İstanbul’da yaşam çok mu zor?

Biz de tayinle istanbulda geldik ve biran once kaçmak istiyoruz. Istanbul gezmek için güzel ama yaşamak için çok yorucu bir şehir. Çok kalabalık ve trafik diye bir dert var. ki evimiz esimin de benim de isyerine cok yakın yani trafik cekmiyoruz. Ancak hafta sonu şöyle bir gezmeye gidelim, hele ki sahile inelim desek trafik zulüm oluyor. Toplu tasimayla seyahat etmek daha beter.

Evet hayatta çok pahalı hele ki ev kiraları uçmuş. Sebzeyi pazardan alıyoruz el degmiyor. Marketleri falan hiç söylemiyorum bile.

Ailesi orda. Ama kendi senle eve çıkarız demisti. Ben de bi düşüneyim dedim. Urfadayım ben

vazgectim derse ortada kalirsiniz

ne kadar yakin olursa olsun arkadas ipiyle kuyuya inmeyin siz, ailemi kiramadim derse nolcak

istanbul asiri pahali zor kalabalik buyuk bi sehir. ben tayin ciksa da gitsem diye dort gözle bekliyorum. eve geldiginizde suraya bi cay icmeye gidelim deseniz trafik var aman evde icelime donuyo is.

benzetmenize bayıldım

arkadaslarim da yerden yere vurup gene de en iyi sehir istanbul diyolar

Istanbul'da okudum, staj yaptim. Bi yerden bi yere 3 saatte gittigim oluyordu :) Etilerde oturuyordum Istanbul'un elit guzel nezih bir semti. Ama valla o kalabaliga, trafige girip pestil gibi donunce, sehrin guzelliginin de tadini cikaramiyorsunuz ki.
10larca sehir gordum dunyada, Istanbul'un o kadar betonlasmasina ragmen Allahim o Bogaz'in essiz guzelligi hic bir yerde yok.
Gezmeye gormeye ruya gibi, ama yasamak cok yorucu ve cok pahali.

Hıc zor degil.dogma buyume istanbuldayim imkani yok baska yerde yasayamam zorlanirim.

Etmeyin.
Pişman olursunuz.

Doğma büyüme İstanbul'dayım. Evlenirken eşimle bir ara şehir dışında yaşama durumumuz oldu üstüne çok konuşuldu nasıl heyecanlanmıştım. İşler güçler olmasa bir dakika durmam ben.

Ev kiraları resmen el yakıyor, trafiğe falan hiç girmiyorum.

Doğma büyüme iatanbulluyuz esimle. Ailelerimiz de burda ama daha küçük ve yaşanası bi şehre taşınma planları yapıyoruz. Artık yaşanacak hali kalmadi buralarin

Istanbuldan başka yerde yaşama düşüncesi bile huzunlendirir beni. Başka şehirde dön dolaş aynı yer. Dışardan gelene zor gelebilir ama ben başka yerde yapamam

Istanbulun neresinde yasayacaginiza bağlı sevip sevmeyeceginiz. Nezih bir muhitte oturursanız cok seversiniz lakin kiralar da bi hayli fazla ve evler cok eski. Hareketli yaşamı seviyorsanız buyrun gelin. Sessiz sakin bir yaşam istiyorsanız hic düsünmeyin derim ama alışanda gitmek istemiyor. Kendine ceken bir büyüsüde yok degil hakkinizda hayirlisi olsun

Eşimin başka şehirde buradaki gibi bir iş imkanı olsa arkamıza bile bakmayız kaçarız İstanbul.. Ben o kadar sevmiyorum yani..

Zor yani bende evlenene kadar istanbulda yasadim. Dogdum büyüdüm.
Ancak kiralar çok pahali hayat zor stres sıkıntı. Trafik ayri bi bela

Ve en sevmedigim ozelligi aşırı kalabalik kimin ne oldugu belli degil. Eski istanbul yok artik o çocukluğumdaki istanbul yok

İstanbul'da ailenizden kimse yoksa, İstanbul'da büyümediyseniz tavsiye etmem.. İstanbul'u katlanılası kılan inanılmaz güzellikleri var. Kendine has güzelliklerinin yanı sıra burada doğmuş, büyümüş olmak ailenin burda olması büyük etken.. Böyle bağlarınız yoksa bence başka güzel şehirlerimizi deneyin derim geçim kolaylığı, işten eve kolay ulaşım vs gibi..

Ailesi orda. Ama kendi senle eve çıkarız demisti. Ben de bi düşüneyim dedim. Urfadayım ben
Arkadaşa güvenerek iş yapma kendin tek başına göze alabiliyorsan ben 5 yıldır burdayım . Maddi oalrak sıkıntılı bir şehir ama bekar olarak yaşamayı seviyorum .

Şimdi istanbulu gömmek için gelmiştim ama herkes olumsuzluğunu anlattığı için olumlu tarafını anlatmak istiyorum ilk önce.
İstediğin her şey istediğin her an var bu şehirde. Gece 4te acıktım gidip yemek yiyeyim desen yersin. Çoğu avrupa şehrinde olmayan bir imkan, küçümsememek lazım
Ya şu sanatçının sergisi, oyunu, konseri varmış desen kesin istanbulda vardır.
Sabah boğazda koşayım desen koşarsın yani. Hangi şehirde var böyle bir manzara.
Her haftasonu bir tarihi yeri göreyim dersen bir kaç sene gezersin.
Bazı şeyleri ucuza bulursun eminönünden vs. Ben evlenirken nikah şekerlerinin malzemesini öyle almıştım burda 25 kuruşa aldım aynı şey memleketimde 2.5 liraya satılıyordu.
Ne kadar imkanın olduğuna göre değişen standartta yaşayabilirsin. Tekne kiralayıp parti de yapabilirsin, akbil basıp adalara da gidebilirsin.
İstediğini giyer, istediğin gibi takılabilirsin. İnsanlar çok da umursamaz, küçük şehirlere göre daha az baskı hissedersin.
Özel sektör için çok fazla imkan ve yükselme şansı da var ama öğretmensiniz o yüzden sizi çok ilgilendirmez bu kısmı.

Kötü kısımları için yazılan tüm yorumlar doğru. Kimsenin abarttığını düşünmüyorum.

İstanbulu yazarak hayatınızı kısaltırsınız söyleyim.
Samsun, Sinop, Antalya, Kastamonu, Mugla, İzmir, Canakkale gibi çok güzel sahil sehirleri; Konya, Kayseri, Denizli gibi mis anadolu şehirleri varken Istanbul benim için intihar kıvamında.

İşim nedeniyle bazen gidiyorum 1 hafta 10 gün kalıyorum, maddi manevi çöküyorum resmen.

Yasadıgın semte bağlı işin evine yakın olursa gayet güzel geçinirsin ama kimseye güvenip yola cıkma derim Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…