- 20 Ocak 2023
- 5.383
- 20.877
- 268
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Asla olmaz diyemem şartlar ne getirir bilemem ama şu an için zorankara kaldı bir tek düşünmez misiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asla olmaz diyemem şartlar ne getirir bilemem ama şu an için zorankara kaldı bir tek düşünmez misiniz
galibaİrmik senle komşu muyuz şimdi biz![]()
galiba
Kayalık zemin tek başına kurtarmıyor, zemin sağlam olsa dahi üzerine yaptığınız bina yönetmeliğe uygun değilse yıkılır.izmirin kayalık yerinde oturuyorum, kendi binam 4.5 katlı, etraftaki binaların hepsi 4 katlı. 5 katlı bina yok. zemin kayalık olmasına rağmen neden maksimum 4 kat insan bunu bi durup düşünüyor. madem kayalık zemin her zaman kurtarıyor o zaman neden 10 katlı bina yapılmıyor da 4 katlı yapılıyor? bir alt sokağımda 2 bloklu site var 10'ar katlı. her yer maksimum 4-5 iken o neden ve nasıl 10 katlı olabilmiş diye düşünürüm hep önünden geçerken. her yer 4 kat o site 6 kat demiyorum bak, her yer maksimum 4-5 iken o 10 katlı. arada fark var. tam zıt yöndeki alt sokağımda tek başına 10-11 katlı bir apartman var. onda da aynı mantık, her yer 4-5 ama o 10. ne alaka diyor insan ister istemez.
Yenidoğan mı?muppin yenidoğan civarları 2+1 80-90 m2 1400-1500-1700 arası var evler.
Uygun bir şey almayı düşünüyoruz uygun dediğim de bu fiyatlar
Daha almadık alırsam komşu da oluruz inşallah :)Yenidoğan mı?
Komşuyuz seninle :)
Sancaktepe depreme dayanıklı diyorla.Orayı eledim calci sagolasın.
Yenidoğan taraflarına ya da sancaktepe taraflarına bakacagız
Bizm akrabalar 15 kattaki evlerine gidemediler epey sallanmış yer Adana az katlı olan binalar revaçta olacak ,moda yine müstakil evlere dönüş olacak , baba evimiz müstakil rahmetli babam müstakil evi yaparken bütün paraları demire gömdük demişti bina sapasağlam ama o vakit üzülmüştü ,Kayalık zemin tek başına kurtarmıyor, zemin sağlam olsa dahi üzerine yaptığınız bina yönetmeliğe uygun değilse yıkılır.
Sizin oturduğunuz bölgede 4-5 katlı binalar yapılması en doğrusu bence, istanbulda yaşadığım yer de kayalık zemindi ama binalar maksimum 5 katlıydı, geneli 3 katlı binalardan oluşan bir semtti oturduğum yer, Ege’de de yüksek bina tercih etmedim 3 katlıdan fazlasında oturmam, binam yıkılmaz demiyorum Egede sağlam bir deprem olsa yıkılabilir ama en azından 3 katlı olduğundan ölüme de dirime de ulaşması kolay olur![]()
Ben jeofizik mühendisi değilim kimune zemin olarak ümraniye nasıldır kayalık diyorlardı
Arkadasinla benzer durumdayiz. Istda zemini sağlam bir semtteyim. 50 yıllık binadayim, komsularimin tamami 60 yaş üstü. Evimi dis cephesindeki catlaklari, aynı sitede annemin evinin içindeki kolonlari burda paylasmistim. Millet ısrarla binanın sağlam oldugunu, hepsinin siva catlagi olduğunu söylüyor. Burdan başka semtte oturmak asla istemiyorlar. Ibb ye basvurdim bakilmasi için bakalim ne zaman geleceklerArtık ona izin verilmeyecek diye duydum (ama kimsenin itiraz hakkı olmaması inşaatçı firmanın dalga geçer gibi rakamlar vermesine de sebebiyet verebilir)
Offf iki uculu değnek.
Bizim de evi alıp gökdelen yapmak istiyorlar 7 senedir, aynı muhabbet. İBB el değiştirince havada kaldı öyle. Şimdi depremden sonra tekrar gündemde. Belki Bir seneye kalmadan yıkımlar başlayacak. Ona rağmen her yerde satılık ev ilanları var. Alan da bilmeden alacak ,belki de piyasada uyguna gördüm diye sevinip
Arkadaşımın binası 50+ yıllık bir bina. Herkes almış zamanında, içine oturmuş. Sadece arkadaşım genc, tüm apartman 75+ insanlardan oluşuyorarkadaşım arama kurtarma kulubumden, deprem bölgesinde çok kötü şeyler gördüğü için döner dönmez inceletmiş. Ama sonuç gelmeden de , gözle görülür sekilde belliymis yani kolonun sağlam olmadığını. Resmini göstermişti, gerçekten o binanın ayakta durması mucize :/
Kendi toparlanıp evi terketmis hemen:) sonradan apartmandakileri toplamış, onlara da göstermiş. Ama yaşlı insanların ev taşıması, Kadıköy'de aynı nezih mahallede ömür geçirmiş insanların bu ekonomide kiraya çıkma ya da başka yere gitme korkusu , gidecek yer bulamama falan, kimse evini terk etmemiş
Şimdi muhtarlığa bildirmiş arkadaşım, bir an önce yıkılması için takipte kalacak, ama sonra ne olacak, o da bir bilinmez(
Sana komşu sayılırım, Özelden yaziyorum
ben de hep bu mantıktayım abla, ailem de aynı şekilde. sahillere canımız istediğinde bi otobüse atlayıp gidiyoruz zaten, ille de deniz manzarası görelim tutkumuz yok. kayalık yerlerde, maksimum 4-5 katlı binaların 3 veya 4. katlarından yana oluyor tercihimiz. kaç kat olursa olsun zemin veya girişte oturmaya da sıcak bakmıyorum. en azından yıkılırsa dediğin gibi ulaşmaları kolay olur.Kayalık zemin tek başına kurtarmıyor, zemin sağlam olsa dahi üzerine yaptığınız bina yönetmeliğe uygun değilse yıkılır.
