- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.526
- 798
Yazdıklarınız çok dikkatimi çekti. Ben de ankaraya atanma ihtimali olan bir istanbul aşığı olarak bir kez daha düşündüm gidip gitmemeyi.Siz neden ankaraya gittiniz ki
Cok sagol..bi yerden baslamam lazim artik..diplomam elimde koca bekleyip evlendikten sonra da ezilmek istemiyorum..ayaklarimin uzerinde durmayi denemem lazim.Mantikli birine benziyorsun. Yaparsin bence. Bir arkadasin da dedigi gibi, yasanamayacak olsaydi bu sehir dolup tasmazdi. Dunya kadar ucuz sehir varken millet niye Istanbul'da?
Ben de 1 sene icinde Amerika'dan Istanbul'a donecegim yerlesmeye.
Mrb kızlar.karadenizde kucuk ilde yasiyorum.25 yasindayim 2 yillk nisanlimla bitmisti konularimda var..bu sehirde is imkanim yok unv mezunuyum 2 yillik gida sektoru teknikerim ama meslegimi yapamiyorum.bilgisayar hasta kabul belgelerimde var..ist la gitmeye yerlesmeye karar verdim.yasim geciyo nereye kadar oturcam.ist da dayim ve amcam bi kac akraba var ama ev ev ustune olmuo malesef.burdan isimi ayarlayip belki bi sure akrabada idare edip ev tutmayi planliyorum..1+1 bi ev 1500 le baslasam idare edemezmiyim ki..insanlarin olumsuzluklari yikiyo beni.hevesimi kaciriyo
Geçinirsin başta belki ev bulmakMrb kızlar.karadenizde kucuk ilde yasiyorum.25 yasindayim 2 yillk nisanlimla bitmisti konularimda var..bu sehirde is imkanim yok unv mezunuyum 2 yillik gida sektoru teknikerim ama meslegimi yapamiyorum.bilgisayar hasta kabul belgelerimde var..ist la gitmeye yerlesmeye karar verdim.yasim geciyo nereye kadar oturcam.ist da dayim ve amcam bi kac akraba var ama ev ev ustune olmuo malesef.burdan isimi ayarlayip belki bi sure akrabada idare edip ev tutmayi planliyorum..1+1 bi ev 1500 le baslasam idare edemezmiyim ki..insanlarin olumsuzluklari yikiyo beni.hevesimi kaciriyo
Evi isi garantiye al gel İstanbul güzel memleket ohh miss gibi yaşar gidersinMrb kızlar.karadenizde kucuk ilde yasiyorum.25 yasindayim 2 yillk nisanlimla bitmisti konularimda var..bu sehirde is imkanim yok unv mezunuyum 2 yillik gida sektoru teknikerim ama meslegimi yapamiyorum.bilgisayar hasta kabul belgelerimde var..ist la gitmeye yerlesmeye karar verdim.yasim geciyo nereye kadar oturcam.ist da dayim ve amcam bi kac akraba var ama ev ev ustune olmuo malesef.burdan isimi ayarlayip belki bi sure akrabada idare edip ev tutmayi planliyorum..1+1 bi ev 1500 le baslasam idare edemezmiyim ki..insanlarin olumsuzluklari yikiyo beni.hevesimi kaciriyo
Cok lux yerlerde yasama gibi dusuncem yok.is tecrubem olsun bi yerden baslayayim istiyorum1500 lira ve tek başına istanbulda hayat?
Bana göre zor gözüküyor.
Ben 2+1 minnacık evime 1600 lira kira veriyorum artı aidat vs de var. Modadayım 2sene önce tuttum şuan çıksam civarda 2,5 3ten başlıyo kiralar.
Yani senin işin nerede olacak Pendik kurtköy ucuz . Karşıdada sefaköy büyükçekmece
Sen sadece deneyim için mi geleceksin?
Yani o parayla para biriktirmen bana imkansız gibi geldi.
Gerçekten öyle mi?
Burada da ( Ankara) ben alışamadım, çok özlüyorum İstanbul'u.
Hep gezerdim, gezmeyi çok severim. Burada gezmek bile tat vermiyor bana dediğimde..
Diyorlar ki.. Evet çok güzel bir şehir İstanbul ama ben o Boğaz'da oturup en lüksünden yemeğimi yiyemeyeceksem,
en güzel semtinde, evinde oturamayacaksam neye yarar güzelliği?
Ben bu görüşü anlayamıyorum.
Mesleğim aynı, aldığım maaş aynı.
Ben bu maaşla orada daha mutluydum ve daha da çok harcamıyordum gerçekten.
Üstüne gezdiğimden tat alıyordum, hayattan zevk alıyordum.
İlla en lüks restaurantında yemem şart değil.
Beşiktaş sahilinde çekirdek çitlerken bile mutlu olurdum ben.
Ortaköy kenarında elimde kumpir, Boğaz karşımda olsun yeter.
Ulaşım da bu şehirde daha pahalı gerçekten çok şaşırdım.
Memur kenti diye diye övüp bitiremedikleri şehirde ben bir ucuzluk göremedim.
Dışarıda yediğimiz yemekler aynı, giyim de bana daha pahalı geldi.
Ama İstanbul'da 25 yılım geçmiş tabi bilirdim her şeyin uygunu nerede, oraya giderdim..
Bu nedenle İstanbul çok pahalı demelerini anlayamıyorum.
Haaa kalabalık desinler, gürültüsünden, insanından bıktım desinler o başka..
1500 le geçinilebilir diyen arkadaşlar olmuşistanbulu geç mecburi hizmet nedeniyle doğu illerinden birindeyim 2700 maaş ile tam olarak geçinemiyorum sıfıra sıfır yaşıyorum... 1500 ile istanbulda geçinmek imkasıza yakın olsa gerek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?