İstanbul'da sebze kurutan var mı?

:) yok yöresel bişey değil. Eşimde karaciğer yağlanması var. Enginar yaprağını kurutup çay gibi demlemek iyi geliyormuş. Ama beceremedim ben. Kurutup, ufalayıp baharat olarak kullananlar da varmış.

Domatesleri dolapta tutuyorum ben, ama zeytinyağında olduğu için dışarda olsa da problem olmazmış. Garantiye alıyorum yine de.

Niye kurumasinki ben izmirdeyim her sene annem kurutur kurularini 5 kiloluk petlere koyar. Domatesin dilimlerinin üstüne tuz at hem daha çabuk kurur hem curumez.

aynen tuzladım daha lezeetlı oluyormus dıye, sonra bıryerlerden okurken daha gec kurutur tuz dıyordu... daha mı erken kurutuyormus ? teşekkür ederim :)

Ben denemedim:)Sebze kurutma alışkanlığımız yok pek.Annem sağkende böyle bir alışkanlık yokdu,sadece nane kurutulurdu:)

aynen tuzladım daha lezeetlı oluyormus dıye, sonra bıryerlerden okurken daha gec kurutur tuz dıyordu... daha mı erken kurutuyormus ? teşekkür ederim :)

Tuz sulandrir biraz gec kurur ama sağlıklısı bu kuruduktan sonra boceklenmeyi önlüyor canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…