi allah bilir de) avrupa da olsa olur. Sadece gonlumden gecen anadolu yakasi ;)

Benimde esimle en büyük hayalim bu....yalniz biriikim yapamıyoruz yeni evliyiz..en kisa zamanda borclar biter bitmez ev borcunq gireriz allahim izin verirse. .inşallah sende alırsın toki falan araştırsan.

Allah gonlune gore versin, senin ve tum isteyenlerin. Tokininkiler bana pahali geliyor, sitesindem baktim. Ilk ciktiginda uygundu. Bi de ben max 3 sene odeyim bitsin istiyorum.

Esenyurtta bu fiyatlara ev bulabilirsin, zaten içine kiracı oturtmak istiyorsun bir bak ilanlara...
S ile baslayan ( yasakti sanirim site ismi vermek)emlak sitesindem baktim esenyurt ev uygun ama toprak tapulu hep. Arsa tapulu da diyolar. Onlara guvenme sikinti dediler ama ist'da evlerin yuzde 75 i arsa tapuluymus. Yarin bi gun tapu isinden korkuyorum. Bilginiz var mi bu konuda?

Anadolu yakasının da çok değişken fiyatları var. Bahsettiğiniz yer Beylikdüzü falan mı yoksa arkadaşında dediği gibi Esenyurt mu?
Hic farketmez tapuda sikinti yapmasinlar da semt sorun degil. Beylikduzunde deprem yonetmeligne uygun olsa icime siner.

Istanbulda ev fiyatları hakkında pek fikrim yok ama geneli çok yüksek diyorlar,kredi işine gelince tüketici değil konut kredisi çekerseniz daha iyi olur,konut kredisinin ödemesi daha düşük olur ihtiyaç kredisine göre diye biliyorum.
Ben maksimum 20bin cekmeyi dusunuyorum. Iyi bi yerde calisiyorum, buyuk bir firma ama ozel sonucta. 5 yildir da calisiyorum cikartsalar en az 30 bin tazminatim var ama pimpirigim biraz borca takintim var ailemin cok borcunu odedim (kredi ve kk) simdi bisiy sahibi olmak icin de kredi cekip bi an once olsun diyorum bakalim.

canım ben gayrımenkul sektörunde uzun sure çalıştım (3aydır ayrıldım işten projede çalışıyordum) avrupa yakasını tavsıye etmem hem bınaların eskı olması hemde fıyatlar zorlar senı anadolu yakasında guzel semtlerde 60-70 arası bulablırsın kıracıda koyarsan ıcıne zorlamaz
Hangi semtlerden bu fiyata bulunabilir acaba

Evet işte Anlayan biri çıktı.Teşekkürler .

canım kurtköy tarafları pendık taraflarında yenı yapılanma oldukça fazla ve fıyat olarak şuan uygun ama 1-2 sene sonra yukselıcegını tahmın edıyorum sen hangı semttesın şuanda?

Evet esenyurt Beylikdüzü taraflarında bulabilirsiniz ama anadolu yakasinda o fiyata bulabileceğiniz bir semt bilmiyorum. Sultanbeyli tarafina da bir bakin ama oraya bakmadan önce iki kere düşünün derim.

Abimin evi var sbeylide. Mesela evine en yakin otobus duragi 45 dk. Kiracisi var zaten kendi oturmaz. Acaba diyorum yrin bigun gelisir mi arkadasim zamaninda kartal/rahmanlardan 80bin e aldi smdi 300bin diyo evine. O zmn otobus sayiliydi evine.

Benim icin hayal ...

Oyle olmaz insallah ;)

İs merkez de bitiyorsa o fiyata kadikoy ve uskudarda da ev alamazsiniz avrupa yakasi bir tek fatihten ibaret değil ki. Sonuçta kendi yasamayacaksa adam gibi ev olmasi yeterli bence. Ben şuan kiradayim oturduğum dairenin tapusu bile yok almak istesem kredi bile çekemiyordum eve biçilen değer 450000 ve merkezde de değil.

Kendim yasamicam evt kiraci koycam ins. Tek derdim bi kucuk guvence ins nasip olur bana ve tum isteyenlere.

Alabilirsin Pendik Kartal civarlarına yeni yapılar yapılıyor sanırım. Bu inşaatı bitmek üzere olan binların firmasıyla görüş bi fiyata anlaş kredi çek ev bitince kiracı alırsın. Ben öyle yapmıştım. Şimdi ev değerlendi sayılır şükür. Ama üç sene daha var ödeyeceğim kredi. Ya da kredi çekmek istemiyorsan bence biraz daha yatırım amaçlı biriktir. Çok az miktarı kredi olarak çekersin.

Onlari da takip ediyorum bna sure olarak kisa lazim ozel degilse aylik kredi ne kdar oduyosunuz? Ben max 1250 verebiliorm.

Bizimkiler maltepeden 170 ve 120 ye iki daire almisti 3+1. Bu durumda 1+1, bulunur o paraya ama semt cok iyi olmayabilir. Misal bi semtte kira 1500 diger yerde 600 anca oluyo.
Semt cok derdim degil olursa anadolu olsa keske gonlumden gecen bu. maltepe bna zor yani benim butceme gore zor. Maltepe cok gelisti buyudu. 120 tl yi yakinlarda mi aldilar?

Toprak tapu konusunda tecrubeniz vardir ne gbi sorunlar yasayabilirim ya evimden cikarirlarsa beni biraz garanticiyim ;)

Back
X