- 20 Ağustos 2017
- 375
- 1.564
- 113
Siz hangi şehirdesiniz peki ?
Güzel anlatmışsınız.bahsettiğiniz iyi yönlerden dolayı bazen ben de düşünüyorum istanbulu.bi 5 yıl kalayım sonra başka yere giderim diyorum.3900 maaşım var ek gelir falan 4500 5000 bulabiliyor bazen.nezih semtlerinden birisinde yaşamak isterdim. kafa dengi bir arkadaşım olsa maddi anlamda geçim de daha kolay olur aslında.kira 2000 olsa yarı yarıya ödenir.arada esiyor işteİstanbul güzel ama semtine de bağlı. Benim en yakın arkadaşım ile benim oturduğum semt arasında bi ton fark var. Giyim kuşam açısından, komşuların nezihliği açısından... var da var yani. Arkadaşım da sizin gibi öğretmen. Doğudan tayin almak en kolay İstanbul olduğu için tercih etti. Okulu ve evi yakın. Yürüyüş mesafesi. Bu yönden haftaiçleri rahat ediyor. Kiralar onun semtinde 1000 1500 lira civarında. Faturası ıvır zıvırı kışın 1500 yazın 1200 ödüyor. Ev arkadaşınız sonsuza kadar sizinle kalamaz. Bunları ölçüp, tartın derim. Arkadaşım bu arada 3senesini doldurup okul değiştirmeyi planlıyor dediğim gibi semt faktörü. E okula da yansıyor haliyle. Benim semtimde kiralar 2000 2500den başlıyor. Aşırı lüks bir yer de değil İstanbul şartına göre. Ama ulaşımı kolay. Komşuları nezih. Uygun bir yerde başlasanız dahi sonra yer değiştirmek isteyebilirsiniz buna istinaden yazıyorum ayrıntılı. Araç kullanmak problem, yani benim açımdan öyle. Eşimin arabasıyla gidip gelebiliyorum ancak. Kendi arabam çürüdü resmen kapı önlerinde. Toplu taşımaya yöneliyorsun haliyle. Yer bulmak problem yoruluyorsun sabah akşam. Birikim yapmayı planlıyorsan zor sana söyleyeyim. Haftaiçi canın çıkar yorgunluktan. Haftasonu de evden çıkasın gelmez bende böyle yani. Araban varsa kullanmaya korkar mısın. Ya da şehrin pahalılığından alabilir misin herşeyi düşün taşın. Küçük bir ilde çok daha uygun fiyatlarla yaşayıp, birikim yapma imkanın olabilir.
İyi yönlerine gelince de her türlü imkan elinin altında. Her markanın mağazası var. Tiyatrolar, sinemalar, mekanlar Harika. Ben Ankara’da yaşıyordum daha önce. Kıyas dahi kabul etmiyor. Uçak yolculuğu uygun oluyor diğer şehirlere nazaran. Ülkenin her yerine en fazla 1 saat. Her türlü kurs, etkinlik var. Hastaneler, eğitim olanakları çok daha gelişmiş. Gezmek desen gez, gez bitiremezsin. Genç yaşta gelmek güzel, İstanbul’da yaşamadım demezsin yani. Sonra tayin al git. Olanaklarından yararlan, sonra bir daha zor olur fırsatın. Ben eşim yüzünden geldim buraya. Ama evlenmesem gelir miydim ben de karışık duygular içindeyim. Bundan 10yıl sonra kafam kaldırmaz belki, ama bu şehrin imkanlarını da doyasıya yaşarım o zamana. Hakkında hayırlısı olsun.
Güzel anlatmışsınız.bahsettiğiniz iyi yönlerden dolayı bazen ben de düşünüyorum istanbulu.bi 5 yıl kalayım sonra başka yere giderim diyorum.3900 maaşım var ek gelir falan 4500 5000 bulabiliyor bazen.nezih semtlerinden birisinde yaşamak isterdim. kafa dengi bir arkadaşım olsa maddi anlamda geçim de daha kolay olur aslında.kira 2000 olsa yarı yarıya ödenir.arada esiyor işte
Burda kendine yet öpde başına koy. Yaşanacak yer değil. Bir yere gitmek istesen yarım saatlik yol minumum 1,5 saat. Herşey pahalı. Artık birde kendimi yurtdışında gibi hissediyorum her ğlkenin insanından bol miktarda var. Valla biz kaçcak delik arıyoruz imkanım olsa 1 dk durmam.Pahalı değil mi. Biraz da para biriktirmek istiyorum. Sanırım orda da zor olur
Yalnız yaşayacaksan kiraydı faturalardı ev ihtiyacıydı derken çok zorlanırsın arkadaşın seninle olacaksa daha rahat olur senin için. İstanbul çok güzel bir şehir. Ama paran varsa..merhaba arkadaşlar. Yazın tayin istemeyi düşünüyorum. Ama kafam karmakarısık. Nereyi istediğimden hic emin değilim. Ben ilçe merkezindeyim suan, il merkezini vermek istemiyorum cünkü eğitim yönünden cok sıkıntılıymıs. Pek de sevmiyorum il merkezini de. Ankara var aklımda o dA geçen sene tercih listesinde acılmamıs. Sevdiğim baska bir il var orda okumayı Bİle cok istedim nasip olmamıstı. O ilde de eski sevgilim var basıma musallat olur diye korkuyorum. Zor zamanlar gecirdim onun yüzünden cünkü. Ev arkadasım İstanbul’a tayin isteyecek. Onun ailesi İstanbul’da yasıyor. Seninle beraber ev tutar kAlırız demisti. İstanbul da kalabalık ve geçimin zor olduğu bir şehir diye biliyorum. Gezmek icin cok gittim. Ama gezmek gibi değildir orada yasamak. Sizce İstanbul’u tercih etmeli miyim?
