- 25 Eylül 2011
- 7.499
- 11.352
- 498
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Valla ben Konya'dan aldım evimi.Ama deprem korkusunda prefabrik ev düşünüyorum artık.En güveniliri.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tarlaya tiny house koyup ona yakın bir yerlerde iş bulsaniz emin olun daha mutlu olursunuz.Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.
bunu bende hep düşündüm ama onlar bana hiç güvenli gelmiyor ya biri evine zorla girse saldirsa vs vs hiçbir şey yapamazsınTarlaya tiny house koyup ona yakın bir yerlerde iş bulsaniz emin olun daha mutlu olursunuz.
En azından deprem riski olmaz, güvende olursunuz. İnsanlar tarla almaya yonelmisken tarlayı satarsaniz ilerde pişman olabilirsiniz diye düşünüyorum..
Çevresini özel villalarda nasıl çevriliyorsa öyle çevirip bahce kapısına demir, kamera vs koyulmali. Zaten bu tarz arsalar genelde tek başına olmuyor elbet çevresinde ev, koy ya da çiftlik oluyor.bunu bende hep düşündüm ama onlar bana hiç güvenli gelmiyor ya biri evine zorla girse saldirsa vs vs hiçbir şey yapamazsın
vala site tarzı bir yer olmadan kendimi güvende hissedemem burası amerika değilÇevresini özel villalarda nasıl çevriliyorsa öyle çevirip bahce kapısına demir, kamera vs koyulmali. Zaten bu tarz arsalar genelde tek başına olmuyor elbet çevresinde ev, koy ya da çiftlik oluyor.
evet bizim faylar kısa. manisa'da dikkat çektikleri fay 40 km uzunluğunda ve en son 6.9 büyüklüğündeki deprem 1862 yılında olmuş. epey zaman geçmiş yani üzerinden ve direkt karada.Geçen Foça açıklarında deprem oldu ki aslında çok büyük bir deprem değildi ama tanıdığımız ne kadar insan varsa hepsi sokağa atmış kendisini, Maraş depremi herkesin psikolojisini bozdu, Ege’de 5 büyüklüğüne kadar ki depremlere alışığız oysa, geçen yaz hatırlarsın 15 dakika arayla 5 büyüklüğünde 2 deprem oldu o depremlerde bile endişe kısa süreliydi.
Manisa‘ya çok dikkat çekiyorlar, Aydın zaten direkt riskli diyorlar, Ege‘nin avantajı mı desem ne desem Allah‘tan fay hatlarımız kısa, Maraş depremindeki gibi 3 tane uzun fay hattının kesiştiği faylar yok buralarda, tek sıkıntı binaların ne kadar dayanabileceği![]()
Siz böyle bir şey yapmayabilirsiniz o zaman. Benimki konu sahibinin hazır tarlası zaten olduğu için ona bir öneriydi :)vala site tarzı bir yer olmadan kendimi güvende hissedemem burası amerika değil![]()
Yenidoğana bakmaOrayı eledim calci sagolasın.
Yenidoğan taraflarına ya da sancaktepe taraflarına bakacagız
Oraya yakın oturmuştum. Her Allah'ın günü olay. Lastik yakmalar yol kapatmalar hatta ve hatta çatışmalarOnlarında site içerisi ya da cadde üzerlerine bakmanı tavsiye ederim. Sarıgazi'den de uzak dur. Çok olaylı yerler oralar.
Taşdelen de güzeldir
Ben bekarken Libadiye'de oturuyordum. Çok güzel yerler ferah sakin. Evlenince de Bağcılar'a geldinAşkın gözü kör olsun
Kurtköy pendiğe bağlı ama merkezle alakası yok. Merkez neredeyse tamamen dolgu üzerine yapılmış köhne binalardan ibaret. Kurtköy ün zemini çok sağlam, dağda çünkü. Ama dağ dediğime bakmayın acayip lüks siteler var. Küçük Arabistan diyorum ben orayaPendik’in neresindesiniz Kurtköy mantıklı demişsiniz ama orasıda Pendik
Ben evimi alırken maaşımız düşüktü ama ev fiyatları düşüktü, bankalar düşük faizle yüksek meblalar veriyordu ve evin %90'ı kredilendirilebiliyordu. Şuan maaşlarımız kaç kat yükseldi ve açıkçası şuan kümes alamam. Şartlar tepetaklak oldu çünkü. İnsanların ev almamasının en büyük sebeplerinden biri de bu.Ocak ayında burada konu açmıştım Şişli’deki evimi satıp Anadolu yakasına taşınmak istiyorum diye. 7 yaşında genç binadayım 5 ay önce evin içini komple yenilettim 300 bin masraf ettim en iyisi olsun malzemelerin istedim.
