İstanbul'da ya da şehir dışında okumak...

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese merhaba...
Bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum ve Allah'ın izniyle üniversiteye başlayacağım ancak aklımı karıştıran bir şey var.

Biz istanbulda yaşıyoruz ve annemler burada okuyacaksın diye tutturuyor ama eğer puanım yetmezse başka şehirde okumak istiyorum.Puanım yetiyor diye iş olanağı az olan bir bölüm okumaktansa iş olanağı fazla olan bir bölümü istanbul dışında okumak daha mantıklı değil mi?
Eğitimde de bir şey fark edeceğini sanmıyorum sonuçta bölümlerin dersleri hemen hemen aynı sanırım seçmeli derslerde değişiklik olabiliyor.
Aklımda olan şehirler ise Kocaeli,Tekirdağ,Manisa,Antalya,Karabük,Aydın,Kütahya,Zonguldak...
Sizler ne düşünüyorsunuz? (Bu arada okumak istediğim bölüm İngiliz Dili ve Edebiyatı amacım tarihle çift ana dal yapıp okulda kalmak ve akademik kariyer yapmak)
İstanbul olmazsa tekrar hazırlanamam,çok bunaldım koşuşturmadan,çalışmadan şu 2 ayın geçmesini iple çekiyorum...Lütfen fikirlerinizi yazın :((

Küçük çaplı şok geçirdim.
İstanbul dışı diye yazdığın şehirlere bak.
İst olmazsa Ankara vs yaz.

Son düzenleme:
Ailenin yanında şaşma hertürlü çok rahat edersin hiiiç gerek yok o kadar yola bile :)

istanbuldan çıktım ilk yıl antalyaya gittim sonra geri döndüm:52:
istanbula alışan için başka şehir zor....
hayalin hayalim olsaydı istanbul üniversitesinne girmek için ugraşırdım...
dışarıyı pek düşünmezdim

ben de ingiliz dili edebiyatı düşünüyorum canım bölümümde kararlıyım yüksek de alsam vazgeçmem düşük de alsam ben ankaradayım tutmazsa konya düşünüyorum bir de maalesef bizim bölüm her yerde yok ben ankaraya yakın diye konya düşündüm ama izmir var bak onu es geçmişsin bizim bölümümüzde üni çok önemli her üniversitede aynı kalite eğitim verilmiyor o yüzden dikkatli seçmek lazım bir de yazdığın şehirlerin bazılarında ide yok diye biliyorum

Akademisyen olmaksa idealin tabiki istediğin bölümün peşinden git, ama nerede okuduğun da ilerde çalışmak istediğin üniversiteye başvurunda önem teşkil eder. bu yüzden hedeflerini yüksek tut ve istanbul/ankara/izmir gibi büyük şehirlerden birinde iyi bir üniversiteye girebilmeye bak.

Eğer okumak istediğin bölümle ilgili netsen, hedefin belliyse ki yazdığına göre belli - nereye gittiğinin önemi yok bence - ben büyük şehirlerde yaşadım İzmir'de okudum ama şu an küçük ve sosyalliği az bir ildeyim ama mutluyum
Ama ilk etapta İstanbul olmazsa Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir gibi köklü üniversiteleri olan büyük şehirleri düşün onlar da olmazsa diğer illere yönel :34: Yani şehir elbette önemli değil ama üni.nin adı köklü oluşu ilerisi için sana fayda sağlar
Hakkında hayırlısı neyse o olsun sınavlarında başarılar

Herkese merhaba...
Bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum ve Allah'ın izniyle üniversiteye başlayacağım ancak aklımı karıştıran bir şey var.

Biz istanbulda yaşıyoruz ve annemler burada okuyacaksın diye tutturuyor ama eğer puanım yetmezse başka şehirde okumak istiyorum.Puanım yetiyor diye iş olanağı az olan bir bölüm okumaktansa iş olanağı fazla olan bir bölümü istanbul dışında okumak daha mantıklı değil mi?
Eğitimde de bir şey fark edeceğini sanmıyorum sonuçta bölümlerin dersleri hemen hemen aynı sanırım seçmeli derslerde değişiklik olabiliyor.
Aklımda olan şehirler ise Kocaeli,Tekirdağ,Manisa,Antalya,Karabük,Aydın,Kütahya,Zonguldak...
Sizler ne düşünüyorsunuz? (Bu arada okumak istediğim bölüm İngiliz Dili ve Edebiyatı amacım tarihle çift ana dal yapıp okulda kalmak ve akademik kariyer yapmak)
İstanbul olmazsa tekrar hazırlanamam,çok bunaldım koşuşturmadan,çalışmadan şu 2 ayın geçmesini iple çekiyorum...Lütfen fikirlerinizi yazın :((

canım öncelikle inş. yaşadığın şehir olduğundan ailenin yanında daha rahat olacağını düşünerek İstanbulda kazanmanı dilerim.. tabiki puanın İstanbulda istediğin bölüme yetmezse şehirdışı da olabilir..

