İSTANBUL'DAN KÖYE GELİN GİDİYORUM

evet çok haklısınız koskoca sitelerde bir yığın insan var ama o 10-15 hane köydeki insanların neşesi sesi insanlığı yok
yazınız içinde teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız :)

Köy eskiden daha zordu

Şimdi daha kolay

Bızım ineğimiz vardı annem süt peynır yoğurt yapardı

Evın onunde fırın vardı taş fırınlardan ekmegıde orda yapardık zaten bugdayda kendı arazımızden dı

Misal aycıcegı nohut fasulye bunlar hep olurdu yazın toplar kısın yerdık

Zaten köyde bahce olunca hem saglıklı yenılıyor bırde ınsanın emek verdıgını yemesı onun buyumesını görmesı hosuna gıdıyor

Sadece 100 e yakın elma agacımız vardı dıger meyve agaçlarında vardı ama elma daha çok

Siyah kırazlar oluyor ya onlardan bır tane agacı vardı hergun gıder olmuslarmı dıye altında beklerdım

Benım hıc öyle kıyafetlerım olmadı bır tane pantolonum ya olurdu yada başkalarının getırdıgını gıyerdım

Muz istemıstım küçüktüm alamamıstı annem hatırlarım hala

O kadar meyve var olmayanına takılıyo ınsan işte

Şimdi istediğim kadar alabılıyorum herseyi ama o zamankı mutlulugumu alamıyorum işte parayla

Bırde tezek kokusu denılmıs

Şimdi beledıye ızın vermıyo evın yanlarına atılmasına

Çöpleri bile gelip toluyorlar

Hergun ekmek arabaları geliyor

Herhafta doktor ve eczanecı geliyor muayne ediyor eczacı ilaçları getırıyor doktorun yazdıgı

Yaslılar ıcın evı temzılemegörevlileri gonderıyorlar

Her hafta okulun oldugu yerde pazar kuruluyor köydekıler elinde olanları satıp alsınlar dıye

Beledıye ücretsız servıs gonderıyor köydekılerı pazara götürmek için

Cıvar köydekı butun çocuklar okula ücretsız gıdıp geliyor beledıyenın gönderdiği servısle

Saat bası il merkezıne mınubüsler gıdıyor

Zaten istiyormussunuz ınanın cok daha mutlu olursunuz

Soguk olmasa yasarim ben koyde
Ama o soguk yok mu...
Esimin ailesi ic anadoluda bir ilcede yasiyorlar, kışın ortasinda hic gitmedim ama kasimda bile sobali odadan cikip tuvalete gitmeyeyim diye su bile icmiyordum
Konfora alismis insan icin zor ama her seye alisilir

Esim kastamonulu ben henuz gitmedim koylerine ama cok gelismis oldugunu soyluyorlar bol bol hamurişi cesiti ogrenirsin mutfaklari hamur agirlikli
Hakkinizda hayirlisi olsun Rabbim agiz tadi versin yeter ki

evet ya istanbul artık bir betondan ibaret :)
bisiklet fikride güzeldi bak çokta severim
ama gözüm yükseklerde araba al diyorum ben
onu sürerim o daha hızlı

Araba rahatlik tabi ulasim acisindan..
Ama bisikletin zevki de bambaska benim icin..
Hele de koy yerinde ormanlik veya piknik alanlarinda

Araba da alir bisiklette alirsiniz bence..
Bisikletler cok fazla maliyette degiller zaten..
Araba parasini kismadan alabilirsiniz.

organik yasam ayol seversin hahaha

sevmesine havasini suyunu seversinde...sartlarini sevmeyebilirsin..belki eski ortamini ve eski sartlarini ararsin..
gerci hos artik bazi koylerde sehirde ne varsa aynisi var...

