Olmaz derken kuruduktan sonra saklanmasi ise annem kurulari buzdolabina koyuyo.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Istanbulun havası cok nemli o yuzden kurumaz derler, yillar once annem denemisti kurumdan curumustu. Ama kendi tecrubem yok, gerci bugunler cok sicak kururlarsa cok guzel olur.
Nemden dolayı kurumayabilir belki. Biz izmirdeyiz annem biber patlıcan falan kurutuyor ama domatesi hep hazır alıyoruz. Belki dometes olmuyordur diye geçti aklımdan şimdi. Ben de geçenlerde enginar yaprağı kurutmaya çalıştım ama küflendi. Denemekten bir zarar gelmez. Az bişey deneyin, en kötü ihtimal atarsınız. Fazla olmasın da ziyan olmasın onca şey boşuna.
Canim benim ailem istanbul'da değil ama ıstanbul'a yakın bir deniz memleketinde yaşıyor. Annem bir kere denemişti sebze kurutmayi ama hepsi kullanıp heder oldu. Ne kadar sugüneş olsa da nemli iklimlerde olmuyor o. Yani ben öyle biliyorum belki deneyip basaran vardır.
bana da mantıklı geldı annenızın ki, suyu daha az nede olsa domatese gore.. bilsem patlıcandan baslardım:) domates 2-3 kılo kadar dılımledım. bıber patlıcan olduysa engınar yapragı neden kuflendı acaba? gece alıyor muydunuz ıcerı, gece alın dısarda durmasın,nemden kuflenır dıyorlar.
Balkonum cok sıcak, ve tepede kalıyoruz ona guvendım bırazda.
Enginar bahar aylarında oluyor ya, güneş çok etkili değildi sanırım. Bi de gölgede kurutulması gerekir dediler, birkaç gün gölgede tuttum. Baktım küflenecekler güneşe aldım ama kurtaramadım.
Domatesi hazır alıyoruz ama kendi haline bırakınca yine küfleniyor. Ben tamaamını biraz haşlayıp zeytinyağıyla birlikte kavanoza basıyorum. Hem kullanıma hazır oluyor, hem de ozulmuyor.
Ben birkac yil once patlican denedim. O zaman oturdugumuz evin bir cephesi kuzeydogu bir cephesi guneybatiya bakiyordu. Yani ogleden once bir balkonum ogleden sonra diger balkonum gunes icindeydi. O agustos sicaginda gunesi kacirmamak adina patlicanlari bir balkondan digerine tasiyip astim ancak sonuc olumsuz. Istanbul oyle nemli ki sebze kurutmak mumkun degil, olmadi. Ama sen yine de bir dene,gozunle gor. Kolay gelsin :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
saklanması değilde, kuruma asamasını soruyorum, burada kurutabılır mıyım dıye, annenız kendısımı kurutuyor, istanbulda mı yasıyorsunuz?
aa ilk defa gordum, ben de hep bunlara gore ev tıpı fırın olsa dıyordum, bir inceleyim bakalım, teşekkürler.
Google ye sebze meyve kurutucu yazın çıkıyor alternatifler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?