istanbuldan Araba almak ..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Esim galerici dogan sahin sipring filan satiyor . Izmir de oturuyoruz . Istanbulda bu arabalar daha uygun diye istanbuldan Araba alip izmire getrmeye basladi . Bnd e yanndayim hatta ilk kez geldik diye . Ama gerckten basta mantikli olsa da bana artik mantksz geliyor . Cunku edecegmiz kar 1.5 2 milyar . Arabayi istanbuldan gelip almak var otobus parasi ya da vs . Arabayi aldiktan sonra gelirkenki o yol eziyeti ve benzin ya da mazot parasi var icnde . Tmm bunlarida hesapladik ama cidden arabalar eski olunca yolda bbozuluyorlar . Bir de tamircilere bir suru para gitti . Izmir den alinca direk alip kullnmadan dukkana koyuyoruz . Ama burdan alinca mecbur arabayi goturmek uzun yola cikmak gerekiyor . O zmn da bozuluyor ve yaptrmak zorunda kaliyoruz . Bu sefer 2 tane araba aldi . 2 kere istanbula gdip geldi 2 gun ust uste hemde . Ucakdanda korkuyor esim . Ee otobusle otomobille surekli arka arkaya bu yorgunluk cekilirmi . Yolda yenilen yemek vapur a verilen para yol paralari tamirci giriyor bir de isin icine . kar filanda kalmiyo resmen . Arabayi 5 e aldi diyelim . En fazla 7 ye satsa bu saydigim yol ymk vs ile zaten 5 milyara aldigi araba 6 milyara mal oluyo . Bi de gelincede arabayi duzeltmek icin para harciyo . Ne ypsam ikna etsem esimi . Hakli istnbulda bu eski modeller daha uygun ama bu eziyet cok zor cdden perisan oldu kendi side diyor ama yine de hafta da 2 kere gtcm diyo npsam ?
not : esim arabalardan cok iyi anliyor aldgmzdada arabalar duzgun ama eski model oldgu icin bbozuluyorlar . Bzde bu yuzden alip direk kullnmadan satiyoruz ama istnbuldan alinca mecbur izmire goturmk zorunda kaliyoruz ama bazen o siradada bozulabiliyor bu da kotu oluyor

Son düzenleme:
Niye bozuk araba alıyo ki onu anlamadım? ben bu cahil halimle anlıyorum arabadan da eşiniz anlamadan o işi mi yapıyor bir de

Ya arabadan anlamanz lazm Bunun icin . Her an herseyden bozulabiliyor cok ince yerleri var araba eski model oldgu icin bi yerden gdiyo iste smdi nasl anlatyim size bunu . Gozumun onunde calisan araba bozuldu yani suan .

Eziyeti eşin çekecek sonuçta, zamanla o da farkeder. Kendimi senin yerine koyuyorum da bazı konular beni aşıyor,anlattığın mevzu da onlardan biri. Erkek işi deyip karışmazdım sanırım.

Ya arabadan anlamanz lazm Bunun icin . Her an herseyden bozulabiliyor cok ince yerleri var araba eski model oldgu icin bi yerden gdiyo iste smdi nasl anlatyim size bunu . Gozumun onunde calisan araba bozuldu yani suan .
Ya saka mı yapıyorsunuz oyuncak mu bu 1000 km yolda bozulsun.

Benim arabam da eski model :) erkek kardeşimle yasıt off neyse eşinize cok da müdahil olmayın

Esim cok iyi anliyor arabalar aldgmzda duzgun oluyo zaten ama eski model olunca bozuluyor bunlar .
Eski arabayı sattığınızda alan kişiyle kavga etmiyor musunuz peki? Yani alan adam "ben senden alınca sağlamdı hemen bozuldu" diye haklı olarak kavga çıkarır.

Eski arabayı sattığınızda alan kişiyle kavga etmiyor musunuz peki? Yani alan adam "ben senden alınca sağlamdı hemen bozuldu" diye haklı olarak kavga çıkarır.

Bzde aliyoruz bozuluyor bizde her sefernde arasaydik isimz zor du biz saglam veriyoruz zaten . Ama arabalar eski model bozulmasi normal . Soyluruz bastan araba burda istedgn gbi ggotur goster diyoruz bakip aliyorlar . Saglam aldin sorun cikarsada arama diyoruz tmm diyorlar sncta alirken koru korune almiyorlar .

Hmm baştan kabulleniliyor yani. İlk mesajımda da söylediğim gibi çok anlamam ben o işlerden
Hakkınızda hayırlısı diyeyim ozaman,belki daha karlı olur denemeye değer.

Benim arabam da eski model :) erkek kardeşimle yasıt off neyse eşinize cok da müdahil olmayın

Ya mesela birsey anlatiyim gecen yolda gdioz yeni model arabamz doblo . Araba sapasaglamken pat pat teker den sesler gelmeye basladi . cukura hzli girmisz teker in icinde ki demir mi ne dusmus ses o yuzdenms falan . Olabliyo yani . Zaten araba durduk yerde bozulmazki kullanirken bozulur

Hatta 1000 km yol bile değil 587 km olması lazım ki bunu eskihisar-topçular feribotunu kullanarak (ki siz kullanıyormuşsunuz) 100-110 km düşürmek mümkün. toplam 480 km falan yapılır İstanbul'un neresinden alıp İzmir'in neresine götürdüğünüze bağlı olarak maks 500 km yol yapar yani. Bahsettiğiniz arabalar evet çok eski ortalama 80 km hızla götürmek lazım en fazla. Ama yinede iyi bakılmış bir araba 500 KM stabil gidilen bir yolda hemen bozulmamalı. Benzin parasıda bu arabalarda büyük ihtimal lpg takılmış olduğu için maks 150-200 tutar mevsim şu aralar iyi sabuncubelini çıkarken falan hararette yapmaz. Ama çok kış ve çok sıcakta asla yapılmaması gereken bir iş. Biraz daha yapsın sonrasında hava şartlarını bahane eder kendide gitmek istemez zaten. Yada bir çekici ile anlaşıp bir kerede iki yada üç araba getirirse belki daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…