İçi dışı gıcır kısaca.
Ama gel gör ki ilana koydum koymasına da bir Allah’ın kulu aramıyor sadece emlakçılar. Ya millete para yok yada kredi vermiyorlar.
Deprem de tuzu biberi oldu insanlar tüm binalardan korkar oldu ve tüm birikimlerini eve gömmek istemiyorlar.
Ben ederim. Yüksekte olduğu için nispeten havası da temiz.kurtköyü tavsiye ediyormusunuz öyleyse
Yeni evlerde de yapının ne kadar güvenli oldugunu bilemiyoruz maalesef. Hatayda gördük yeni lüks evlerin akıbetini.Hayır hayır hele 20 yıl uzeri evlerden uzak durun tahminim eski ev olacak
Tarla vs asla satmayın hele verimli toprak ve su kenarı ise
Bambaşka yönlere evriliyoruz artık
Kredi faizi ile birlikte ev size çok mantıksız bir fiyata gelebilir eski evler için söylüyorum deprem kapıda insanlar ceplerinden 5 kuruş çıkmadan yenileme peşinde ama bu ulkede ev ömrü olan birsey ve kendi kendine sonsuza kadar kendini yenilemiyor
Yeni evlerde de yapının ne kadar güvenli oldugunu bilemiyoruz maalesef. Hatayda gördük yeni lüks evlerin akıbetini.
ben şu 99 depreminde hasar almadıysa sahiden sağlamdır düşüncesini doğru bulmuyorum.Bu bölgede 99 depremini yaşamış üzerinden 24 yıl geçmiş binalar bana güven vermiyor onune gelenin müteahhit olduğu tarim arazilerine yapilan binalar ztn ayrı Hatayda ikisi bir araya gelmiş
Marmara da 20 yaş üzeri binalar büyük risk hele 25ler 30 lar 40lar sadece eski sahiplerine hibe olur
Bayrakliyi tasiycaklarmis, öyle duydum, o evleri nolucak peki insanların, para verip satin aldığı evler çöp mü oldu simdi?+500
2020 izmir depremi sonrası herkesin ayıla bayıla yaşamak istediği bayraklı yeni merkezi yerleri ve bornova'da kiralar ve ev fiyatları inanılmaz düştü. kimsenin sümüğünü atmak istemediği buca kıymete bindi zemini sağlam diye. o dönem buca'ya yerleşmeye çalışıyordum, ev bakıyordum ev bulamadık bir süre. herkes kaçmıştı yıkım olan, zemini riskli olan yerlerden. bayraklı'da yıkılan binalar genelde kiracılıydı çünkü sahipleri evdeki sorunlar yüzünden apartmanca uzlaşmaya varılmadığı için satıp kaçmış veya kiralayıp kaçmıştı.
İstanbul için mi diyosun?ben şu 99 depreminde hasar almadıysa sahiden sağlamdır düşüncesini doğru bulmuyorum.
binalar asla hasar almasın diye yapılmaz, amaç çökmemesi, insan öldürmemesidir. yoksa hasar alabilir, kolonu da patlayabilir ama çökmemişse, bir hayata mal olmamışsa tamam.
99 gibi çok şiddetli bir depremde dışarıdan hasar almadıysa içeriden bir darbe almadığını nereden, nasıl bilebiliriz?
hasar almışsa bile üstünün kapatılmadığını nereden bilebiliriz?
99 depreminden etkilenmiş bölgede olan ama hasar almadı ayakları yapılan, 99 öncesi yapılan binalara hangi akla hizmet güvenir ki bir insan?
Bogazda manzara eşliğinde ya da Bağdat caddesinde yasamiyosan bence artik bi güzelliği kalmadi. Üst üste beton yigini, ne yesili var ne de düzgün bir kentleşme. Ben evimi depremden önce sattim. Daha da ordan bisey almam. Bile bile lades bana göre.İstanbul‘da sonradan ilçe olan her yer böyle maalesef, önce hepsi tarlaydı sonra yavaş yavaş millet gecekondular dikti, eh haliyle aslında yapılmaması gerekir ama yol+su+elektrik getirildi alt yapı oluşturuldu, tarla olarak kalan yerler imara açıldı bir baktım ilçe olmuşlar.