Kesinlikle İstanbula tayin isteme.. Basta hayat çok pahalı, ev kiraları nerdeyse bir devlet memuru maaşı kadar, ulaşım çok sıkıntı ömrünün geri kalan yarısı yollarda geçer, iş yoğunluğu bir ilçeye göre kat kat ve kat fazladır gerçekten İstanbul da yasamak en büyük zulümlerden biri, her milletten insan var neredn ne zaman nasıl biri çıkacagı belli olmuyor,sahili olan küçük bir şehir ya da ilçede yasamak gibisi yok , İstanbulu hiç düşünmeyin gerçekten , bi ana önce gitmek için can atıyorum bu sehirdenmerhaba arkadaşlar. Yazın tayin istemeyi düşünüyorum. Ama kafam karmakarısık. Nereyi istediğimden hic emin değilim. Ben ilçe merkezindeyim suan, il merkezini vermek istemiyorum cünkü eğitim yönünden cok sıkıntılıymıs. Pek de sevmiyorum il merkezini de. Ankara var aklımda o dA geçen sene tercih listesinde acılmamıs. Sevdiğim baska bir il var orda okumayı Bİle cok istedim nasip olmamıstı. O ilde de eski sevgilim var basıma musallat olur diye korkuyorum. Zor zamanlar gecirdim onun yüzünden cünkü. Ev arkadasım İstanbul’a tayin isteyecek. Onun ailesi İstanbul’da yasıyor. Seninle beraber ev tutar kAlırız demisti. İstanbul da kalabalık ve geçimin zor olduğu bir şehir diye biliyorum. Gezmek icin cok gittim. Ama gezmek gibi değildir orada yasamak. Sizce İstanbul’u tercih etmeli miyim?
YokE Samsundayım?Skkdkdkd neden sordunuz merak ettim bu kadın bu kadar yazıyo kendi de İstanbulda diye mi düşündünüz acaba
Gitmelimiyimpeki
bizzat gittim gördüm yol parası daha ucuz istanbulda farklı bi şehirde 15 dakikalık mesafe ücreti istanbulda kilometrelerce yol gidip ödediğiniz ücretten daha pahalı mesela,meyve sebze kendin yetiştirmiyosan köyde yaşamıyosan istanbuldan hiçbi farkı yok hatta marketlerin indirim dönemlerinde dahada ucuz, kira olarakta istanbulun lüks semtlerinde kiralar tabiki pahalı bu diğer illerdede aynı uygun yerler mutlaka var.İstanbul daha mı ucuz ? Meyve sebze pahalı,ulaşım pahalı,pazarlar pahalı.kiralar en az 1700-2000 arası.Neresi ucuz anlamadım?
İstanbul'da ailenizden kimse yoksa, İstanbul'da büyümediyseniz tavsiye etmem.. İstanbul'u katlanılası kılan inanılmaz güzellikleri var. Kendine has güzelliklerinin yanı sıra burada doğmuş, büyümüş olmak ailenin burda olması büyük etken.. Böyle bağlarınız yoksa bence başka güzel şehirlerimizi deneyin derim geçim kolaylığı, işten eve kolay ulaşım vs gibi..
Bende kabullenme aşamasındayım galiba mecburiyetten sessiz sakin işime gidip geliyorum zamana bıraktım umarım yaza kadar alışırımkonularına zamanında bol bol yorum yaptım
kabullenmediğin sürece hiçbir zaman mutlu olamayacaksın
derdin İstanbul vs değil ki yeni ortama uyum sağlama problemi yaşıyorsun zira hep aklında gitmek var
2005 te geldim Bursa'ya bir gün dahi geri dönmeyi düşünmedim zira bu benim seçimimdi
karar verdim sevgilimle hayatımızın Bursa'da daha kolay olacağını düşündüm çantamı topladım ve geldim
ne senin gibi memurdum ne de evliydim
ailemin maddi durumu da iyidir ayrıca tek çocuğum her istediğim yapılır
sevgilim istememek gibi bir durum da yoktu hatta istesek o gün mesleğimizi icra etmek için iş de kurarlardı vs vs
özetle karar benimdi, kendi ayaklarımın üzerinde durmak için geldim ve tek gün dönmeyi düşünmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?