İstanbulda fikir edindiğim düğün mekanları

Hayvanseverdost

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
495
162
648
Merhaba arkadaşlar kısmetse 2015 yazında düğünüm olacak. 1 haftadır internetten araştırmalar yapıyorum. birkaç yeri de gidip görme fırsatım oldu. Kimi yerlerin fiyatı uymadı kimi yerlerin ise davetli sayısı uymadı. sizlere de belki yardımı olur diye düşünüp gidip görme fırsatı bulduğum düğün mekanlarının özetini geçeyim..

Atapark (Avcılar) kır düğünü açısından gerçekten de göz dolduran bir manzaraya sahip. şuan kış olduğundan dolayı yenilemeler yapıyorlar mekana. Ben çok begenmiştim fakat 300un altında davetli kabul etmediler. bizim ise limitimiz 200dü. 200 kişileğe de 300 kişilik bir fiyat çektiler haliyle çok fazla geldi. o yuzden elemek durumda kaldım..

Tink Davet (Beylikdüzü taraflarında) burası da hizmet bakımından oldukça gelişmiş profesyonel olduğunu düşündüğüm bir düğün salonu. içi de fena sayılmaz. ama fiyatı biraz fazla geldi. kamera hariç 12 civarı bir fiyat istedi.

Baler Kır Bahçesi (Avcılar) burasının 3 çeşit düğün mekanı var açık alan olarak. hepsi de birbirlerine çok yakın. havuzlu, kır bahçesi ve iskele olarak ayrılıyorlar. havuzlu ve kır mekanını begendiğimi söyleyebilirim. havuzlu olanın deniz manzarasının da olması cok hoş olmuş ayrı bir albeni katıyor. yine buranın da 300 kişi şartları var. 200 kişiye tavuklu menüden 13 bin istemişti kır ve havuzlu mekana. iskelede ise sınır zaten 200-250 olduğu için bize uygundu fiyatta da kamera hariç 8 bin istedi. şimdilik opsiyonladık ama içime pek sinmedi. alan olarak çok dağınık geldi bana. o yuzden kararsız kaldım..

Violet Balo Salonu (Beylikdüzü) burası gerçekten de çok şık bir salon. Nişanlımla çok beğendik. haftasonu için herşey dahil 9500 fiyat istedi. olabilitesi yüksek benim için..

Son olarak da yarın gidip göreceğim birkaç mekan var. Esa Royalı çok merak ediyorum şık bir mekan olduğu besbelli yarın gidip fiyat alacagız. Sizin de bana önerebileceğiniz yada bu saydığım mekanlar hakkında bir fikre sahip olanlar varsa benimle paylaşırlabilirse çok mutlu olurum. Tüm çiftlere rüya gibi bir düğün, hayatları boyunca da mutluluklar diliyorumm.. :)

merhaba,
yazını görünce heyecanlandım ama ben sarıyer tarafındayım bu taraflarda düğün salonu bakıyorum eylül ayı için, en fazla okmeydanında kadar uzaklaşabilirim, beylikdüzü de çok uzak
paylaşım için teşekkürler, şimdiden mutluluklar dilerim :)

MERHABA
HEMEN HEMEN AYNI YERLERE BENDE BAKTIM DEDİĞİN GİBİ İÇLERİNDE EN ÇEKİ GELEN VİOLET DAVET OLDU
BİZDE AÇIK HAVA OLSUN İSTİYORUZ AMA FİYATLAR ÇOK YÜKSEK BEYLİKDÜZÜNDE ATA GARDEN VE SAKLI DENİZ FİYAT KONUSUNDA KISITLAMASI OLMAYANLAR İÇİN DÜŞÜNÜLEBİLİR

Selam millet havuz başı düğün organizasyonu ve kır düğünü organizasyonu için tulia spa nın Başakşehirdeki yerini öneririm. ferah manzarası güzel sakin ve çok kaliteli bir mekan. İşletmesini Bakıröyde Kervan Organizasyon diye bir firma yapıyor. Eğer hala mekan bulamamış iseniz İstanbul Avrupa yakası için şiddetle tavsiye ederim.

Son zamanlarda popüler olan tekne düğünlerini deneyebilirsin. Daha önce bir akrabamın davetiyle katıldım çok güzel zaman geçirdik. Her şey dahil teknede düğün fiyatlarını inceleyebilir siniz. Mutluluklar dilerim.

