- 7 Mart 2014
- 292
- 139
- 43
- 30
- Konu Sahibi reticentgirl
-
Giresuna gidiyorsun galiba canım
kafanı çok güzel dinleyeceksin
oraya gidince şiven bile değişecek canım ben 2,5 ay kalmıştım :)
hayırlı olsun canım şimdiden
yok kastamonuya
inşallah ya kafam rahat olsunda
Annem evlenmeden önce köyde yaşıyormuş. Bana hep anlatır köye gelen öğretmenlerini, imamlarını,...
Hepsi bir maaşla zengin gitmiş o köyden.. Maaşları ceplerinde kalmış hep. Çünkü hem masrafları azmış hem de köy halkı odunundan, kömürüne, yağından, yoğurdundan, sütünden, salçasına hep kendileri karşılıyormuş. Mecburlarmıymış bunları yapmaya onlar hayır değillermiş ama oraya bir yabancı geldi diye el üstünde tutmuşlar hep onları.
Yani büyük şehirden küçük bir yere gitmek zor gelebilir başlarda ama sonraları alışırsın bence. Büyük şehirlerde yaşıyoruz da n'oluyor. Koskaca sitelerde alt komşumuzu hatta yan komşumuzu tanımadığımız oluyor. Küçük yerlerde en azından halini hatırını soran, ilgilenen insanlar oluyor.
Herşeyin hayırlısı olsun hakkınızda inşaAllah.. Güzel düşün güzel olsun..
emin ol herşeyi öğrenirsin orda istanbula dönüncede arıyor inan :)
Köy eskiden daha zorduçok güzel anlatmışsınız ya bayıldım :)
ee köy güzeldir tabi ama zahmetlidir de :)
bence her insan biraz köyde yaşamalı zoru görmeli ondan sonra şehre gitmeli
biraz hayattan birşey öğrenmeli :)
amin hep beraber mutlu oluruz inşallah :)
Giresunda harıka bıyerGiresuna gidiyorsun galiba canım
kafanı çok güzel dinleyeceksin
evet ya istanbul artık bir betondan ibaret :)
bisiklet fikride güzeldi bak çokta severim
ama gözüm yükseklerde araba al diyorum ben
onu sürerim o daha hızlı
Köy eskiden daha zordu
Şimdi daha kolay
Bızım ineğimiz vardı annem süt peynır yoğurt yapardı
Evın onunde fırın vardı taş fırınlardan ekmegıde orda yapardık zaten bugdayda kendı arazımızden dı
Misal aycıcegı nohut fasulye bunlar hep olurdu yazın toplar kısın yerdık
Zaten köyde bahce olunca hem saglıklı yenılıyor bırde ınsanın emek verdıgını yemesı onun buyumesını görmesı hosuna gıdıyor
Sadece 100 e yakın elma agacımız vardı dıger meyve agaçlarında vardı ama elma daha çok
Siyah kırazlar oluyor ya onlardan bır tane agacı vardı hergun gıder olmuslarmı dıye altında beklerdım
Benım hıc öyle kıyafetlerım olmadı bır tane pantolonum ya olurdu yada başkalarının getırdıgını gıyerdım
Muz istemıstım küçüktüm alamamıstı annem hatırlarım hala
O kadar meyve var olmayanına takılıyo ınsan işte
Şimdi istediğim kadar alabılıyorum herseyi ama o zamankı mutlulugumu alamıyorum işte parayla
Bırde tezek kokusu denılmıs
Şimdi beledıye ızın vermıyo evın yanlarına atılmasına
Çöpleri bile gelip toluyorlar
Hergun ekmek arabaları geliyor
Herhafta doktor ve eczanecı geliyor muayne ediyor eczacı ilaçları getırıyor doktorun yazdıgı
Yaslılar ıcın evı temzılemegörevlileri gonderıyorlar
Her hafta okulun oldugu yerde pazar kuruluyor köydekıler elinde olanları satıp alsınlar dıye
Beledıye ücretsız servıs gonderıyor köydekılerı pazara götürmek için
Cıvar köydekı butun çocuklar okula ücretsız gıdıp geliyor beledıyenın gönderdiği servısle
Saat bası il merkezıne mınubüsler gıdıyor