Sizin oturduğunuz bölgede 4-5 katlı binalar yapılması en doğrusu bence, istanbulda yaşadığım yer de kayalık zemindi ama binalar maksimum 5 katlıydı, geneli 3 katlı binalardan oluşan bir semtti oturduğum yer, Ege’de de yüksek bina tercih etmedim 3 katlıdan fazlasında oturmam, binam yıkılmaz demiyorum Egede sağlam bir deprem olsa yıkılabilir ama en azından 3 katlı olduğundan ölüme de dirime de ulaşması kolay olur![]()
Tabi olurSeninle bi kahve içip aşk hayatın üzerine konuşalım
Arkadasinla benzer durumdayiz. Istda zemini sağlam bir semtteyim. 50 yıllık binadayim, komsularimin tamami 60 yaş üstü. Evimi dis cephesindeki catlaklari, aynı sitede annemin evinin içindeki kolonlari burda paylasmistim. Millet ısrarla binanın sağlam oldugunu, hepsinin siva catlagi olduğunu söylüyor. Burdan başka semtte oturmak asla istemiyorlar. Ibb ye basvurdim bakilmasi için bakalim ne zaman gelecekler
Cok geçmiş olsun öncelikle. İnceletsek bizim evde de vardır saçma şeyler, tek tesellim yapım aşamasında babaların sıklıkla kontrole gitmesi :/ yoksa tapusuz apartman dikmişiz öyle, ne belediye izni ne incelemesi. Saçma sapan şeylerArkadasinla benzer durumdayiz. Istda zemini sağlam bir semtteyim. 50 yıllık binadayim, komsularimin tamami 60 yaş üstü. Evimi dis cephesindeki catlaklari, aynı sitede annemin evinin içindeki kolonlari burda paylasmistim. Millet ısrarla binanın sağlam oldugunu, hepsinin siva catlagi olduğunu söylüyor. Burdan başka semtte oturmak asla istemiyorlar. Ibb ye basvurdim bakilmasi için bakalim ne zaman gelecekler
Tahmin ediyorum, sırayla aldik diye bilgilendirme mesajı geldi. Yuzbinlerce basvuru varmis. Kimbilir ne zaman gelirler. Gelince yaptiklari tespit de umarım guvenilirdirBizim bina 3 yaşında. Depremden sonra sitede huzursuzluk olmasın diye belediyeden denetim raporlarını almaya gittik (karot, demir zemin etüdü filan). Gitmesi gelmesi raporu alması bir haftayı geçti. Şu anda inanılmaz bir yoğunluk var İstanbul'daki ilçe beledediyelerinde ve büyükşehir belediyesinde.
Tahmin ediyorum, sırayla aldik diye bilgilendirme mesajı geldi. Yuzbinlerce basvuru varmis. Kimbilir ne zaman gelirler. Gelince yaptiklari tespit de umarım guvenilirdir
Geçen Foça açıklarında deprem oldu ki aslında çok büyük bir deprem değildi ama tanıdığımız ne kadar insan varsa hepsi sokağa atmış kendisini, Maraş depremi herkesin psikolojisini bozdu, Ege’de 5 büyüklüğüne kadar ki depremlere alışığız oysa, geçen yaz hatırlarsın 15 dakika arayla 5 büyüklüğünde 2 deprem oldu o depremlerde bile endişe kısa süreliydi.ben de hep bu mantıktayım abla, ailem de aynı şekilde. sahillere canımız istediğinde bi otobüse atlayıp gidiyoruz zaten, ille de deniz manzarası görelim tutkumuz yok. kayalık yerlerde, maksimum 4-5 katlı binaların 3 veya 4. katlarından yana oluyor tercihimiz. kaç kat olursa olsun zemin veya girişte oturmaya da sıcak bakmıyorum. en azından yıkılırsa dediğin gibi ulaşmaları kolay olur.
egede sağlam depremi yapsa yapsa izmir fayı yapar, onda da en son 350 yıl kadar önce deprem olmuş, yaklaşık 20 bin kişi hayatını kaybetmiş. şehri yok etmiş yani o zamanlar. tam şehrin içinden geçtiği için tehlikeli. o fay kırılırsa kaya, bataklık bakmadan yıkabilir. fakat şöyle bir durum da var, fayın kırılma periyodu şimdilik bilinmiyor yani çalışmalar, araştırmalar devam ediyor ama periyodu geldi, artık kırılacak her an olabilir gibi bişey söz konusu değil. belki de 500 sene yani periyodu? istanbul depreminin periyodu belli olduğu için bu kadar kırmızı alarm veriliyor. ama izmir fayının periyodu belirsiz şimdilik o sebeple hemen panik olmaya gerek yok. periyodu gelmiş olsaydı s.çmıştık o zaman afedersin.