İstanbul'da ya da şehir dışında okumak...

Herkese merhaba...
Bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum ve Allah'ın izniyle üniversiteye başlayacağım ancak aklımı karıştıran bir şey var.

Biz istanbulda yaşıyoruz ve annemler burada okuyacaksın diye tutturuyor ama eğer puanım yetmezse başka şehirde okumak istiyorum.Puanım yetiyor diye iş olanağı az olan bir bölüm okumaktansa iş olanağı fazla olan bir bölümü istanbul dışında okumak daha mantıklı değil mi?
Eğitimde de bir şey fark edeceğini sanmıyorum sonuçta bölümlerin dersleri hemen hemen aynı sanırım seçmeli derslerde değişiklik olabiliyor.
Aklımda olan şehirler ise Kocaeli,Tekirdağ,Manisa,Antalya,Karabük,Aydın,Kütahya,Zonguldak...
Sizler ne düşünüyorsunuz? (Bu arada okumak istediğim bölüm İngiliz Dili ve Edebiyatı amacım tarihle çift ana dal yapıp okulda kalmak ve akademik kariyer yapmak)
İstanbul olmazsa tekrar hazırlanamam,çok bunaldım koşuşturmadan,çalışmadan şu 2 ayın geçmesini iple çekiyorum...Lütfen fikirlerinizi yazın :((

bence istanbul olmazsa yazdıklarından sadece kocaeli'ne ya da antalya'ya git. Ama bana kalsa Eskişehir, İzmir falan akardım :52:

Kazanbiliyorsan İstanbul'da kal sana büyük rahatlık olur bütlerde ya da okulu uzatırsan falan :40:

Back