- 12 Temmuz 2006
- 58.384
- 223.004
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi umitvar olmak
-
Bursa'yı bilemem ama asgari ücretle çalışmak için İstanbul'u tavsiye etmem, sabahtan akşama kadar işyerinde ayrı, trafikte ayrı eziyet çekersiniz, maaş günü aldığınız paradan bir cafede oturup kahve içmeye para kalmaz cebinizde, maaşınız yol, yemek, kira faturalara gider.Sizlerin bahsettiği durumlar benim de aklıma geldi. O yüzden tedirgin olup size danışayım dedim haklısınız. Büyükşehir olarak Bursa var en yakın. Ama hiç bilmiyorum hiç gitmedim oraya. Bursa'ya da pahalı diyorlar. Yaşadığım yer de çok pahalı sadece trafik sakin.
Pansiyonlarda elektrik, ısınma falan her şey dahil oluyor. sadece yemek, internet benden çıkacak. Kpssye girdim bu yıl. daha sonuçlar açıklanmadı ama biraz kritik bir puan gelecek gibi. Burada tanıdıklarım var o yüzden detay veremedim.Hic iyi bir fikir degil aklinizdaki.
istanbula en azindan ev acacak kadar peş parasiz gelirseniz cok cok pisman olur cok cok zorlanirsiniz.
pansiyon filan gibi seyleri hic gormedim ama isminden anlasilan cok mantikli biyer gibi gorunmuyor.öyle biseye o kadar para vereceginize kredi cekip aylik o kadar geri ödemeli kendi 1+1 evinizi kurun.
ayrica 0 1000 1500 sana olur 2000 . yurtlar gibi sanirim icinde hicbisey olmaz ekstra bi ton msarafin cikar vs vs.
Sizi birkac ay iş ararken idare edecek+ ev acacak miktar cebinizde yoksa boyle bir işe kalkismayin.
Es dost akraba arkdas olsa , cevreniz olsa is bulmakta yada gecici kalacak yer konusunda belki.
Asgari ücretli iş heryerde vardir.
yaşiniz , is tecrubeleriniz aile maddi durumunuz istanbulda yada baska buyuk sehirlerde cevreniz vs vs gibi seyleri soylememissiniz ama gorunen o ki biraz ayaklariniz yerde degil.
Kpss vs gibi bir şansiniz yok mu? polislik de olabilir? Ögretmenlik mezunu birisi olarak biraz daha iyi dusunmelisiniz.
İstanbul'a gitmek istememdeki amacım kendi alanımdaki işleri yakından takip etmek ama o sırada da geçici olarak asgari ücretli bir yerde çalışmaktı aslında. Çünkü iş başvurularında başka şehirden başvuranlara dönmüyorlar.Bursa'yı bilemem ama asgari ücretle çalışmak için İstanbul'u tavsiye etmem, sabahtan akşama kadar işyerinde ayrı, trafikte ayrı eziyet çekersiniz, maaş günü aldığınız paradan bir cafede oturup kahve içmeye para kalmaz cebinizde, maaşınız yol, yemek, kira faturalara gider.
Deseydiniz ki öğretmenim İstabul'daki özel okullardan birinden iyi bir teklif aldım, maaşı da iyi o zaman gidin derdim ama bu şartlarda bence gitmeyin, yaşadığınız yerdeki bir zincir markete, bir giyim mağazasına hatta bir lokantanın mutfak işi için aradığı eleman ilanlarını değerlendirin daha iyi, onlarda asgari ücret verir sonuçta.
Öğretmenlik için net bir şey diyemem ama şu an pandemi sürecindeyiz ve çoğu sektör var olan elemanlarını bile izne ayırmış durumda, yeni eleman alımı yapan da yok denecek kadar az, bir tanıdık olacak da falanca bizim tanıdık onu bir işe alın diyecek de ancak öyle çalışabilirsiniz zira korona yüzünden bilinmezlik yaşanıyor, firmalar önünü göremiyor, öngörü de bulunamıyorlar, o yüzden de eleman alımı, eldeki parayı eritecek atılım gibi şeyler durdu, kardeşim çalışıyor ondan biliyorum, çalıştığı şirketin muhasebesi onun elinde diye çalışıyor yoksa diğer departmandaki elemanları azalttılar maalesef.İstanbul'a gitmek istememdeki amacım kendi alanımdaki işleri yakından takip etmek ama o sırada da geçici olarak asgari ücretli bir yerde çalışmaktı aslında. Çünkü iş başvurularında başka şehirden başvuranlara dönmüyorlar.
bim gibi yerlere başvurdum dönüş olmadı. orada bile torpil dönüyormuşBu dönemde iş konusunda İstanbul'a güvenmeyin derim. Tanıdığınız varsa geçim olarak bir nebze rahat olabilir ancak pansiyonda falan kalsanız bile aniden işten çıkarılabilirsiniz. Ben bu durumda olsaydım risk alamazdım. En azından pandeminin geçmesini bekleyin. Yaşadığınız yerin iline bir gidin oradakileri bir araştırın. Geçici bir işe girer, birikim yaparsınız hem. Market gibi bir yerde çalışma imkanınız da mı yok?
Evet eşimle ben de başvurduk bize de dönen olmadı maalesef. Hayırlısı olsun hakkınızda.bim gibi yerlere başvurdum dönüş olmadı. orada bile torpil dönüyormuş
olabilir aslında araştırayımBakın arkadaşta demiş ankara böyle durumlar için daha uygun ve yaşanabilir bir şehir.(biz10 sene kaldık. valla imkanım olsa dönerim.)
konu sahibi belkieğitimli bir kadın neden tanımadan temizlik işi tavsiye ediyorsunuz?ülkemizde mühendisler bile işe asgari ücret ya da bi tık üstüyle başlıyor haberiniz yoksa olsunnnSuanki sartlarini bilmiyorum ama pansiyona o parayi vereceksin sana kalacak para da yemene icmene ancak yeter.
Bulundugun sehirde temizlik vs gibi islere gitsen acaba olabilirmi
Temizlik isini neden kucumsediniz suan ?konu sahibi belkieğitimli bir kadın neden tanımadan temizlik işi tavsiye ediyorsunuz?ülkemizde mühendisler bile işe asgari ücret ya da bi tık üstüyle başlıyor haberiniz yoksa olsunnn
ankara da 2+1 toki evleri var eşyalı 900 1000 tl ev arkadaşı isteyen memur da bulabilirsiniz orda.toki turkuaz evleri ya da yapracı toki diye araştırın çankaya üniversitesi karşısıdır buralar çoğunukla memur ve öğrenci otururolabilir aslında araştırayım
KPSS çalışınÖğretmenlik mezunuyum. Şehir söylemeyim ya tanıdıklar var burada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?