İstanbul'un taşı toprağı altın ama artık evleri de altın, suyu da altın. Yani 50 kuruşa aldığın suyu 1 liraya işiyorsun...
Kizlar gitmeme 3 ay var..gelmeden isimi ayarlicM.ayarlayip isim oturmadan da eve cikmicam zaten..burda yasam kısır..is yok.arkadaslarim bi yerlerde bisey sahibi olmusken ben evde oturuyorum.en iyisi markeye girerim burda.ama en azindan alanimda calisip deneyim sahibi olmak istiyorum.pahalli bi sehir ama idare edemesmiym
Onun garantisini almadan gelmem zaten.suan alanimin baslangic maasi o.ayrica birikimle gelcem1500 e işe başlayabileceğin kesın mı
istanbul paran varsa güzel..
kız başına ev tutulur ve çok rahat bir şekilde yaşanır, ben mesela böyleyim şuan. ama ilk önce işin kesinleşsin paranı kazanmaya başla sonra evi tutTutumluyumdur ben.fuzuli harcamam beni gecindirsin yeter..kiz basina evmi tutulur diyende var.gozum korkuyo acikcasi
Babm yollama taraftari degik ama annem arkamda.zamaninda yollamadigi icin pisman.o yuzden durumumdan dolayi ciddi engel yok onumde..hangi muhitler iyi acabaCanım idare edersin bence. Ama yaşadığın muhite bağlı.
Başlangıçta akrabanda kalacaksan, zaten bir süre birikim yaparsın. Sonrasında da 2. el eşyalarla bir ev kurarsın kendine. Ama hem muhit hem de oturacağın evin iş yerine yakın olması lazım. Bunları hesaplayarak hareket etmelisin. Birde ailen destek olacak mı?
Misal benim ev kiram 1000 tl. Ama oturduğum muhit merkezde olduğu için. Sen biraz daha Şehre uzak yerlerden bakarsan, daha uyguna ev bulursun. Birde bir süre sonra, ev arkadaşı alabilirsin yanına. Bayagı rahat edersin o zaman.
Bu yaz istanbula geldim ben Mersin'den geldiğim için bana çok pahalı geldi doğruyu söylemek gerekirse,Mersin'de 1500 alan birisi rahat geçinirken istanbulda geçinemez gibime geldi.Gerçekten öyle mi?
Burada da ( Ankara) ben alışamadım, çok özlüyorum İstanbul'u.
Hep gezerdim, gezmeyi çok severim. Burada gezmek bile tat vermiyor bana dediğimde..
Diyorlar ki.. Evet çok güzel bir şehir İstanbul ama ben o Boğaz'da oturup en lüksünden yemeğimi yiyemeyeceksem,
en güzel semtinde, evinde oturamayacaksam neye yarar güzelliği?
Ben bu görüşü anlayamıyorum.
Mesleğim aynı, aldığım maaş aynı.
Ben bu maaşla orada daha mutluydum ve daha da çok harcamıyordum gerçekten.
Üstüne gezdiğimden tat alıyordum, hayattan zevk alıyordum.
İlla en lüks restaurantında yemem şart değil.
Beşiktaş sahilinde çekirdek çitlerken bile mutlu olurdum ben.
Ortaköy kenarında elimde kumpir, Boğaz karşımda olsun yeter.
Ulaşım da bu şehirde daha pahalı gerçekten çok şaşırdım.
Memur kenti diye diye övüp bitiremedikleri şehirde ben bir ucuzluk göremedim.
Dışarıda yediğimiz yemekler aynı, giyim de bana daha pahalı geldi.
Ama İstanbul'da 25 yılım geçmiş tabi bilirdim her şeyin uygunu nerede, oraya giderdim..
Bu nedenle İstanbul çok pahalı demelerini anlayamıyorum.
Haaa kalabalık desinler, gürültüsünden, insanından bıktım desinler o başka..
trafıgı ciddi sorun elbette..Gerçekten öyle mi?
Burada da ( Ankara) ben alışamadım, çok özlüyorum İstanbul'u.
Hep gezerdim, gezmeyi çok severim. Burada gezmek bile tat vermiyor bana dediğimde..
Diyorlar ki.. Evet çok güzel bir şehir İstanbul ama ben o Boğaz'da oturup en lüksünden yemeğimi yiyemeyeceksem,
en güzel semtinde, evinde oturamayacaksam neye yarar güzelliği?
Ben bu görüşü anlayamıyorum.
Mesleğim aynı, aldığım maaş aynı.
Ben bu maaşla orada daha mutluydum ve daha da çok harcamıyordum gerçekten.
Üstüne gezdiğimden tat alıyordum, hayattan zevk alıyordum.
İlla en lüks restaurantında yemem şart değil.
Beşiktaş sahilinde çekirdek çitlerken bile mutlu olurdum ben.
Ortaköy kenarında elimde kumpir, Boğaz karşımda olsun yeter.
Ulaşım da bu şehirde daha pahalı gerçekten çok şaşırdım.
Memur kenti diye diye övüp bitiremedikleri şehirde ben bir ucuzluk göremedim.
Dışarıda yediğimiz yemekler aynı, giyim de bana daha pahalı geldi.
Ama İstanbul'da 25 yılım geçmiş tabi bilirdim her şeyin uygunu nerede, oraya giderdim..
Bu nedenle İstanbul çok pahalı demelerini anlayamıyorum.
Haaa kalabalık desinler, gürültüsünden, insanından bıktım desinler o başka..
İsim kesinlesip birikimime ekleyip oyle cikmayi dusunuomkız başına ev tutulur ve çok rahat bir şekilde yaşanır, ben mesela böyleyim şuan. ama ilk önce işin kesinleşsin paranı kazanmaya başla sonra evi tut
Babm yollama taraftari degik ama annem arkamda.zamaninda yollamadigi icin pisman.o yuzden durumumdan dolayi ciddi engel yok onumde..hangi muhitler iyi acaba
Cok sagolun.daha neresi belli degil oldugunda donus yaparim.ist diyince atese gidiosun erkek eksik olmaz pesinden vss diolar.sanki sapik dolu fibi izlenim yerlesti kafamdaCanım şimdi İstanbul'da ev fiyatları uçtu kentsel dönüşümden dolayı. Kiralarda öyle. Anadolu yakasında Kurtköy, Avrupa'da Beylikdüzü bir nebze iyi. Ama iki muhitte, merkeze uzak. Merkezden kastım, Anadolu Yakası için Kadıköy, Avrupa Yakası için Mecidiyeköy.
İstanbul'da önemli olan, metrobüs ve metro kullanarak işe gidip eve dönebilmek. Otobüslere kalırsan, yandın!
Ben Anadolu Yakasını daha çok seviyorum, yıllardır da burda yaşıyorum. Bulacağın işin olduğu yakaya göre, zamanı geldiğinde sana ev konusunda da yardımcı olurum. İstanbul'da bazı yerlerde yaşanmaz. Bende yıllardır yalnızım bu şehirde, insan kendini bildikten sonra hiçbir şey olmaz.
Bu yaz istanbula geldim ben Mersin'den geldiğim için bana çok pahalı geldi doğruyu söylemek gerekirse,Mersin'de 1500 alan birisi rahat geçinirsen istanbulda geçinemez gibime geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?