ama sadece bölüm odaklı da düşünme.. eğitim açısından fark emin ol olacaktır.. "iyi üniversite" diyince birçok kriter var.. aynı ders programını uygulamaları okulları aynı kalitede yapmıyor maalesef.. türkiyede üniler arasında dağlar kadar eğitim kalitesi farkı var..

küçükbir örnek.. ben haftanın 5 günü okuldaydım devamsızlığa asla göz yumulmuyordu boş ders diye birşey mümkün değildi sınıfta max. 20 kişi oluyorduk vs vs.. aynı bölümü farklı üni.de okuyan arkadaşım haftanın 3 günü gidiyordu o da canı isterse sürekli dersler boş sınıf -anfi- 100lercekişi..

yani demek istediğim bölüm seçimi çok önemli tabiki ama okulunun adı da seni meslek hayatında yerinde de saydırabilir öne de çıkarabilir.. başarılar diliyorum sınavında.. inş.istediğin gibiolur..

Herkese merhaba...

canim millet bi tarafini yirtiyo istanbulda okumak icin, nerden cikti kutahya zonguldak falan?
hedefini buyuk tutarsan iyi edersin cunku kariyerin icin de buyuk sehirde okumak onemli..

ankara izmir falan yaz bari dicem de istanbul her halukarda daha iyi yani

İngiliz dili ve edebiyatı gibi zor bir bölüm okurken tarihle çift anadal yapmayı planlıyorsun fakat bu sene cok yoruldum bi daha hazirlanamam puff diyebiliyosun cok ilginç. Dil edebiyat tarih okuyan arkadaslarım tabiri caizse hayvan gibi ders çalışıp okulu bitirmeye çalıştılar. İstedigin bölümleri okumak gercekten zor ve ne kadar sevsen bile senin gibi çabuk pes edebilen biri icin uçuk hayaller geldi. Hayallerini baltalamak gibi bir amacim yok sadece ilk yilinda bile bunaldim diyip istanbul gibi bi sehirdeki unileri es gecip daha dusuk puanli okullara gitmeyi dusunuyorsun. Ben napayim mühendisliği 2. Sınıfta bıraktım bu sene tekrar giriyorum sınavlara basından beri hedefim olan Tıp icin :)

öncelikle tarihle çift anadal yapıcam deme gibi lüksünüz yok okul hangi bölümü öngörmüşse onun üzerinden çift anadal yapabilirsiniz her okulda farklı olabiliyor

sonrasında, istanbula puanım yetmez diye düşünüpte çift anadal yapmaya pek heveslenmeyin üniversite sınavını kazanmak üniversite de okumaktan çok daha kolay o işler öyle kolay olmuyor yani, demek istediğim eger çift anadal yapma yetisini kendinizde görüyosanız istanbulda bi üniversite kazanableceginize de inanabilirsiniz.

son olarak kesinlikle antalya derim.. tabi istanbuldan antalyaya gitmek sizi pek etkilemiyebilir ama kesinlikle antalya da okumak bi başka diye düşünüyorum abim okudu 5 sene ordan biliyorum..

genelleme üzerinden yorum yaptım herkesin görüşü farklı olur tabi..

kolay gelsin hayatınızda başarılar..

Başlığı okuyunca direkt aklıma Kütahya geldi sizin de tercihleriniz arasında orası var.Ben Kütahya'da okudum çokta sıkıntılı günlerim oldu,hatırlamak bile istemiyorum :ssz: Gerçi biraz da uyum meselesi ama ben yapamadım. Diğer şehirlere göre biraz masraflı olsa da gerçekten okumak için İstanbul ideal bir yer. İstanbul'a yakın yerler de olabilir Tekirdağ gibi... Umarım her şey istediğin gibi olur canım :31:

İstanbul dışı tercih yapacaksanız yine büyük şehirlere yönelin. İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa okumak için güzel şehirler ve üniversitelerindeki eğitimlerde kaliteli.

