İstanbul’da yaşam çok mu zor?

1.5 yıl geçici görev sebebiyle kaldık. Nezih bir semtte,güzel bir sitede ferah geniş bir evde kira ödemeden oturduk.
Araç sıkıntısı,benzin sıkıntısı da yoktu.
İfşa olmasam eşimin kiminle nerede nasıl bir yerde çalıştığını da yazardım.
Herkesin balıklama atlayacağı imkanları bırakıp kaçtık.

İnsanın ömrünü kısaltır yaw.

İstanbul gezmek için iyi hoş fakat yaşamak için gerçekten zor bir şehir. Hayat burda gerçekten pahalı. Evet burda her şey var, her konuda imkan var. Ama çok kalabalık, az önce de dedim pahalı bir şehir, trafiğini bilmeyen yoktur zaten. Karar senin.

5 yil yasadim. Kirasi, pazari hersey ates pahasi. Calistim cabaladim yuksek yapip izmire dondum. Orda cevrem cok iyi di, arkadaslarim falan ama cidden hayat cok pahali. Bir yere gezmeye gideyim desen trafigi, her otobuste cikan kavgasi gurultusu stresli insanlari. İyi dusunun derim. Aileniz nerde yasiyor. Ve istanbulun neresini dusunuyorsunuz bunlarda onemli tabi. Tabi isiniz geliriniz hersey onemli.

Istanbul'a gelirsen sadece Istanbul da yaşamış olmak için çalışırsın. Kazancın kiraya, faturaya, yol parasina ve yediğin içtiğine gider birikim yapamazsın.

Ayrıca nüfusu 20 milyona yaklaştı. Her yer insan, her yer pislik, her yer kalabalık ve kaos. Bir cafeye gidip oturmak istesen gürültüden kalabalıktan yanındakini duyamazsın.

Ailem burda olmasa bir gün bile kalmam bu sehirde. Imkanim olsa kendimi sakin ve az insanlı bir yere atarım. Hiç sevmiyorum bu sehiri

Samsun’u Çanakkale’yi İzmir’i de düşünebilirsiniz.İstanbullu arkadaşlarım okumaya Samsun’a geldiğinde çok beğenmişlerdi,hatta okuldan sonra da burda kalmayı düşünüyorlar.Hem istanbul gibi pahalı bir şehir değil,aradığınız her şeyi yine bulabilirsiniz,sahili parkları güzel,denize girmek isterseniz Sinop 2.5saat zaten.Merkezinden ziyade Atakum için konuşuyorum tabii.Bence eğer gitmediyseniz daha önce bi gezmek için gelin:))

Istanbul gezmek için harika ama kira ve gıda bile diğer yerlere göre pahalı. Eğer maddi olarak iyi gelir varsa düşünülebilir

İstanbul u kesinlikle düşünmeyin bile bence herşeyi ayrı bir dert yaşanılacak gibi değil bence.trafik mi dersin ipini koparanin burada olması mı dersin birde bunun maddi yönü var.küçük yerleri tercih edin bence.

Eşimizle işimiz burada olmasa yaşanacak şehir değil. Trafik, insanlık... Gelip 2 hafta gezilip geri dönülecek illerden biri.

Hepinize cok teşekkür ediyorum. İstanbul’u tercih etmiyeyim o zaman. Ben trafikten nefret ederim. İsimin evime yakın olup olmayacağı da kesin değil. Ve arkadaşım da evlenebilir. Tekrar teşekkür ederim

Bizde bursadayız nerden nereye gidiyorsunuz işe

Siz hangi şehirdesiniz peki ?

Bende istanbuldan bursaya taşındım evlilik sebebiyle ama istanbulda doğup büyüdüğüm için alışamıyorum 2 aydır bursadayım dönmeyi düşünüyorum karar aşamasındayım evet yapılan yorumların büyük bir kısmı doğru hiç yaşamadıysanız gitmeyin

Doğma büyüme istanbulluyum,iyi sayılabilecek bir semtte evimiz var ama kacacak yer arıyorum su aralar. Bence gelmeyin. Erkek arkadasım burada iş için su gbi para harcanıyor su sıralar.Memleketiyle kıyaslayınca üzülüyorum ikimiz adına da. İstanbul için calısılıyor sanki bir düzen var zehir hayatta kalsın diye sürekli o düzene maddi katkı saglıyoruz . Gelmeyin derim ben...Ben gitmek için fırsat arıyorum ...

İstanbul güzel ama semtine de bağlı. Benim en yakın arkadaşım ile benim oturduğum semt arasında bi ton fark var. Giyim kuşam açısından, komşuların nezihliği açısından... var da var yani. Arkadaşım da sizin gibi öğretmen. Doğudan tayin almak en kolay İstanbul olduğu için tercih etti. Okulu ve evi yakın. Yürüyüş mesafesi. Bu yönden haftaiçleri rahat ediyor. Kiralar onun semtinde 1000 1500 lira civarında. Faturası ıvır zıvırı kışın 1500 yazın 1200 ödüyor. Ev arkadaşınız sonsuza kadar sizinle kalamaz. Bunları ölçüp, tartın derim. Arkadaşım bu arada 3senesini doldurup okul değiştirmeyi planlıyor dediğim gibi semt faktörü. E okula da yansıyor haliyle. Benim semtimde kiralar 2000 2500den başlıyor. Aşırı lüks bir yer de değil İstanbul şartına göre. Ama ulaşımı kolay. Komşuları nezih. Uygun bir yerde başlasanız dahi sonra yer değiştirmek isteyebilirsiniz buna istinaden yazıyorum ayrıntılı. Araç kullanmak problem, yani benim açımdan öyle. Eşimin arabasıyla gidip gelebiliyorum ancak. Kendi arabam çürüdü resmen kapı önlerinde. Toplu taşımaya yöneliyorsun haliyle. Yer bulmak problem yoruluyorsun sabah akşam. Birikim yapmayı planlıyorsan zor sana söyleyeyim. Haftaiçi canın çıkar yorgunluktan. Haftasonu de evden çıkasın gelmez bende böyle yani. Araban varsa kullanmaya korkar mısın. Ya da şehrin pahalılığından alabilir misin herşeyi düşün taşın. Küçük bir ilde çok daha uygun fiyatlarla yaşayıp, birikim yapma imkanın olabilir.
İyi yönlerine gelince de her türlü imkan elinin altında. Her markanın mağazası var. Tiyatrolar, sinemalar, mekanlar Harika. Ben Ankara’da yaşıyordum daha önce. Kıyas dahi kabul etmiyor. Uçak yolculuğu uygun oluyor diğer şehirlere nazaran. Ülkenin her yerine en fazla 1 saat. Her türlü kurs, etkinlik var. Hastaneler, eğitim olanakları çok daha gelişmiş. Gezmek desen gez, gez bitiremezsin. Genç yaşta gelmek güzel, İstanbul’da yaşamadım demezsin yani. Sonra tayin al git. Olanaklarından yararlan, sonra bir daha zor olur fırsatın. Ben eşim yüzünden geldim buraya. Ama evlenmesem gelir miydim ben de karışık duygular içindeyim. Bundan 10yıl sonra kafam kaldırmaz belki, ama bu şehrin imkanlarını da doyasıya yaşarım o zamana. Hakkında hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…