O hangi köymüş öyle, merak ettim, hiç bu kadar konforlu bir köy duymadım da :) Ben Bursa' lıyım, köyümüzde okul yok, sağlık ocağı zaten hiç olmamış, dediğiniz gibi haftada bir gün sağlık görevlileri geliyor, o da bir kaç senedir var. Bakkal, talip olan olursa oluyor yoksa ilçeye gidip alıyorsunuz. Taşımalı eğitim var, o yüzden okullar açıkken her gün okul servisi gidiyor ama ona da acil ihtiyacı olmayan haricinde sivil almıyorlar. Haftada iki kere günde tek sefer yapan müşteri servisi var sadece. Karda yollar açılana kadar o da yok, köyde elektriksiz, susuz mahsur kalıyorsunuz günlerce, çünki şiddetli fırtınada elektrik telleri kopar ikide bir. Köye dağıtım yapan su motoruda çalışmaz bu yüzden. Çeşmeye bile gidemeyecek kadar kapanırsa yol, kar sularını eritirsiniz bol bol :) Ama o esaret bile haz verir insana, gaz lambası ışığında kendinizi eski zamanlarda bulursunuz. Kuzine sobanın üstünde kaynayan suyun fıkır fıkır sesi, çaydanlığın ıslığı, cama vuran kar taneleri, aaah ah diyorum yani :).....

Genellikle Akdeniz ve Ege köyleri böyle galiba.
Benim yaşadığım şehirde ki köy/yayla artık şehirden hiç farkı yok.
Lise.sağlık ocağı. Cafe/çay bahçesi.Market.restoran /Otel bakkal vs var.Havuzlu villalardan olusan siteler bile var.Alışveriş icin sehire gelmeye bile gerek yok.yazları zaten yaylalar tıklım tıklım olur yabancı turistler falan akın akın gelir tur ile.
Öyle tEzek falan da yok artık.Hergün minibüs. Belediye otobüsü gider gelir ulaşım yönünden de iyi.

Ekmeğini kendin yapacaksan firinli olan sobalardan al.Ve banyonada banyo sobasi kur oralar soğuk olur.

Ooo oraları kendini aşmış artık :) Bizim oralara alt yapı bile yeni geldi daha, hayvanların dışkıları gübre olarak kullanılana kadar damların yanında bırakılıyor hala. Ama ben o tezek kokusunu bile seviyorum, köye girdiğimizde " oh be köye geldiğimizi anlıyoruz işte " derim hep :) Şehrin kokusundan bin kat temiz, doğal bir koku :)))
Ya doğadan hoşlanmayan hep çileli yanlarını görür, doğadan hoşlanansa hep güzel yanlarını. Bir sürü hayvan, bir sürü bitki tanırsınız. Baharda rüya gibi manzaralarla karşılaşırsınız. Kışın soğuğu çetindir ama karın güzelliği yanına kar kalır :)) Mutfağa, banyoya da soba kurdunuz mu sıcacık olur her yer. Tavuk yatırırsınız kuluçkaya, heyecanla civcivleri beklersiniz, ben yapmıştım ) Evin yanına bahçeye zarzavat ekersiniz, oh mis :) Ay çok uzun oldu ama daha çook anlatılacak güzel şeyler var köy yaşamıyla ilgili.

Siz böyle anlattıkça insanıın köye gidesi geliyor.. Aaaa bende gitmek istiyorum. Şehir hayatında insan bir ağaca bile hasret kalıyor..

Siz böyle anlattıkça insanıın köye gidesi geliyor.. Aaaa bende gitmek istiyorum. Şehir hayatında insan bir ağaca bile hasret kalıyor..

Hemde kalmak ki ne kalmak köyde geçirdiğim günleri çok özlüyorum. Şu an yaşadığım yer beton yığını, tek tük ağaç var sokaklarda, ilk baharın geldiğini büyük parklara gidince anlayabiliyorum ancak. Ben doğa aşığıyım ya, bana masal gibi gelir köy yaşamı. Fakat biz tadını çıkaranlarız, sürüyle koyunun, keçin, ineğin varsa, tarla, bahçe ekiyorsan dönüm dönüm, işte o zaman benim boğazıma yapışabilirsin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…