Zaten istiyormussunuz ınanın cok daha mutlu olursunuz
Genellikle Akdeniz ve Ege köyleri böyle galiba.O hangi köymüş öyle, merak ettim, hiç bu kadar konforlu bir köy duymadım da :) Ben Bursa' lıyım, köyümüzde okul yok, sağlık ocağı zaten hiç olmamış, dediğiniz gibi haftada bir gün sağlık görevlileri geliyor, o da bir kaç senedir var. Bakkal, talip olan olursa oluyor yoksa ilçeye gidip alıyorsunuz. Taşımalı eğitim var, o yüzden okullar açıkken her gün okul servisi gidiyor ama ona da acil ihtiyacı olmayan haricinde sivil almıyorlar. Haftada iki kere günde tek sefer yapan müşteri servisi var sadece. Karda yollar açılana kadar o da yok, köyde elektriksiz, susuz mahsur kalıyorsunuz günlerce, çünki şiddetli fırtınada elektrik telleri kopar ikide bir. Köye dağıtım yapan su motoruda çalışmaz bu yüzden. Çeşmeye bile gidemeyecek kadar kapanırsa yol, kar sularını eritirsiniz bol bol :) Ama o esaret bile haz verir insana, gaz lambası ışığında kendinizi eski zamanlarda bulursunuz. Kuzine sobanın üstünde kaynayan suyun fıkır fıkır sesi, çaydanlığın ıslığı, cama vuran kar taneleri, aaah ah diyorum yani :).....
Ekmeğini kendin yapacaksan firinli olan sobalardan al.Ve banyonada banyo sobasi kur oralar soğuk olur.aynen benim gitcem köyde öyleymiş yazın kalabalık kışın kimse kalmıyorumş 3-5 hane kalıyormuş
ekmeçi geliyomuş hergün ekmekçi gelmezse ekmeği sen yaparsın dedi nişanlım
yaparız napalım başa gelen çekilir
önemli olan mutlu olmak huzurlu olmak gerisi önemli değil gerçekten :)
Genellikle Akdeniz ve Ege köyleri böyle galiba.
Benim yaşadığım şehirde ki köy/yayla artık şehirden hiç farkı yok.
Lise.sağlık ocağı. Cafe/çay bahçesi.Market.restoran /Otel bakkal vs var.Havuzlu villalardan olusan siteler bile var.Alışveriş icin sehire gelmeye bile gerek yok.yazları zaten yaylalar tıklım tıklım olur yabancı turistler falan akın akın gelir tur ile.
Öyle tEzek falan da yok artık.Hergün minibüs. Belediye otobüsü gider gelir ulaşım yönünden de iyi.
Siz böyle anlattıkça insanıın köye gidesi geliyor.. Aaaa bende gitmek istiyorum. Şehir hayatında insan bir ağaca bile hasret kalıyor..Ooo oraları kendini aşmış artık :) Bizim oralara alt yapı bile yeni geldi daha, hayvanların dışkıları gübre olarak kullanılana kadar damların yanında bırakılıyor hala. Ama ben o tezek kokusunu bile seviyorum, köye girdiğimizde " oh be köye geldiğimizi anlıyoruz işte " derim hep :) Şehrin kokusundan bin kat temiz, doğal bir koku :)))
Ya doğadan hoşlanmayan hep çileli yanlarını görür, doğadan hoşlanansa hep güzel yanlarını. Bir sürü hayvan, bir sürü bitki tanırsınız. Baharda rüya gibi manzaralarla karşılaşırsınız. Kışın soğuğu çetindir ama karın güzelliği yanına kar kalır :)) Mutfağa, banyoya da soba kurdunuz mu sıcacık olur her yer. Tavuk yatırırsınız kuluçkaya, heyecanla civcivleri beklersiniz, ben yapmıştım) Evin yanına bahçeye zarzavat ekersiniz, oh mis :) Ay çok uzun oldu ama daha çook anlatılacak güzel şeyler var köy yaşamıyla ilgili.
Siz böyle anlattıkça insanıın köye gidesi geliyor.. Aaaa bende gitmek istiyorum. Şehir hayatında insan bir ağaca bile hasret kalıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?