Vakti zamaninda bu konuyu ben de cok dusundum.Simdi gulerek hatirliyorum.İstanbul'da okuyorum sehir disindan geldim.Bir secenegim daha olsa yine İstanbul derdim.Ki sizin aileniz de yaninizdaymis aile gibisi yok.Cekeceginiz zorluklari dusunun iyi bir okulda egitim almaya calisunnİstanbul İzmir Ankara Bursa Eskisehir gayet guzel okullar.Ben de is problemi olabilecek bir bolundeyim ama mezun oldugumda kazanacagim.artilarla kendimi motive ediyorum.Okul kalitesi sart.

Son düzenleme:
Herkese merhaba...

Canım ben ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum denizlide kendi memleketimde. Birincisi tabikide iş olanağı olmayan bir bölümde okuyuğ istanbulda olmaktansa başka şehirde okumak. Ama bu bölümü okuyan biri olarak diyorum okuyacağın okulu iyi seç hatta bölüm hakkında tekrar düşün derim. Hiç göründüğü gibi değil ben öğretmenlik kazanamadım diye yazmıştım ama şimdi çok pişmanım. Denizli pamukkale üniversitesi fen edebiyat fakültesindeki bütün bölümlerde 4 yılda bitirmek neredeyse imkansız. Bir sürü alttan dersim var. Ama mesela ısparta falan orası çok kolaymış. İlla bu bölümde kararlıysan üniversiteyi ve oranın ders geçme şartlarını hocalarını iyi araştır derim. Ve sakın denizliyi yazma :)

İngiliz dili ve edebiyatı gibi zor bir bölüm okurken tarihle çift anadal yapmayı planlıyorsun fakat bu sene cok yoruldum bi daha hazirlanamam puff diyebiliyosun cok ilginç. Dil edebiyat tarih okuyan arkadaslarım tabiri caizse hayvan gibi ders çalışıp okulu bitirmeye çalıştılar. İstedigin bölümleri okumak gercekten zor ve ne kadar sevsen bile senin gibi çabuk pes edebilen biri icin uçuk hayaller geldi. Hayallerini baltalamak gibi bir amacim yok sadece ilk yilinda bile bunaldim diyip istanbul gibi bi sehirdeki unileri es gecip daha dusuk puanli okullara gitmeyi dusunuyorsun. Ben napayim mühendisliği 2. Sınıfta bıraktım bu sene tekrar giriyorum sınavlara basından beri hedefim olan Tıp icin :)

Ayrıca bir arkadaşında dediği gibi canım ünv girmeden önce bende sen gibi akademik kariyer düşünüyordum hatta herkes düşünüyor ama yaşayan biri olarak diyorum sonra herkes vazgeçiyor cidden çok zor bir bölüm. Kütahya yazma oranın bu bölümünde okuyan arkadaşım memnun değil. Antalya iyi onu duymuştum. Başarılar. Birde yabancı dil bölümü isen neden öğretmenlik düşünmüyorsun ?

canim millet bi tarafini yirtiyo istanbulda okumak icin, nerden cikti kutahya zonguldak falan?
hedefini buyuk tutarsan iyi edersin cunku kariyerin icin de buyuk sehirde okumak onemli..

ankara izmir falan yaz bari dicem de istanbul her halukarda daha iyi yani

ben istanbulda okudum ailem samsundaydı. artısı da eksisi de var. okulumdan memnundum ama yurt için aynı şöyleri söyleyemem. kyk da kaldım ve çok sıkıntı yaşadım. eğer ailenizin maddi durumu kısıtlıysa ya da burs alamazsanız sıkıntılı olur, ama yok ben paşa paşa özel yurdumda kalıdım derseniz oh mis istediğiniz yere gidin :)

ben istanbulda okudum ailem samsundaydı. artısı da eksisi de var. okulumdan memnundum ama yurt için aynı şöyleri söyleyemem. kyk da kaldım ve çok sıkıntı yaşadım. eğer ailenizin maddi durumu kısıtlıysa ya da burs alamazsanız sıkıntılı olur, ama yok ben paşa paşa özel yurdumda kalıdım derseniz oh mis istediğiniz yere gidin :)

Ailesi istanbuldaymis zaten..

Back
X