Ümraniye‘ye Çekmeköy‘e kurt iniyordu yahu :)) aracınız yoksa doğru dürüst ulaşım bile yoktu, yürüyerek geçmeniz zaten yürekliyseniz yapabileceğiniz bir eylemdi
Şimdi ilçe oldular da bir de uçuk fiyatlarla ev satıyorlar![]()
İstanbul‘a dağı taşı altın deyip aşırı göç olunca durun demek yerine her yeri imara açtılar, şehri genişletmek için ilçeler eklediler, valla insan fışkırıyor şehirden.
Deprem olmasa alt yapı, o olmasa güvenlik kaygısı, o olmasa trafiği, fahiş fiyatları, kaçtım kurtuldum ki doğma büyüme İstanbulluyum biz kaçıyoruz millet oraya gidiyor yaşamak için.
Şehir güzel yaşayan bir şehir ama severken öldürüyor resmen.
99 depreminde hasar almış yapıların olduğu her yer için.İstanbul için mi diyosun?
arkadaşın bayraklıda hasar alan evi var, kiriş hafif aşağı indiği için kapı kapanmıyor. yani kolonla bağlantı noktasından bırakmış kendini kiriş sarsıntı sırasında, deprem biraz daha uzun sürseymiş tamamen ayrılıp çökmeye başlayacakmış anlamına geliyor bu, düz mantık. hafif hasarlı raporu vermişler. hafif hasar dendiği için devletten destek alamamışlar. oturamıyorlar da güvenip, kiraya da verilmiyor. apartmandakiler uzlaşamıyorlarmış, kimisi diyormuş ki müteahite verelim herkes 600-700 bin versin yeni ev yapılsın. kimisi razı gelmiyormuş falan. anlaşma sağlanamadığı için evet şu an o ev çöp. arkadaş başka yere taşındı, kendi eviydi. zararda tamamen.Bayrakliyi tasiycaklarmis, öyle duydum, o evleri nolucak peki insanların, para verip satin aldığı evler çöp mü oldu simdi?
Cinlerim tepeme cikiyor. Bu insanların hic biseyi kalmadi ki, atiyorum 2 milyona yapilan eve nasi cikarip 1 milyon vericek, nerden bulup da verecek.arkadaşın bayraklıda hasar alan evi var, kiriş hafif aşağı indiği için kapı kapanmıyor. yani kolonla bağlantı noktasından bırakmış kendini kiriş sarsıntı sırasında, deprem biraz daha uzun sürseymiş tamamen ayrılıp çökmeye başlayacakmış anlamına geliyor bu, düz mantık. hafif hasarlı raporu vermişler. hafif hasar dendiği için devletten destek alamamışlar. oturamıyorlar da güvenip, kiraya da verilmiyor. apartmandakiler uzlaşamıyorlarmış, kimisi diyormuş ki müteahite verelim herkes 600-700 bin versin yeni ev yapılsın. kimisi razı gelmiyormuş falan. anlaşma sağlanamadığı için evet şu an o ev çöp. arkadaş başka yere taşındı, kendi eviydi. zararda tamamen.
yani evet depremde hasar alan ev çöp oluyor. güneydoğu depremlerinin olduğu bölgeye devletin yeni yapacağı evlerin %40'ını vatandaştan tahsil edecekler. yani depremde evini, barkını, ailesini kaybetmiş, hayatı elinden kaymış insanlardan yüzbinlerce para istiyorlar tekrar ev sahibi olabilmeleri için.
depremzedelere kira desteği olarak, eğer kiracı ise 2 bin, eğer ev sahibi ise (yani zarar gören, yıkılan evde kiracı/ev sahibi olma durumuna göre değişiyor) veriyor. kiralar olmuş en az 8-10 bin. millete bu paralarla destek olacak güya.
tek yürek gecesinde kaç milyar TL para toplandı, kızılay çadırları parayla satıyor ahbap'a. depremdeze insanların hala çadırı yok çadırı.
ben şu 99 depreminde hasar almadıysa sahiden sağlamdır düşüncesini doğru bulmuyorum.
binalar asla hasar almasın diye yapılmaz, amaç çökmemesi, insan öldürmemesidir. yoksa hasar alabilir, kolonu da patlayabilir ama çökmemişse, bir hayata mal olmamışsa tamam.
99 gibi çok şiddetli bir depremde dışarıdan hasar almadıysa içeriden bir darbe almadığını nereden, nasıl bilebiliriz?
hasar almışsa bile üstünün kapatılmadığını nereden bilebiliriz?
99 depreminden etkilenmiş bölgede olan ama hasar almadı ayakları yapılan, 99 öncesi yapılan binalara hangi akla hizmet güvenir ki bir insan?