Secret Garden

31 Mayıs tarihinde ilgili mekanda gündüz düğünü gerçekleştirdik.

Mekanla ilgili eleştirilerime başlamadan önce okumaya üşenenler için özet geçiyim: KESİNLİKLE UZAK DURUN.

Secret Garden'ın bulunduğu yer harika bir yer; deniz manzarası, bol ağaçlı ortamı gerçekten muhteşem. Kır düğünü için gerçekten ideal bir mekan. Ama mekanın organizatörleri berbat. Tek dertleri daha çok kazanmak, bu yüzden organizasyona dair bütün masrafları minimumda tutup; karlarını arttırmayı amaçlıyorlar. Mekan işletmecisinin ve organizatörlerinin en büyük problemi hiç şeffaf olmamaları; anlaşmayı yapana kadar bahsetmeleri gereken pek çok konudan bahsetmiyorlar:

Mekanın oturma düzeniyle ilgili bir illüstrasyon verdiler, biz buna uygun olarak misafirlerimizi masalara dağıttık ama düğün günü oturma düzenini kafalarına göre değiştirmişler. Aile büyüklerini sahneye en yakın yere koymuştuk ama değişen düzen yüzünden en arkalarda kaldılar.

Kuzu çevirme olacak şeklinde anlaşıldı. Düğüne bir hafta kala 2-3 tane kuzuyu göstermelik çeviririz oldu ama maalesef düğün günü tek bir kuzu çevirme bile yapılmadı. Deneme yemeğinde mezeler son derece iyiydi, misafirlerimizle olan görüşmelerimizde patlıcanlı ve yoğurtlu mezenin tadının son derece bozuk olduğunu söylediler. Misafirlerimizin pek çoğuna pasta servisi yapılmadı.

Zorunlu çalışmamız gereken fotoğraf ve süsleme şirketleri profesyonel ama prodüksiyon şirketi gerçekten berbat. Hem dj hem tonemaster için ekstra para aldılar, dj yollamadılar. Yolladıkları tonemaster solistimizle sürekli kavga etti ve solistimizin direktiflerine uymadı.

Düğün haziranın başında olmasına rağmen sıcaktan piştik, bunla ilgili hiçbir önlemleri yok; ve bizi bu konuda uyarmadılar dediğim gibi tek dertleri paranızı almak ve vasat bir düğün yapıp sizi yollamak. Görüşmeler esnasında yağmur için back upları olduğunu söyledi mekan işletmecisi ama düğüne bir hafta kala eğer yağmur yağarsa dışarıdan back up kiralariz onun parasını da verirsiniz dediler; Allahtan bizde yağmur yağmadı.

12:00'da başlayacak düğünün hazırlıkları 12:20 gibi bitti, erken gelen misafirlerimiz saçma sapan bir hazırlanma tablosuyla karşılaştı.

Düğün esnasında, mekanda hem doğum günü organizasyonu hem kahvaltı servisi vardı. Anlaşma sırasında böyle bir şeyden bahsedilmedi. Düğün yeri ve diğer kahvaltı, doğum günü organizasyonları hemen hemen iç içeydi.

Eleştirilerimi hem mekan işletmecisine hem organizatörüne ilettim, neredeyse hiç oralı olmadılar.

Sonuç olarak kesinlikle uzak durulması gereken bir mekan, düşünmeden listenizden eleyin.

Ay canım iyiki böyle bir konu açmışsın çok iyi oldu çok heycanlandım :)

Bende bu sene için Florya Saklı bahçeyle konustum kişi sayısına göre fiyat çıkartıyolar en ucuzu kokteyl 55 tl müzik foto artı para bana fazla gibi geldi.

Ya baya olmuş ama violetten aldığınız fiyat yemekli miydi?

Merhaba, Yeni evleneceklere özellikle tavsiyem KELEBEK ÇİFTLİĞİNİ tercih etmeyin. çünkü en mutlu gününüz kabusa dönüşebilir. mekan sahibi Çiğdem hanım, düğün günümü başka birine daha satmıştır. ve ben bunu 20 gün kala öğrendim. Şehir dışından gelecekler, davetiyeler, yapılan masraflar hepsi bize zarar olarak döndü. Çiğdem hanım için insan hayallerinden çok para önemlidir. NE kadar çok para onun için o değerli. size tavsiyem sakın burayı tercih etmeyin. ben 1 hafta kan kustum. uyku uyumadım. hastanelik olup, iğnelerle durdum. ama tabi bu durum karşısında bir özür bile dilenmedi, zararları karşılamayı bırakın. lütfen burayı tercih edip, hayallerinize kabusa çevirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…